Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Λουκέτα στο 17% των καταστημάτων

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στους εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και τις σκηνές απελπισίας με τα «λουκέτα», κατέγραψε έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σύμφωνα με την οποία το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων το Φεβρουάριο άγγιζε το 17% έναντι 10,1% τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στο σύνολο των 2.196 καταστημάτων που καταγράφηκαν στην Ι. Δραγούμη, την Κασσάνδρου, τη Βενιζέλου, την Ερμού, την Π. Κορομηλά, την Εγνατία, τη Τσιμισκή, τη Β. Ολγας, την Α. Σοφίας και την Μητροπόλεως, εντοπίστηκαν 373 κλειστά μαγαζιά.

Την αρνητική «πρωτιά» στα λουκέτα, διατηρεί η Κασσάνδρου με 96 κλειστά καταστήματα σε σύνολο 310 επιχειρήσεων και ακολουθεί η Β. Ολγας με 81 λουκέτα σε σύνολο 439 καταστημάτων και η Εγνατία με 64 κλειστά μαγαζιά σε σύνολο 379. Από την επέλαση των λουκέτων δεν έχει γλυτώσει ούτε η Τσιμισκή, καθώς στον πιο εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, λουκέτο έβαλαν οι 29 από τις 267 επιχειρήσεις (11%) ενώ ο ρυθμός αύξησης του λουκέτων από το καλοκαίρι και έπειτα ανέβηκε στο 38%.
Ανησυχητικός είναι και ο ρυθμός αύξησης των λουκέτων στην Αγία Σοφίας, όπου σύμφωνα με την έρευνα έχουν κλείσει 5 από τις 64 επιχειρήσεις (7,8%), νούμερο αυξημένο κατά 280% σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο.
Μοναδική εξαίρεση στο κέντρο της πόλης φαίνεται να αποτελεί η οδός Μητροπόλεως, όπου ο αριθμός των κλειστών επιχειρήσεων κυμαίνεται περίπου στο 8,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.