Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Την ευθύνη στους δημάρχους ρίχνει ο ΟΑΣΘ για τους αποκλεισμούς

Στους δημάρχους, που δεν φρόντισαν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, με συνέπεια να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ κατά τη διάρκεια της χτεσινής χιονόπτωσης, ρίχνει όλη την ευθύνη ο πρόεδρος του Οργανισμού, ανακοινώνοντας ότι και σήμερα δεν θα κινηθούν λεωφορεία σ’ αυτές τις γραμμές.

«Προειδοποιήσαμε εγκαίρως όλους τους δημάρχους να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. Μην τα ρίχνετε στον ΟΑΣΘ για τις καθυστερήσεις. Ο Οργανισμός ήταν επαρκέστατος και θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου γιατί ήταν καταπληκτικοί», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης  μιλώντας στη Voria.gr.
Όπως ανακοίνωσε, δεν διεξάγονται και σήμερα δρομολόγια στις γραμμές Ν.Μηχανιώνα, Αγία Τριάδα,  Περαία, Άνω Πόλη, Συκιές, Ευαγγελίστρια, Πολίχνη, Μετέωρα, Πεύκα, Φίλυρο, Καλλιθέα, Ν.751 Πανόραμα, Τοπικό Πανοράματος, Λιβάδι- Περιστερά, Αγ.Αντώνιο-Μονοπήγαδο, Αρδαμέρι, Νικόπολη, Ξηροχώρι, Μεσήμβρια.
 Μόλις 156 λεωφορεία κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων τα 44 με αλυσίδες από τα συνολικά 480-500 λόγω της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους από τη χιονόπτωση.  Στη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τις συνθήκες προβλέπεται ο αριθμός τους να αυξηθεί και να φθάσουν να κυκλοφορούν 203 λεωφορεία, όπως τόνισε ο πρόεδρος. Τα λεωφορεία ξεκίνησαν κανονικά τα δρομολόγιά τους από τις 5 το πρωί.
Χθες ακινητοποιήθηκαν περίπου 20-25 λεωφορεία εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Στεφανίδης, στη Σχολή Δικαστών στην Καλαμαριά ακινητοποιήθηκαν τέσσερα λεωφορεία, τα οποία απεγκλωβίστηκαν στη 1 το βράδυ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν σήμερα έχει γίνει προμήθεια ειδικού υγρού από τη Γερμανία για να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο υδραυλικό σύστημα στις πόρτες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.