Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Γιατί καθυστερεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης η ονοματοδοσία της οδού Μήτσου Σαχίνη;

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταλογίζει στον Δήμο Θεσσαλονίκης η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ, καλώντας τη διοίκησή του να εφαρμόσει άμεσα απόφαση του 2017 για μετονομασία της οδού Επιδαύρου στην Τούμπα σε οδό Μήτσου Σαχίνη.

Σημειώνει μάλιστα ότι «η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περίπτωση της αλλαγής ονομασίας της οδού Αλμπέρτο Νάρ με επαναφορά της ονομασίας Χρυσοχόου έδειξε πρωτοφανή ταχύτητα...αντίθετα, στην περίπτωση της ονοματοδοσίας οδού της Τούμπας σε οδό Μήτσου Σαχίνη, δείχνει αδικαιολόγητη καθυστέρηση 5,5 ετών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ «αρνείται ουσιαστικά να υλοποιήσει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης του Ιουλίου 2017 για να τιμηθεί ο Μήτσος Σαχίνης. Μια προσωπικότητα που συνδέεται με όλες τις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης της πόλης μας:

Ενεργός στην εργατική εξέγερση του Μάη ’36 στη Θεσσαλονίκη, αγωνιστής της εθνικής αντίστασης ως αξιωματικός του ΕΛΑΣ, καταδικασμένος σε ισόβια από το μετεμφυλιακό καθεστώς – δεσμώτης σε φυλακές και ξερονήσια, κορυφαίος συνδικαλιστής του εργατικού κινήματος της πόλης, δεσμώτης και πάλι από την εφτάχρονη δικτατορία, τρεις φορές εκλεγμένος βουλευτής του λαού της πόλης με το ΚΚΕ».

Διαβάστε περισσότερα για τον Μήτσο Σαχίνη:

https://farosthermaikou.blogspot.com/2017/06/blog-post_18.html

https://farosthermaikou.blogspot.com/2022/09/blog-post_03.html

https://farosthermaikou.blogspot.com/2015/12/blog-post_34.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.