Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Δωρεάν μοριακά τεστ για COVID-19 στο Κ.Υ. Νέας Μηχανιώνας


Πρωτοπορεί το Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας πραγματοποιώντας εδώ και μία εβδομάδα, μετά την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού και την εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εντελώς δωρεάν, μοριακά τεστ για το νέο κορωνοϊό COVID-19.


Σε γνωστοποίησή του το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής ότι μπορούν να προσέρχονται για την πραγματοποίηση του μοριακού τεστ μόνο εφόσον έχουν έντονα συμπτώματα του νέου κορωνοϊού, από Δευτέρα έως και Παρασκευή τις ώρες 9-11 το πρωί ή κατά την εφημερία.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο κόκκινο" ο γιατρός του Κ.Υ. Νέας Μηχανιώνας Στάθης Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι ήδη έγιναν τα πρώτα 10 μοριακά τεστ. Στη συνέχεια, μόλις ληφθούν τα τεστ αυτά αποστέλλονται αμέσως με ειδικό ιατρικό κούριερ στο ειδικό εργαστήριο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ από όπου τα αποτελέσματα βγαίνουν συνήθως εντός 24ώρου. 

Η δραστηριότητα αυτή, σημείωσε με έμφαση ο κ. Γιαννακόπουλος, καταδεικνύει για μία ακόμη φορά την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης από την κυβέρνηση του δημόσιου συστήματος υγείας σε προσωπικό και υποδομές. 

Πρέπει να αναφερθεί ακόμη ότι στα πλαίσια ενημέρωσης σχετικά με τον COVID – 19 το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας ενεργοποιείται με παρουσιάσεις σε σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Θερμαϊκού. Η ενημέρωση αφορά:

• Προστασία των μικρών μαθητών από τον COVID – 19

• Υγιεινή χερών

• Σωστή χρήση μάσκας

• Τήρηση αποστάσεων με προβολή υλικού και βιωματική προσέγγιση.

Υπεύθυνοι ομιλητές είναι οι Τζένη Κούρτη, Επισκέπτρια Υγείας και Μαρία Βάσιου Διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.