Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Για κάποιους που έχουν καταληφθεί από αμνησία στο Δήμο Θερμαϊκού


Ήταν η Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2014 όταν στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού ο τότε δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης ενημέρωνε για μία συνάντηση που είχε τέλη Αυγούστου του ίδιου έτους στην Αθήνα με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και μετέφερε στο σώμα τα όσα του είχε πει ο τότε πρόεδρος του Ταμείου Στ. Πιτσιόρλας ότι εάν η βούληση του δήμου ήταν να επαναλειτουργήσει το ακίνητο ως χώρος κάμπινγκ, τότε το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον ανάλογο διαγωνισμό.

Τότε αμέσως ζήτησε και πήρε το  λόγο ο τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής, για να επιτεθεί δριμύτατα στον κ. Μαυρομάτη για "υποχωρητικότητα", κατηγορώντας τον ότι δεν πίεσε όσο έπρεπε το ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση την οποία είχε λάβει τρεις μήνες πριν το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, επί δημαρχίας του Γιάννη Αλεξανδρή και το οποίο απαιτούσε από το ΤΑΙΠΕΔ να περιέλθει ο χώρος του κάμπινγκ στο δήμο προκειμένου να αυξηθεί η δημοτική περιουσία και να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος των δημοτών.

-"Αυτή είναι η θέση της παράταξής μου, ότι δηλαδή θα πρέπει να επιμείνουμε στο ΤΑΙΠΕΔ να περάσει το κάμπινγκ στα χέρια του δήμου. Και από τη θέση αυτή δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω", άρχισε να λέει σε έντονο ύφος  ο κ. Τσαμασλής, όπως καταγράφτηκε στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου. Για να προσθέσει ευθύς αμέσως: "Πρόκειται για ένα ακίνητο που βρίσκεται στην καρδιά του δήμου μας και άρα πρέπει να αποτελεί δημοτική περιουσία".

Αναγκαζόμαστε να θυμίσουμε το περιστατικό αυτό, διότι ο δήμαρχος Θερμαϊκού έχει καταληφθεί εσχάτως από αμνησία, ξεχνώντας τα όσα έλεγε άλλοτε και όσα ψήφιζε ως αντιπεριφερειάρχης και άλλοτε ως αρχηγός του "ΘερμαΓικού". Και τώρα, συνεχίζοντας τις οβιδιακές του μεταμορφώσεις και κάνοντας μετατόπιση 180 μοιρών, προσπαθεί να πείσει τους αφελείς ότι τάχα η καταστροφή του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας θα σημάνει την "ανάπτυξη" και την "αξιοποίηση" του Δήμου Θερμα:iκού. Ναι, ανάπτυξη και αξιοποίηση αλλά όχι για το Δήμο και τους συμπολίτες μας, παρά μόνο για τον μεγαλοπαράγοντα που ασκεί πιέσεις και υποδεικνύει μεθοδεύσεις για να αρπάξει αυτό το ωραιότερο φιλέτο της ανατολικής Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.