Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Όλοι τη Δευτέρα 3/10 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για το κάμπινγκ

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Θερμαϊκού "Σώστε το Κάμπινγκ" προσκαλεί τις συνδημότισσες και  τους συνδημότες να παρακολουθήσουν την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού με ειδικό θέμα την τύχη του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 5,00 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στους Νέους Επιβάτες.

Ας είμαστε εκεί όσοι μπορούμε για να συνταχθούμε με την πρόταση των πέντε παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου που ζήτησαν υπογράφοντας κοινό αίτημα να συζητηθεί η προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα της έκτασης των 126 στρεμμάτων του κάμπινγκ, προκειμένου να ανεγερθούν εκεί πολυτελείς βίλες και "πεντάστερο" ξενοδοχείο All Inclusive.

Αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ, με τον οποίο φαίνεται να συναινεί, δυστυχώς και η δημοτική αρχή, αυτό θα σημαίνει:

-Κοπή των περισσότερων από τα χιλιάδες δέντρα που υπάρχουν στο χώρο, πολλά εκ των οποίων αιωνόβια.

-Καταστροφή μίας όασης πρασίνου, από τις ελάχιστες που απέμειναν στην ανατολική Θεσσαλονίκη

-Ανεπανόρθωτη βλάβη για την τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση τουριστών στις ακτές του Θερμαϊκού, σε μία εποχή μάλιστα που αυξάνεται αλματωδώς η τουριστική κίνηση προς την περιοχή μας.

 -Πλήγμα για την οικονομία των οικισμών του δήμου Θερμαϊκού και πρωτίστως της Αγίας Τριάδας, των Νέων Επιβατών και της Περαίας δεδομένου ότι στις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, όπως τουλάχιστον περιγράφονταν στην προηγούμενη ΣΜΠΕ που είχε συντάξει είναι να υπάρχουν στο "τουριστικό χωριό" που θέλει να δημιουργήσει και καταστήματα, κάτι που θα είναι καταστροφικό για τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής.

-Αποκλεισμός των συνδημοτών μας, των επισκεπτών από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και των τουριστών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην υπέροχη παραλία του κάμπινγκ, κάτι που το βιώνουμε και με άλλο τουριστικό συγκρότημα που υπάρχει σε κοντινή απόσταση.

Για όλους αυτούς αλλά και για χιλιάδες ακόμη λόγους ζητάμε να μην μεταβληθεί σε άχαρους όγκους μπετόν-αρμέ το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, αλλά να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Θερμαϊκού. Προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος των συνδημοτών μας, με τη διαμόρφωση χώρων εκπαιδευτικής, αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 5 μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.