Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Μεγάλη εκδήλωση σήμερα του ΚΚΕ για το Μάη του 1936

Ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή 15 Μαίου οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από το Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, με την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα και μεγάλη συναυλία.

Το σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 11 π.μ. με εκδήλωση για τον πρώτο νεκρό εκείνου του αιματοβαμμένου Μάη, τον αυτοκινητιστή Τάσο Τούση στο Ασβεστοχώρι όπου κατοικούσε.
Στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στη Ρωμαϊκή Αγορά, η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα γίνει παρουσίαση του έργου των Γ. Ρίτσου και Μ. Θεοδωράκη «Επιτάφιος». Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Μ. Ανδρουλιδάκης. Θα ερμηνεύσει η Ρίτα Αντωνοπούλου.

ΟΙ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του Σαββάτου
Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε έναν ξεχωριστό περίπατο το πρωί από την πλατεία Καπνεργάτη, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου.  σε γνωστά σημεία της πόλης, που όμως είναι άγνωστα στους πολλούς για το περιεχόμενό τους, για τα φορτία που κουβαλούν στο διάβα της ιστορίας αυτού του τόπου.

Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, έγινε η εκδήλωση - ημερίδα με θέμα: «Η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή τη δεκαετία του '30. Πείρα και διδάγματα για το σήμερα. Κριτήρια και προϋποθέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.