Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Πέφτει χιόνι από το πρωί στις περιοχές του Θερμαϊκού

Πίνακες με την κατάσταση του καιρού στο Θερμαϊκό μέχρι και την Πέμπτη
Χιονίζει ελαφριά από το πρωί σε όλες τις περιοχές του Θερμαϊκού, καθώς συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η ασθενής χιονόπτωση οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ακόμη πολύ χαμηλή η θερμοκρασία (-4 βαθμοί), ενώ από αύριο Τετάρτη που ανεβαίνει στους -1 βαθμούς, προβλέπεται από την ΕΜΥ έντονη χιονόπτωση.

Στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν σήμερα βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης. Στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στις Σποράδες και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις που βαθμιαία στα νότια πεδινά τμήματα θα μετατραπούν σε βροχή ή χιονόνερο. Στην ηπειρωτική χώρα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια στη Χαλκιδική και στη Θράκη θα είναι πυκνές. Πάντως στις νοτιότερες πεδινές περιοχές σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα μετατραπούν σε βροχή ή χιονόνερο και ο καιρός θα παρουσιάσει τάση βελτίωσης. Πολύ ισχυρός παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι στα ηπειρωτικά ο οποίος στα ορεινά, στα ημιορεινά και στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ολικός.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με την ΕΜΥ θα κυμανθεί από -15 έως -5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 0 βαθμούς, στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά από -6 έως 1 βαθμό, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από -6 έως 5, στην Πελοπόννησο από -3 έως 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από -5 έως 4 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από -1 έως 4 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 1 έως 6 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -6 έως -3 βαθμούς.

Δίνουμε παρακάτω από το meteo.gr έναν πίνακα με τις θερμοκρασίες και τη διακύμανση των καιρικών φαινομένων όπως θα διαμορφωθούν μέχρι και την Πέμπτη στις περιοχές της Περαίας και της Νέας Μηχανιώνας, που όμως είναι ενδεικτικές για όλες τις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου