Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Θερμαϊκού

Πετυχημένη, ήταν η εκδήλωση που οργάνωσαν το βράδυ της Παρασκευής στο θέατρο ΚΑΠΠΑ-2000 της Περαίας οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ομιλητές δύο ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Φώτη Κουβέλη οι οποίοι με δύο σημαντικές ομιλίες που εκφώνησαν αλλά και τις απαντήσεις που στη συνέχεια έδωσαν στις ερωτήσεις του κοινού κάλυψαν όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας. Κυρίως αυτά που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας, με την επιδείνωση της θέσης των πολιτών αλλά και τα ζητήματα Δημοκρατίας που βάναυσα καταπατά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, η πολιτική αλλαγή, η κυβερνητική αλλαγή η ανάδειξη με τη ψήφο του λαού μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για την ανόρθωση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Είναι προϋπόθεση για να τελειώνουμε με τις παθογένειες, τις καθεστωτικές, ολιγαρχικές και τις πελατειακές λογικές του παρελθόντος και για την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα προωθεί τη δικαιοσύνη, την ανθεκτικότητα της οικονομίας και της κοινωνίας, την οικονομική και οικολογική βιωσιμότητα.

Ακόμη αναφέρθηκε στη δύσκολη θέση στην οποία έχουν οδηγηθεί με την κυβέρνηση της ΝΔ εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι, σημειώνοντας ότι οι μισθοί και τα εισοδήματα μένουν καθηλωμένα  και η όποια αύξηση δοθεί, όποτε δοθεί, θα έχει ήδη εξανεμισθεί. Μέσα από το συνδυασμό  λοιπόν  αύξησης της ακρίβειας και μείωσης των πραγματικών εισοδημάτων δημιουργούνται συνθήκες μιας νέας  κοινωνικής κρίσης με έντονα φαινόμενα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και έντονης ανασφάλειας σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιάννης Δραγασάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ  αδράνησε συνειδητά, ρωτώντας: Γιατί δεν κτυπά την κερδοσκοπία; Γιατί δεν φορολογεί τα υπερκέρδη που στο μεταξύ έχουν δημιουργηθεί;

Καταλήγοντας είπε ότι η πολλαπλή κρίση διάρκειας που ζούμε μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ένα συνολικό προοδευτικό σχέδιο που θα έχει τη στήριξη αλλά και την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλείται λοιπόν σήμερα να μετατρέψει όλα αυτά τα αιτήματα-ανάγκες σε ένα συνεκτικό πολιτικό σχέδιο και σε εφαρμόσιμες πολιτικές αλλά και να συγκροτήσει εκείνη την πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα στηρίξει το αυριανό κυβερνητικό προοδευτικό πρόγραμμα.


Κουβέλης: "Έγκλημα οι υποκλοπές"

Ως έγκλημα διαρκείας, χαρακτήρισε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, ο πρώην υπουργός Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας την αδράνεια των ανώτατων δικαστικών αρχών στο θέμα αυτό. Και όπως επισήμανε: Ο Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στην εισαγγελία Πρωτοδικών για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τις υποκλοπές. Δηλώνοντας ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να ενεργήσει έγκαιρα και να αναθέσει την έρευνα στο ανώτατο επίπεδο της Δικαιοσύνης. Πολύ περισσότερο που οι υποκλοπές προσβάλλουν βαρύτατα το Σύνταγμα, το Κράτος Δικαίου και παραβιάζουν τους νόμους.

Αναφορά έκανε και στις δηλώσεις που έκανε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ, δηλώνοντας προκλητικά ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας "αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα ή την επιβουλεύονταν ή την υπονόμευε". Και αναρωτήθηκε: Σε ποια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό; Προφανώς δεν στώμεν μετά φόβου. Δεν στώμεν καλώς όμως.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στη σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης ο Φώτης Κουβέλης την απέδωσε στο γεγονός ότι η ηγεσία της και κυρίως ο Άρειος Πάγος διορίζεται απλό την εκάστοτε κυβέρνηση. Και πρότεινε, για να σταματήσουν οι όποιες σκιές υπάρχουν, να εκλέγεται η ηγεσία του δικαστικού σώματος απευθείας από τους δικαστές με συγκεκριμένη θητεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.