Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε καμπάνια αλληλεγγύης για την προστασία και ενίσχυση των προσφύγων που διαμένουν στις περιοχές της Ξηροκρήνης και των Διαβατών. Τα μέλη και οι υποστηρικτές της Πρωτοβουλίας συγκεντρώνουν κουβέρτες και υπνόσακους για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Στο σχετικό κάλεσμα η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία αναφέρει:
"Η κοινωνία μας ξέρει τι θα πει αλληλεγγύη. Μετά το κύμα αλληλεγγύης του 2015, τώρα είναι ώρα να το θυμηθούμε ξανά. Να το θυμηθούμε, γιατί η αθλιότητα των κυβερνητικών πολιτικών, της Μόριας, των κλειστών στρατοπέδων και των επαναπροωθήσεων προσφύγων, συνεχίζεται, και ενεργοποιεί ένστικτα ανθρωποφαγίας στις τοπικές κοινωνίες. Να το θυμηθούμε, γιατί ενώ η χώρα ετοιμάζεται να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς, κι ενώ εμπλέκεται ήδη στον εμφύλιο της Λιβύης, οι καθωσπρέπει ανθρωποφάγοι στάζουν δηλητήριο για τους ξένους φτωχούς".
Σημεία Συγκέντρωσης Υλικού:
-Micropolis social space for freedom (Βενιζέλου & Βασ. Ηρακλείου 18) / Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 7,00μμ-10.00μμ
-Στέκι Ίσκρα (Αμύντα 2) / Παρασκευή & Σάββατο από τις 8.00μμ
-Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο (Βασιλέως Γεωργίου & Μπιζανίου) / Δευτέρα με Παρασκευή 6.00μμ-12.00μμ
-Στέκι ΑΠαΝ (Μουδανίων 2, Νεάπολη) / Δευτέρα & Παρασκευή μετά τις 9.00μμ και Τετάρτη 7.00μμ-10.00μμ
-Στέκι "Η Πόλη Αλλιώς Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση" (Νικολάου Παρασκευά 14, Συκιές) / Τρίτη 7.00μμ - 9.00μμ & Σάββατο 11.00πμ-1.00μμ
-TAKIM (Κατούνη 25, Άνω Λαδάδικα) / Δευτέρα με Παρασκευή 10.οοπμ-2.00μμ
Η καμπάνια θα συνεχιστεί με παρεμβάσεις που αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η αντιπροσφυγική πολιτική και θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.