Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

"Ποτέ ξανά φασισμός" το μήνυμα εκδηλώσεων για την επέτειο Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη

Συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή κόσμου οι τετραήμερες εκδηλώσεις για την 79η επέτειο του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη με τα 149 θύματα, που οργανώνονται από το Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη με τη συμμετοχή της Κίνησης Πολιτών Χορτιάτη και της εφημερίδας «Χορτιάτης 570». 

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Στα τάρταρα ρίχνει η κυβέρνηση την ενημέρωση από την ΕΡΤ3


Στα τάρταρα, ρίχνει την ενημέρωση από την ΕΡΤ3 η διοίκηση της ΕΡΤ, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, καθώς από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου  το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης δε θα μεταδίδει πλέον δελτία ειδήσεων. Η ενέργεια αυτή προκαλεί θύελλα διαμαρτυριών των εργαζομένων της ΕΡΤ3 αλλά και της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, ενώ τη στηλιτεύει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Μυλόπουλος.

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Επισκέψιμος την επόμενη Κυριακή ο Φάρος Αγγελοχωρίου

Την ευκαιρία να επισκεφτούν φάρους σε 29 σημεία της χώρας θα έχουν όσοι ενδιαφέρονται την Κυριακή 20 Αυγούστου, με αφορμή, την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων.Ένας από τους επισκέψιμους φάρους, θα είναι και ο φάρος του Καράμπουρνου (Μεγάλο Έμβολο) στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης. Ένα σπάνιο μνημείο που έχει αφεθεί να σιγοσβήνει στο πέρασμα του χρόνου.

Το κάμπινγκ Αγ. Τριάδας άλλοτε και τώρα


του Σπύρου Κουζινόπουλου

Μερικά στοιχεία για το πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Αγία Τριάδα, που το ΤΑΙΠΕΔ έβαλε μπροστά, με τη σύμπραξη της δημοτικής αρχής Τσαμασλή να προχωρήσει στην τσιμεντοποίησή του και την κοπή ενός πολύ μεγάλου αριθμού δέντρων που υπάρχουν στο χώρο προκειμένου να χτιστούν εκεί, μπροστά στο κύμα, πολυτελείς βίλες και "πεντάστερο ξενοδοχείο", στερώντας από τους κατοίκους την πρόσβαση στην παραλία,. 

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Τρίτη πρωί η κηδεία του Δημήτρη Καλαντζή

 

Αύριο Τρίτη, στις 11.30 π.μ., στον Άγιο Γεώργιο Κυψέλης της Αθήνας θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του δημοσιογράφου Δημήτρη Καλαντζή που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 68 χρόνων. Η ταφή του, θα γίνει την ίδια μέρα στην πατρίδα του, τη Φιλοθέη Φωκίδας.

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Δημήτρης Καλαντζής, ο δημοσιογράφος, ο φίλος, ο αδελφός

Αβάστακτος πόνος για την απώλεια ενός σπάνιου και μοναδικού  Ανθρώπου


του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ο Δημήτρης Καλαντζής που τόσο απρόσμενα, πρόωρα και άδικα χάσαμε σήμερα το πρωί,  σε ηλικία 68 χρόνων, δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος συνάδελφος, ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας αληθινός φίλος και ένας ήρεμος δημοσιογράφος που κοσμούσε το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Υπήρξε για μένα παραπάνω από αδελφός γι' αυτό και από την ώρα που πληροφορήθηκα το χαμό του, ο πόνος είναι αβάστακτος.

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Επεκτείνεται το κίνημα για ελεύθερες παραλίες

Το ελπιδοφόρο κίνημα για τις ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες που ξεκίνησε από το νησί της Πάρου έχει επεκταθεί με αυθόρμητο και από τα κάτω τρόπο σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Χαλκιδική και η Θάσος. Αυτό την ώρα που ετοιμάζεται η καταστροφή του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και της υπέροχης παραλίας του με τις μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ και του δημάρχου Θερμαϊκού Γ. Τσαμασλή.

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

του Γιάννη Νισύριου*
Στις 3 Αυγούστου 1951 ιδρύεται η ΕΔΑ,που σήμανε και την απαρχή της κοινοβουλευτικής αριστεράς μετά τα αιματηρά γεγονότα του 1946-49. Με πρόσφατη τη συντριβή του ΚΚΕ στον ένοπλο αγώνα,το εγχείρημα εκείνο θεωρήθηκε παράτολμο. Η όποια δράση αριστερού κόμματος θα τελούσε υπό τον ασφυκτικό κλοιό αστυνομικών παρακολουθήσεων, διώξεων και εκτοπίσεων και με τα ξερονήσια γεμάτα από πολιτικούς κρατούμενους. Παρ’όλα αυτά, ο συνασπισμός εκείνος των 5 κομμάτων της ΕΔΑ, που εξέφραζε και τους οπαδούς του εκτός νόμου ΚΚΕ, έμελε να μακροημερεύσει. Και όχι μόνο.

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ για τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Aντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) στο Λευκό Πύργο, την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. για την επέτειο της ρίψης των δύο ατομικών βομβών στις μαρτυρικές πόλεις της Ιαπωνίας Χιροσίμα και Ναγκασάκι.