Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Δ.Κουτσούμπας: "Κατηγορηματικά αντίθετοι στην τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ Αγ.Τριάδας"

" Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην καταστροφή και την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για να πάρει μέρος στην μεγάλη εκδήλωση που οργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος στην Καλαμαριά για τους ελεύθερους χώρους.

Μετά την ενημέρωση που είχε από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Δημοτών Θερμαϊκού "Σώστε το Κάμπινγκ", Σπύρο Κουζινόπουλο, ο κ. Δημ. Κουτσούμπας τόνισε με έμφαση ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής για να αποτραπεί η παράδοση του υπέροχου αυτού χώρου σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αντί να μπορούν να χαίρονται τη μοναδική αυτή όαση πρασίνου και αναψυχής οι πολίτες.

Όπως υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, η ποιότητα ζωής του λαού είναι στις στις προτεραιότητες του ΚΚΕ. Υπάρχει άλλος δρόμος για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Από την ομιλία του Γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα στην Καλαμαριά

Σχολιάζοντας τα σχέδια για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου στη Θεσσαλονίκη και το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για «πολιτική εμπορευματοποίησης των χρήσεων γης υπέρ του κεφαλαίου, την πολιτική της ΕΕ, στην οποία συναινούν όλα τα αστικά κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες αντιπολιτευτικές κορόνες».

Επίσης, τόνισε ότι «είναι έγκλημα αυτό που μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ με τη σύμφωνη γνώμη επί της ουσίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και αφορά το ξεπούλημα, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, της Μαρίνας Αρετσούς».

«Για να ξεπεραστούν οι όποιες λαϊκές αντιδράσεις χρησιμοποιείται ένας φιλοπεριβαλλοντικός μανδύας με προδιαγραφές για ορισμένους χώρους πρασίνου, που θα παίζουν το ρόλο του "πράσινου προαύλιου" ανάμεσα σε ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες, δίπλα σε περίκλειστες μαρίνες», είπε ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε πως «παρά τα παχιά λόγια το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν δίνει ολοκληρωμένες απαντήσεις από τη σκοπιά των σύγχρονων δυνατοτήτων και των λαϊκών αναγκών».

«Το δήθεν "ενιαίο και αδιάσπαστο" παραλιακό μέτωπο, που προπαγανδίζεται είναι ψέμα. Στηρίζεται μόνο στην ύπαρξη μιας διαδρομής πεζών - ποδηλάτων, η οποία δεν είναι σε όλο το μήκος της κοντά στην παραλία. Αυτό είναι και το φύλλο συκής του εγχειρήματος», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι η ζώνη παρέμβασης παρουσιάζει ασυνέχειες κατά μήκος της που αφορούν τη Μαρίνα Αρετσούς, το Στρατοπέδο Κόδρα στην Καλαμαριά, τη Μαρίνα Πυλαίας, το Τεχνολογικού Πάρκου Thess-Intec στην Περαία.

Κατάμεστο από κόσμο το δημοτικό θέατρο της οδού Χηλής από Καλαμαριώτες

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΚΚΕ, ο πραγματικός στόχος του συγκεκριμένου ειδικού πολεοδομικού σχεδίου είναι η διαμόρφωση ευνοϊκών προϋποθέσεων για την κερδοφόρα διέξοδο κεφαλαίων, μέσω επενδύσεων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης. Στις προτάσεις που κατέθεσε σημείωσε ότι η Μαρίνα και η Πλαζ Αρετσούς, το πρώην Στρατοπέδο Κόδρα μπορούν να αποτελούν ελεύθερο πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής και όχι πεδίο ανταγωνισμού της κερδοφορίας διαφόρων επενδυτών.

«Προϋπόθεση, όμως, είναι να μην αποτελεί κριτήριο της ανάπτυξης της οικονομίας η κερδοφορία του κεφαλαίου, δηλαδή των λίγων, αλλά οι ανάγκες των πολλών, του λαού μας. Μόνο στο στέρεο έδαφος της κοινωνικής ιδιοκτησίας της γης και των μέσων παραγωγής, μπορούν να σχεδιαστούν κεντρικά, επιστημονικά, οι χρήσεις γης με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.