Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Θα πληρώσουμε κι εμείς το μάρμαρο της επίθεσης στην Ουκρανία

Οι συνέπειες από την εγκληματική και έξω από κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου επίθεση του Πούτιν κατά της Ουκρανίας, δεν θα αργήσουν να φανούν και στη χώρα μας, με οικονομικές επιπτώσεις να είναι ίσως χειρότερες και από την προηγούμενη διετία με τα δεινά που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Ήδη από χτες όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς ο κίνδυνος να χαθούν για φέτος, λόγω του πολέμου, οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί τουρίστες είναι ορατός.

Ήδη οι πολίτες ζουν στο πετσί τους την ακρίβεια στα καύσιμα, στην ενέργεια και τα τρόφιμα, ενώ ως εφιάλτη αντιμετωπίζουν τις επερχόμενες αυξήσεις στα σιτηρά, το ψωμί, το καλαμπόκι αλλά και τα άλλα τρόφιμα.

Για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι το 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τη Ρωσία είχαν ξεπεράσει τα 433 εκατ. ευρώ, ενώ τον ίδιο χρόνο ο αριθμός των Ουκρανών τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας έβαινε σταθερά αυξανόμενος κατά την τελευταία τριετία πριν την πανδημία για να φτάσει στους 447.124 τουρίστες, αν και το 2020 ο αριθμός των τουριστών από την Ουκρανία μειώθηκε στα 19.074 άτομα, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις που ίσχυσαν λόγω της πανδημίας.

Επομένως δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της Ουκρανίας που πληρώνουν με αίμα και καταστροφές τις συνέπειες της ρωσικής επίθεσης, είναι και ο ελληνικός λαός που καλείται να "πληρώσει το μάρμαρο" της μεγαλομανίας Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.