Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Απίστευτοι πανηγυρισμοί της διοίκησης Μαυρομάτη

Ισχυρίζεται ότι ο Δήμος....«κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά»!!!.
Η είσοδος της Περαίας την ώρα της ... "ετοιμότητας" και "αποτελεσματικότητας"
Αντίθετα με ότι διαπίστωσαν οι δημότες του δήμου Θερμαϊκού για την ανετοιμότητα της διοίκησης του δήμου να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή, η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης με δελτίο τύπου  πανηγυρίζει που ο Δήμος «κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά». Διαβεβαιώνοντας ότι… «βρίσκεται επί ποδός».

Τα αποτελέσματα της  «γρηγοράδας» και της «αποτελεσματικότητας» της δημοτικής αρχής το έζησαν εκατοντάδες δημότες του Θερμαϊκού που ταλαιπωρήθηκαν επί ώρες για να φτάσουν στα σπίτια τους, καθώς οι κεντρικοί δρόμοι όλων των δημοτικών κοινοτήτων ήταν απροσπέλαστοι από το χιόνι, ενώ είχε κλείσει και η λεωφόρος Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας όλη την ημέρα της Τρίτης με συνέπεια να σταματήσουν τα δρομολόγια της γραμμής 72 του ΟΑΣΘ και η Περαία, οι Νέοι Επιβάτες, η Αγία Τριάδα, το Αγγελοχώρι, η Κερασιά και η Νέα Μηχανιώνα να αποκλειστούν κυκλοφοριακά.
Το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου που εξέδωσε η υπό τον κ. Μαυρομάτη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, υπό τον πομπώδη τίτλο «  Επί ποδός ο Δήμος Θερμαϊκού για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από τη χιονόπτωση και τον παγετό», έχει ως εξής:
Η χθεσινή χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην προσπελασιμότητα των δρόμων, ωστόσο ο Δήμος Θερμαϊκού  ήταν σε πλήρη ετοιμότητα από τις παραμονές της εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων, με σχέδιο δράσης και κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά.
Λόγω της συνεχιζόμενης και σήμερα χιονόπτωσης, ο Δήμος συνεχίζει να  βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, δίνοντας προτεραιότητα σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα, για την επιχείρηση εκχιονισμού, εκτός από υπαλλήλους του Δήμου και εθελοντικών ομάδων (ΕΘΟΠΑΚ, ΟΦΚΑΘ, ΕΘΟΠΑΚΕΘ), , επενέβησαν, κατά το προηγούμενο 24ωρο,  και δώδεκα μηχανήματα (γκρέιντερ, φορτωτές, JCB και άλλα βοηθητικά μηχανήματα) του δημοτικού στόλου, καθώς και πέντε μισθωμένα βυτιοφόρα που απομάκρυναν μεγάλες ποσότητες   χιονιού σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες των δημοτικών διαμερισμάτων. Σε όλα τα σημεία και ειδικά σε όσα υπήρχε πάγος και ήταν άκρως επικίνδυνα, έγιναν παράλληλα ρίψεις θαλασσινού νερού, ενώ ρίχθηκαν και 24 τόνοι αλάτι και έγινε η προμήθεια άλλων 15 τόνων. Καθόλο το 24ωρο ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας συντόνιζαν τις προσπάθειες αποχιονισμού, σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εκπονηθεί.
Επιπλέον, δημοτικοί υπάλληλοι και οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου ανταποκρίθηκαν σε κλήσεις   δημοτών που αντιμετώπιζαν προβλήματα, ενώ τα συνεργεία του Δήμου εφοδίασαν εκ νέου με ποσότητες αλατιού δημόσια κτίρια και όχι μόνο.
«Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία και η πυκνή χιονόπτωση, δίνοντας πολύ σύντομα τη δυνατότητα στους κατοίκους  να κινηθούν άνετα και με ασφάλεια, ειδικά στις κεντρικές αρτηρίες του Δήμου. Η καλή μας προετοιμασία   συνέβαλε καθοριστικά σε αυτό το αποτέλεσμα. Παραμένουμε σε επιφυλακή και τα επόμενα εικοσιτετράωρα για να δράσουμε το ίδιο αποτελεσματικά στα φαινόμενα παγετού που κατά την ΕΜΥ είναι  πιθανά», δήλωσε ο δήμαρχος,   Γιάννης Μαυρομάτης.

Στο μεταξύ σημειώνεται ότι οι θερμαινόμενες αίθουσες σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου, είναι ανοιχτές  από το πρωί για όλους τους πολίτες, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτές και τις επόμενες μέρες συνεχώς από τις 8.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ και για όσο ακόμη χρονικό διάστημα χρειαστεί, για τη φιλοξενία αστέγων και ηλικιωμένων  ατόμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.