Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Ισχυρισμοί Μπουτάρη για αλατιέρες και θαλασσόνερο

«Τέτοιες θερμοκρασίες, έχουμε να δούμε 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη», είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο fm104.9, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και τόνισε: «πολύ δύσκολη η κατάσταση, έχουμε πρόβλημα με τις αλατιέρες, πάγωσαν, τις είχαμε προετοιμάσει από προχθές και το αλάτι "πέτρωσε". Έχουμε και δεύτερο πρόβλημα με τις υδροφόρες, καθώς το θαλασσινό νερό πάγωσε. Μειώνεται όμως η χιονόπτωση, έχουμε βγάλει φορτηγά του δήμου φορτωμένα με αλάτι που ρίχνουν στους δρόμους». 

"Με έχουν ενημερώσει, ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια,  οι εργαζόμενοι με κομπρεσέρ σπάνε τον πάγο. Επίσης σταματήσαμε και την κυκλοφορία των απορριμματοφόρων και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, έχουν ριχτεί στη μάχη για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι», τόνισε ο δήμαρχος.
Ο Γιάννης Μπουτάρης, απηύθυνε έκκληση προς τον ΟΑΣΘ, τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αλλά και προς τους πολίτες. «Κάνω έκκληση προς τον ΟΑΣΘ, να βάλει αλυσίδες στα λεωφορεία, έχει κόψει τα μισά δρομολόγια. Έκκληση κάνω επίσης και  προς τον Εμπορικό Σύλλογο, ας μην ανοίξει τα καταστήματα αύριο, για να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Άλλωστε,  χθες και σήμερα δεν πάτησε κανένας στα κατάστημα,  ποιος θα αγοράσει με αυτόν τον καιρό πουκάμισο. Οι καταστηματάρχες, ας καθαρίσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα μαγαζιά τους και οι πεζοί καλό θα είναι να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη». 

Καλαφάτης: «Ανήμπορη η διοίκηση Μπουτάρη»
«Ανήμπορη να αντιμετωπίσει μια προαναγγελθείσα κακοκαιρία» χαρακτηρίζει τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.
Με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως «η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως και όλοι οι Θεσσαλονικείς, είχε λάβει γνώση έγκαιρα ότι η πόλη θα αντιμετώπιζε μια πρωτόγνωρη κακοκαιρία. Η λογική, λοιπόν, λέει ότι δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση με τα συνήθη μέτρα. Προφανώς, όμως, για τη διοίκηση αυτή δεν υπάρχει λογική, αλλά αντίθετα, ανημποριά. Δηλαδή, αν ο Δήμος Θεσσαλονίκης δε γνώριζε τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας εκ των προτέρων, τι θα γινόταν σήμερα στην πόλη;».
Ο κ. Καλαφάτης συμπληρώνει πως «ο απαραίτητος εξοπλισμός υπάρχει. Τα κατάλληλα οχήματα υπάρχουν. Οι εργαζόμενοι υπάρχουν (και, μάλιστα, λειτούργησαν με αυτοθυσία). Η σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου ήταν γνωστή σε όλους και - θέλω να πιστεύω- και στη διοίκηση. Και, τελικά, τι έγινε; Οι υπεύθυνοι της διοίκησης, ως το μεσημέρι, θαύμαζαν το χιόνι, πίσω από τα παράθυρά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου