Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Ακάθεκτο το ΤΑΙΠΕΔ για το πλιάτσικο του κάμπινγκ Αγ. Τριάδας

Στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ οι βίλλες ονομάζονται τώρα "μπανγκαλόουζ" ενώ καταστρέφονται τα 2/3 του πρασίνου.
Ακάθεκτο, όπως μαθαίνουμε, προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ στα σχέδιά του για την ολοκληρωτική καταστροφή του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και στην τσιμεντοποίησή του, με ότι αυτό αρνητικό σημαίνει για τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους Θεσσαλονικείς. Κι ενώ το υπερταμείο επισήμως στον ιστότοπό του συνεχίζει να τηρεί "σιγήν ιχθύος" για το θέμα, σε φιλική προς τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού προσωπική ιστοσελίδα διαβάζουμε ότι  "ολοκληρώθηκε η στρατηγική Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του κάμπινγκ και ξεκινά η διαβούλευση". 

Μάλιστα, με την εξαφάνιση του χώρου του κάμπινγκ όπως το ξέρουμε σήμερα, την καταστροφή της μοναδικής αυτής όασης πρασίνου και την κοπή των περισσότερων δέντρων που υπάρχουν εκεί, οι φίλοι της δημοτικής αρχής θεωρούν ότι έτσι..."σχεδιάζεται το μέλλον του Δήμου Θερμαϊκού" !.

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση και σε μία προσπάθεια να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Αγίας Τριάδας, του υπόλοιπου Δήμου Θερμαϊκού αλλά και όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης για το επιδιωκόμενο περιβαλλοντολογικό έγκλημα που πάει να συντελεστεί, οι πολυτελείς βίλλες που ήταν στο αρχικό σχέδιο να κατασκευαστούν, ονομάζονται τώρα "μπανκαλόουζ". Ενώ το "πεντάστερο" ξενοδοχείο με τα μπανγκαλόουζ θα αναπτυχθούν στο "φιλέτο" του κάμπινγκ, κατά μήκος της παραλίας και σε έκταση 60 στρεμμάτων.

Χουβαρντάδες και μεγάθυμοι, το ΤΑΙΠΕΔ και ο μουστερής που θα αγοράσει το χώρο αντί πινακίου φακής θα αφήσουν λέει και "ζώνη πρασίνου" μεταξύ της επαρχιακής οδού και των πρανών, αν και ο  χώρος έχει χαρακτηριστεί τελεσίδικα με απόφαση του Δασαρχείου του έτους 2002 ως δασική έκταση.

Ακόμη, προβλέπει το σχέδιο τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου 40 στρεμμάτων μεταξύ της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας και του ξενοδοχείου, όπου εκεί θα κατασκευαστούν Λύκειο και Δημοτικό Σχολείο, αν και σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού σε περίπτωση οποιασδήποτε αξιοποίησης του χώρου του κάμπινγκ η εισφορά σε γη θα πρέπει να είναι 55%, δηλαδή 70 στρέμματα, κατά 30 στρέμματα περισσότερα από αυτά που "παραχωρεί" το ΤΑΙΠΕΔ. Κάτι για το οποίο η δημοτική αρχή αδιαφορεί πλήρως και φαίνεται να συντάσσεται με το πλιάτσικο της γης από το υπερταμείο.

Και κάτι φαιδρό που αξίζει να σχολιαστεί. Αφού καταστραφεί πρώτα ο χώρος του κάμπινγκ και μετά που αντί του πράσινου θα ξεφυτρώσουν στη θέση του οι όγκοι του μπετόν-αρμέ, τότε λέει ..."θα διερευνηθεί η δυνατότητα ύπαρξης θερμών νερών έτσι ώστε να δοθούν μεγαλύτερες δυνατότητες αξιοποίησης όλο το χρόνο για ΣΠΑ". Φέξε μου και γλίστρησα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.