Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Προς τη δημοτική αρχή: "Τολμήστε να κάνετε δημοψήφισμα για το κάμπινγκ"

Η Αγία Τριάδα τη δεκαετία του 1960. Σήμερα τα προβλήματα ξεχειλίζουν λόγω της εγκατάλειψης
Πρόταση-πρόκληση προς τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού από το μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας "Σώστε το Κάμπινγκ", Χρήστο Ιβάνοβιτς, κάτοικο Άνω Αγίας Τριάδας: "Τολμήστε να κάνετε δημοψήφισμα για να δείτε την άποψη των συνδημοτών μας για την εκποίηση του κάμπινγκ".

Παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση που οργάνωσε η επιτροπή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού ο κ. Ιβάνοβιτς σημείωσε με έμφαση ότι η Αγία Τριάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι πριν 20-30 χρόνια, καθώς κατάντησε "το αποπαίδι του Δήμου Θερμαϊκού", όπως χαρακτηριστικά είπε. Και παρατήρησε ότι χρειάζεται κινηματική δράση για να αποτραπεί η καταστροφή του κάμπινγκ και η επίλυση των υπόλοιπων σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το χωριό.

Ακολουθεί εκτενής περίληψη των όσων είπε ο γνωστός "Ακτιβιστής" Χρήστος Ιβάνοβιτς:

"Οι λίγοι άνθρωποι που ξεκινήσαμε αυτή την πρωτοβουλία του "Σώστε το Κάμπινγκ", προσπαθούμε να συνεχίσουμε μία προσπάθεια που είχαμε αρχίσει το 2014 για να αποτρέψουμε τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ να το ξεπουλήσει. Τότε το καταφέραμε αν και ήταν διαφορετική η συγκυρία.

Ποιός είναι αυτός που δίνει εντολή να ξεπουληθεί το κάμπινγκ; Έχουμε ένα τεράστιο έλειμμα δημοκρατίας. Εκεί πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε. Το κάμπινγκ είναι ένα θέμα. Ανοίγουν δρόμους. Και βέβαια οι δρόμοι δεν άνοιξαν τώρα, αλλά εδώ και 12 χρόνια. Από τα μνημόνια και συνεχίζουμε μέχρι εδώ. Πέρασαν τα μνημόνια, μπήκαμε σε περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών αυτή τη δεκαετία. Και συνέχισαν πολύ έντεχνα αυτό των περιορισμό των δικαιωμάτων την τελευταία διετία με τις περιστολές στην Υγεία εξ αιτίας της πανδημίας και τώρα συνεχίζουν με τα φιλέτα. 

Γεννιέται το ερώτημα: Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν σ' αυτό τον δρόμο; Θα εξακολουθήσουμε δηλαδή να είμαστε άβουλοι μετά από τόσα χρόνια αναγκαστικής περιστολής ελευθεριών και δικαιωμάτων; 

Θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ περισσότεροι συμπολίτες μας. Για ποιό λόγο δεν είναι εδώ; Μήπως δεν ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία μας; Μήπως έχουν κουραστεί με την αδιαφορία τόσο του κράτους όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Και πραγματικά. Εκεί που η Αγία Τριάδα ήταν σε καλύτερη κατάσταση πριν από 20-30 χρόνια, τώρα έχει καταντήσει το αποπαίδι του Δήμου Θερμαϊκού και αυτό οφείλεται και στις δημοτικές αρχές διαχρονικά αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους. 

Το θέμα σήμερα είναι αν θα κάνουμε το κορόϊδο; Θα δεχθούμε δηλαδή αυτό που θέλει η σημερινή δημοτική αρχή να περάσει; Θα αρκεστούμε στο ότι η έκταση ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ; Ε, αυτά ανατρέπονται στην πράξη, ανατρέπονται κινηματικά. 

Προτείνω λοιπόν να οργανώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα μια άλλη μεγαλύτερη συγκέντρωση για το θέμα αυτό. Και να ξέρουμε πάντα ότι οι κάτοικοι είναι αυτοί που δίνουν το ρυθμό, που παίρνουν τις αποφάσεις.

Ας τολμήσει η δημοτική αρχή να κάνει ένα δημοψήφισμα για να δούμε την άποψη των συμπολιτών μας για το κάμπινγκ. Και βέβαια δεν μας απασχολεί το πόσο τοις εκατό θα χτιστεί. Αν είναι τόσο ή άλλο. Πολύ λίγο μας ενδιαφέρει". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.