Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Η διαδικασία για το ξεπούλημα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας


Ανενημέρωτη εμφανίστηκε η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού για τη ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) με την ανάρτηση της οποίας, την προηγούμενη εβδομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο ξεκίνησε τη διαδικασία ξεπουλήματος του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.

Κατά την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού και απαντώντας στην ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Μαυρομάτη αν προτίθεται η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος με αποκλειστικό θέμα το κάμπινγκ, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής ισχυρίστηκε ότι μόλις χτες πληροφορήθηκε για τη ΣΜΠΕ, η οποία κατά δήλωσή του, σήμερα έφτασε στο Δήμο Θερμαϊκού.  

Όπως εξήγησε, η διαδικασία θα αρχίσει να τρέχει για τη δημόσια διαβούλευση στο περιεχόμενο της ΣΜΠΕ από την ώρα που αυτή αναρτηθεί επίσημα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία είναι και το αρμόδιο όργανο. Μόλις συμβεί αυτό, τότε θα υπάρξει γνωμοδότηση από το Τοπικό Συμβούλιο Αγίας Τριάδας και την δημοτική Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και κατόπιν θα τοποθετηθεί, λαμβάνοντας σχετική απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού.

"Έχουμε προθεσμία 30 ημερών από την ώρα που αρχίσει η διαβούλευση", είπε ο δήμαρχος κ.Τσαμασλής, άγνωστο από που το συμπεραίνει αυτό, δεδομένου ότι το ΤΑΙΠΕΔ ορίζει στη ΣΜΠΕ τη διάρκεια της διαβούλευσης σε μόλις 20 ημέρες. Χρόνος που δεν επαρκεί ούτε καν για την ανάγνωση και την τεκμηρίωση επί του κειμένου που φτάνει τις 300 σελίδες περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.