Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Εμπαιγμός και παραπλάνηση με τη Διαβούλευση για το κάμπινγκ

του Σπύρου Κουζινόπουλου

Τη μεθόδευση που ακολουθείται από το ΤΑΙΠΕΔ και τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού προκειμένου να περάσει "στα μουλωχτά", χωρίς αντιδράσεις και χωρίς να εκφραστεί η άποψη των πολιτών, τη βλέπουμε και με τον τρόπο που γίνεται η "διαβούλευση" για τη ΣΜΠΕ σχετικά με την καταστροφή και την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θερμαϊκού, διαβεβαίωνε τους συμβούλους και την κοινή γνώμη του Δήμου μας ότι η Διαβούλευση αρχίζει από την ώρα που θα αναρτηθεί η ΣΜΠΕ από την Περιφέρεια. "Εκεί διατυπώνονται όλες οι θέσεις όλων των πολιτών, όλων όσων μετέχουν στη διαβούλευση, εκεί συμμετέχουμε κι εμείς", δήλωνε σοβαρά-σοβαρά ο Γ.Τσαμασλής.

Όμως, κι ενώ μέχρι σήμερα η περιβόητη ΣΜΠΕ δεν αναρτήθηκε ακόμη στον ιστοχώρο της Περιφέρειας, και ίσως να μην αναρτηθεί ποτέ, διαπιστώσαμε ότι την περασμένη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε αυτή στο site του Δήμου Θερμαϊκού και μάλιστα χωρίς να εκδοθεί καν Δελτίο Τύπου, όπως γίνεται για ψύλλου πήδημα από τη δημοτική αρχή. Και τι λέει σ' αυτή την ανάρτηση; Παραθέτει την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ με όλο το σχέδιο της ΣΜΠΕ, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ, με ημερομηνία 3 Ιανουαρίου 2023, αναφέροντας ασαφώς ότι η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί "μέσα σε προθεσμία είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης αυτής". Ποια δημοσίευση; 1. Αυτή του ΤΑΙΠΕΔ; 2. Αυτή του Δήμου Θερμαϊκού; Ή αυτή της Περιφέρειας που σύμφωνα με τον δήμαρχο Τσαμασλή την περιμένουμε και δεν βλέπουμε να έρχεται;

Πολύ φοβούμαστε ότι όλες αυτές οι ασάφειες και τα μπερδέματα εντάσσονται σε ένα οργανωμένο σχέδιο εμπαιγμού και παραπλάνησης της κοινής γνώμης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση φορέων, με συνέπεια να "ροκανιστεί" ο χρόνος της Διαβούλευσης και να φτάσουν όσο γίνεται λιγότερες παρατηρήσεις, ενστάσεις και διαμαρτυρίες. Εκεί εξάλλου αποβλέπει και ο ορισμός συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για το θέμα μεθαύριο Τετάρτη στις... 12 το μεσημέρι, προκειμένου να μην υπάρχουν παρουσίες δημοτών στην αίθουσα.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των συμπολιτών μας του Θερμαϊκού και όλων των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης που νοιάζονται για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι με την τσιμεντοποίηση του χώρου θα κοπούν τα περισσότερα από τα 2.500 δέντρα που υπάρχουν εκεί, που θα χαθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην ακτή του των συμπολιτών μας, που θα σταματήσει ο Δήμος τη διεκδίκηση να αξιοποιηθεί το κάμπινγκ για τη δημιουργία εκεί εγκαταστάσεων για πολιτιστικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ας στείλουμε λοιπόν όσοι μπορούμε περισσότεροι τις παρατηρήσεις, τις υποδείξεις, τις διαμαρτυρίες μας στις διευθύνσεις που όρισε το ΤΑΙΠΕΔ: email: sec.dipa@prv.ypeka.gr, ή στην ταχυδρομική διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 11, 11473 Αθήνα. Ας προσπαθήσουμε όσο και όπως μπορούμε να τους εμποδίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.