Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Μήνυμα συμπαράστασης στην Ελλάδα

Μήνυμα συμπαράστασης στην Ελλάδα στέλνει με συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» η Γαλλίδα πρώην υπουργός και υποψήφια των σοσιαλιστών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2007, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη το ευρώ και το ευρώ έχει ανάγκη την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Ευρώπη «πρέπει να παίξει επιτέλους το χαρτί της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης έναντι της Ελλάδας και να δείξει τη θέλησή της να καταπολεμήσει την κερδοσκοπία».
Η Γαλλίδα πολιτικός τάσσεται υπέρ ενός παγκόσμιου σχεδίου δράσης, καθώς όπως εξηγεί, πίσω από την Ελλάδα υπάρχουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία ακόμη και η Γαλλία.
Δεν παραλείπει επίσης να επικρίνει την αντιπολίτευση στην χώρα μας που, όπως λέει, από τη μια πλευρά δηλώνει ότι συμμερίζεται τους στόχους της κυβέρνησης και από την άλλη κατηγορεί τους πολιτικούς που καταλήγουν σε αυτούς τους στόχους.
Ερωτηθείσα σχετικά με τον Στρος Καν και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία η κ. Ρουαγιάλ υπογραμμίζει με νόημα: «Πρέπει να τον αφήσουμε στην ησυχία του. Νομίζω με δεδομένο όσα πέρασε έχει άλλες προτεραιότητες. Πρέπει να πάρει το χρόνο του και έπειτα να δηλώσει με ηρεμία τι σκοπεύει να κάνει».
Πρόσθεσε επίσης ότι το πρόγραμμα των γαλλικών εκλογών δεν υποτάσσεται στο πρόγραμμα του αμερικανικού συστήματος δικαιοσύνης και ότι «ευθύνη των σοσιαλιστών είναι να είναι έτοιμοι ώστε να επιτύχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.