Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Παραλύει σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης Γενικής Απεργίας

Παραλύει σήμερα Πέμπτη η χώρα, λόγω της 24ης γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Λόγω της απεργίας, κατεβάζει ρολά ο δημόσιος και ιδιωτικός. Με προβλήματα οι μετακινήσεις. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται τέσσερις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στην απεργία, θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα καθώς και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν τέσσερις απεργιακές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλεί σε συγκέντρωση και πορεία στις 10.30 μπροστά από το Εργατικό Κέντρο. Την ίδια ώρα είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου, καθώς και της ΟΚΔΕ στην Αγ. Σοφίας. Στις 10.30 είναι η συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στη Καμάρα.

Με προβλήματα οι μετακινήσεις
Στη γενική απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Χειρόφρενο θα τραβήξουν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και θα κυκλοφορούν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45΄ και το τελευταίο 23:00 περίπου.
Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν  «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:10΄ - 06:25΄ όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α. θα κινηθούν με ένα λεωφορείο στην πρωινή και ένα λεωφορείο στην απογευματινή βάρδια.
Εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.
Ματαιώσεις σε όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηρόδρομου θα υπάρξουν αύριο, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr
Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα  από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική απεργία για την Τετάρτη ενώ θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης με απόφαση της ΟΛΜΕ με αιχμή το ασφαλιστικό και  αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.