Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ενοποίηση των δημοτικών τελών στο δήμο Θερμαϊκού

Αύξηση σε Περαία,Ν.Επιβάτες,Αγ.Τριάδα, μείωση σε Επανομή και Μηχανιώνα
Την ενοποίηση των δημοτικών τελών στα επτά από τα οκτώ διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού, ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωστής Κούτουκας, προκειμένου όπως είπε να γίνει εξορθολογισμός τους αλλά και δικαιότερη κατανομή της επιβάρυνσης αυτής στους δημότες.

Σύμφωνα με την πρότασή του, τα δημοτικά τέλη μειώνονται στην Επανομή από 3,03 στο 2,75. Στην Μηχανιώνα, το Αγγελοχώρι και την Κερασιά θα υπάρξει μείωση κατά 9 λεπτά. Ενώ αντιθέτως στον πρώην δήμο Θερμαϊκού (Περαία, Νέους Επιβάτες και Αγία Τριάδα) θα υπάρξει αύξηση κατά 14 λεπτά το τετραγωνικό, που σημαίνει ότι ένα σπίτι 100 τετραγωνικών θα επιβαρυνθεί με 14 ευρώ το χρόνο.
Όπως ανέφερε ο κ. Κούτουκας, το 70% των σπιτιών στον πρώην δήμο Θερμαϊκού είναι  κάτω από 70 τμ και επομένως η επιβάρυνση θα είναι 7 ευρώ.  Ενώ σημείωσε ότι το 20% των σπιτιών στην περιοχή αυτή είναι κλειστά, με κομμένο το ρεύμα.
Την πλήρη αντίθεσή του στην επιβολή των νέων δημοτικών τελών, εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, παρατηρώντας ότι τη στιγμή που σε όλη τη χώρα έχει ξεσπάσει πόλεμος για την αύξηση στη ΔΕΗ. Κατηγόρησε δε τη διοίκηση του δήμου που επιβάλει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη τη στιγμή που στο πρόγραμμά της έλεγε για μείωση τελών «Είστε αφερέγγυοι», είπε απευθυνόμενος στη διοίκηση. Επίσης, επέκρινε τη διοίκηση που βάζει στα ανταποδοτικά τέλη άσχετες δαπάνες, όπως 120.000 για τα αδέσποτα σκυλιά ή 200.000 ευρώ για τη μισθοδοσία δημάρχου και αντιδημάρχων, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.
Οι επικεφαλείς των παρατάξεων «Μπροστά Μαζί», Απόστολος Οικονομίδης και «Νέα Αυτοδιοίκηση», γρηγόρης Παραδείσης, στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν οι πολίτες,  και τόνισαν ότι αντί για αυξήσεις, πρέπει ο δήμος ότι η λύση για την αντιμετώπιση των οικονομικών του δήμου, είναι η καταγραφή των πραγματικών τετραγωνικών όλων των κτισμάτων, καθώς τα περισσότερα σήμερα είναι πλασματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.