Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Με το κυβικό θα πωλούνται εφεξής τα καυσόξυλα


Αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης που τέθηκε σε ισχύ, προβλέπει ότι  εφεξής οι καταναλωτές θα προμηθεύονται καυσόξυλα με το κυβικό μέτρο και όχι με κιλά, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 2 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως «η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ’ όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» ή το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην».
«Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από ταχτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα. Αντίστοιχα «Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύδην (σ.σ. χύμα) καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.
Μάλιστα μέσα στην εν λόγω αγορανομική διάταξη αναφέρεται ότι «οι λιανοπωλητές οφείλουν να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό μέτρησης μήκους, για τον υπολογισμό του όγκου».
Η απόδειξη ή δεν πληρώνω...
Επίσης, στις αγορανομικές διατάξεις που υπογράφονται από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, αναφέρεται ότι «κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (σ.σ. απόδειξη, τιμολόγιο), όπως αυτό ορίζεται από τις οικίες διατάξεις».
Προς αυτή την κατεύθυνση αναφέρεται στην αγορανομική διάταξη « όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του καταστήματος και συγκεκριμένα πλησίον του ταμείου συναλλαγής στην οποία αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα ή ένδειξη σε ελληνική και αγγλική γλώσσα ως εξής: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ-ΑΠΟΔΕΙΞΗ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.