Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου: Στο "σφυρί" το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Οι πληροφορίες που εδώ και καιρό είχαμε, ότι σύντομα το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να βγάλει με κάθε τρόπο "στο σφυρί" το πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Αγία Τριάδα του δήμου ΘερμαΪκού, επιβεβαιώθηκαν σήμερα από τον ίδιο τον πρόεδρο του υπερταμείου, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι μέχρι τέλους του 2022 θα γίνει και ο διαγωνισμός για το ξεπούλημα του χώρου.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το ΤΑΙΠΕΔ, επαναφέρει την παλιά του προσπάθεια για την εκποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, προκειμένου, αφούν κοπούν τα περισσότερα από τα αιωνόβια δέντρα που υπάρχουν εκεί, να ανεγερθούν υπερπολυτελείς βίλες ενός τουριστικού χωριού καθώς και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο για All Inclusive πελάτες.

Τα σχέδια αυτά του υπερταμείου για την καταστροφή της υπέροχης έκτασης του κάμπινγκ,  επιχειρήθηκε να υλοποιηθούν και πριν μια δεκαετία, όμως είχαν αναγκαστικά στο συρτάρι,όταν συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της περιοχής, ενώ με πρωτοβουλία της τότε δημοτικής παράταξης "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" και της "Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας πολιτών Θερμαϊκού"  είχε πραγματοποιηθεί μία πολύ μεγάλη συγκέντρωση-συναυλία κατοίκων της περιοχής, τον Ιούλιο του 2014, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως η Φωτεινή Βελετσιώτου, η Λιζέτα Καλημέρη κ.α. 

Οι νέες προσπάθειες του διορισμένου από την κυβέρνηση της Ν.Δ. τωρινού προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ προέκυψαν από ανάρτηση της ηλεκτρονικής οικονομικής εφημερίδας Voria, η οποία σε ρεπορτάζ της υπό τον τίτλο "Τέλος του χρόνου στο σφυρί το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας", έγραψε τα ακόλουθα:

"Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται το ΤΑΙΠΕΔ να βγάλει στο σφυρί το σημαντικό asset στην ακτή και στο camping της Αγίας Τριάδας, στον δήμο Θερμαϊκού.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργανώθηκε από το Υπερταμείο στην 86η ΔΕΘ με θέμα «Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα: Η στρατηγική του Υπερταμείου και των εταιρειών του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Πολίτης, στο πάνελ της ημερίδας «Ανάπτυξη του Real Estate με πολλαπλασιαστικά οφέλη» με συντονίστρια τη δημοσιογράφο της Voria.gr Λίνα Τσιρέκα, σύντομα βγαίνει σε διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σημειώνοντας πως αυτή η διαδικασία χρειάζεται χρόνο. «Αν πάνε όλα καλά, έως το τέλος του 2022 θα ξεκινήσουμε τον διαγωνισμό», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος αναμένεται εντός της ημέρας να επισκεφθεί το συγκεκριμένο ακίνητο και να έχει επαφές με τοπικούς παράγοντες. «Θα επισκεφθούμε το ακίνητο για να έχουμε και μια προσωπική εκτίμηση του χώρου. Έχει σημασία να είσαι εκεί, γιατί από τον χάρτη στην Αθήνα δεν γίνεται», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα, ο κ. Πολίτης σημείωσε ότι δίνεται μάχη για να αξιοποιηθεί και ένα άλλο ακίνητο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Μίκρας, κοντά στο αεροδρόμιο".

Πηγή: https://www.voria.gr/article/telos-tou-2022-sto-sfiri-to-kampingk-tis-ag-triadas-mesa-sto-2023-exelixis-gia-to-gkonou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.