Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Διαμαρτυρία της ΡΕΚΚ Καλαμαριάς για τους οκταμηνίτες

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς», Μανόλης Λαμτζίδης, διαμαρτύρεται έντονα για την ενέργεια της διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς να μην ανακοινώνει ακόμη τις δράσεις, τις ειδικότητες και τον αριθμό των ατόμων που θα απασχοληθούν ως«οκταμηνίτες» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Όπως τονίζει ο κ.Μ.Λαμτζίδης, η ενημέρωση για το περιεχόμενο της πρότασης, αποτελεί δικαίωμα των πολιτών και συνιστά παράλειψη του Δημάρχου που δεν το εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση, συζήτηση, προσθήκη και  παρατηρήσεις.
Παράλληλα ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ επισημαίνει την υποχρέωση του Δήμου Καλαμαριάς, ο οποίος θα μπορούσε το έγγραφο αυτό να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα του για την ενημέρωση των πολιτών. Κι όμως, αντί γιαυτό, η δημοτική αρχή φρόντισε να αναρτήσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε πανηγύρι. Κι έτσι, παρατηρεί ο Μανόλης Λαμτζίδης «δε θεώρησε σκόπιμη τη δημοσιοποίηση έναρξης μιας διαδικασίας, από την οποία θα ωφεληθούν 232 (σε πρώτη φάση) συν άλλοι 232 (σε δεύτερη φάση) συνδημότες μας»!

Το κείμενο της ανακοίνωσης
Η ανακοίνωση του επικεφαλής της ΡΕΚΚ Καλαμαριάς έχει ως εξής:
«Στις 4 Μαϊου υπέβαλα ως επικεφαλής της ΡΕΚΚ σε συνέχεια προφορικού αιτήματος-ερωτήματος  την υπ' αριθμ. 14449/4-5-2016 αίτησή μου με την οποία ζητούσα από το Δήμαρχο  το έγγραφο που έχει στείλει ο Δήμος Καλαμαριάς  στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Αλληλεγγύης σχετικά με τις δράσεις, τις ειδικότητες και τον αριθμό των ατόμων που θα απασχοληθούν ως«οκταμηνίτες» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Η ενημέρωση για το περιεχόμενο της πρότασης αποτελεί δικαίωμα των πολιτών, αποτελεί παράλειψη του Δημάρχου που δεν το εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση, συζήτηση, προσθήκη και  παρατηρήσεις. Επίσης με μεγάλη καθυστέρηση προωθείται όταν άλλοι Δήμοι (Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων) είχαν ήδη εδώ και ένα μήνα αναλυτικούς πίνακες, που τους είχαν ήδη συντάξει οι Δήμαρχοι από κοινού με τις υπηρεσίες.
Στο δικαίωμα αυτό των πολιτών αντιστοιχεί και μία υποχρέωση του Δήμου, ο οποίος θα μπορούσε το έγγραφο αυτό να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα του. Κι έτσι ενώ έκρινε – και καλά έκανε- σκόπιμο να αναρτήσει το από   5-5-2016/Αριθμ.Πρωτ. 14620
έγγραφό του που επιγράφεται  «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για συμμετοχή στο Πανηγύρι του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου στις 28 & 29 Ιουνίου 2016» δε θεώρησε σκόπιμη τη δημοσιοποίηση έναρξης μιας διαδικασίας, από την οποία θα ωφεληθούν 232 (σε πρώτη φάση) συν άλλοι 232 (σε δεύτερη φάση) συνδημότες μας!
Αυτό είναι αποτέλεσμα και συνέπεια  μιας θεμελιώδους  διαφοράς στο «στυλ» της διοίκησης και της διαχείρισης των τοπικών ζητημάτων και της αντίληψης που τα συνοδεύει  , πράγμα που το αντιλαμβάνονται από σήμερα, αλλά θα το αντιληφθούν και στο μέλλον,  «εν καιρώ τω δέοντι»,  οι δημότες.
Με εκτίμηση,
ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ

Επικεφαλής της ΡΕΚΚ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.