Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Τσαμασλής: Δηλώνει τώρα πολέμιος της τσιμεντοποίησης!!

Πρωτοφανείς ισχυρισμοί του δημάρχου Θερμαϊκού μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή 

Όταν πριν 9 μόλις μέρες ο κατά τα άλλα πολέμιος της τσιμεντοποίησης δήλωνε στην ΕΡΤ 3, για να δικαιολογήσει
την σχεδιαζόμενη καταστροφή του κάμπινγκ ότι ¨πρόκειται για λεύκες που σαπίζουν και πέφτουν μόνες τους"
Άτακτη υποχώρηση από το δήμαρχο Θερμαϊκού Γεώργιο Τσαμασλή στο θέμα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας μπροστά στη διογκούμενη αντίδραση της κοινής γνώμης για την σχεδιαζόμενη καταστροφή του χώρου, καθώς έφτασε στο σημείο να αποκηρύξει την άθλια ανακοίνωση που εκδόθηκε από εντεταλμένο σύμβουλο της διοίκησής του και με την οποία χαρακτήριζε "αναχρονιστικές δυνάμεις" και "οπισθοδρομικούς" όσους αντιτίθενται στο ξεπούλημα του χώρου. Ενώ έφτασε μέχρι του σημείου να εμφανιστεί ως πολέμιος της τσιμεντοποίησης!!

Το θέμα τέθηκε προ ημερησίας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού μετά την ερώτηση που υπέβαλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμμετέχω Θερμαϊκός", Θοδωρής Τζέκος. Ζητώντας εξηγήσεις για το πως είναι δυνατό στην επίσημη ιστοσελίδα να δημοσιεύεται ανακοίνωση του Δήμου με αυτούς τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αν απαγορεύονται στο Δήμο Θερμαϊκού να διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις από αυτές του δημάρχου και της διοίκησής του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Τίθεται το ερώτημα: Απαγορεύονται οι διαφορετικές απόψεις στο Δήμο μας; Είναι κατ' ανάγκη "αναχρονιστικοί" και "υπονομεύουν την προσπάθεια του Δήμου και θέλουν να διαλύσουν το Δήμο" όσοι έχουν άλλη άποψη;". Και καταλήγοντας ο κ. Τζέκος ρώτησε ευθέως το δήμαρχο να πει: "Ποιοι είναι αυτοί οι αναχρονιστές και υπονομευτές;"

Η ερώτηση του Τάκη Μήλιου

Για αρκετά λεπτά ο κ. Τσαμασλής δεν απάντησε, δίνοντας το λόγο σε αντιδημάρχους της διοίκησής του να αναφερθούν σε άλλα ζητήματα που νωρίτερα είχαν τεθεί. Οπότε έλαβε το λόγο για να υποβάλει ερώτηση και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Δράση Πολιτών", Τάκης Μήλιος ο οποίος στάθηκε κι αυτός στο θέμα της εκποίησης του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Σημειώνοντας με έμφαση ότι δεν μπορούν να διατυπώνονται τέτοιοι προσβλητικοί απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί από τη δημοτική αρχή. Τη στιγμή μάλιστα που ισχύει ακόμη η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού το 2014 που είχε παμψηφεί ταχθεί κατά της τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας. Τόνισε δε ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί προσβάλουν τις ψήφους των στελεχών της σημερινής παράταξης Τσαμασλή και τότε Αλεξανδρή που είχαν υπερψηφίσει εκείνη την ομόφωνη απόφαση.

"Αυτό που προέχει είναι το θέμα της καταστροφής του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας να έρθει εδώ στο δημοτικό συμβούλιο και να συζητηθεί, ώστε να επαναβεβαιωθεί η απόφαση του 2014. Ανάγκη που γίνεται επιτακτική μετά τις απαντήσεις που έδωσαν σε ερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ οι οποίοι δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά σε ξενοδοχείο, αλλά ομιλούν μόνο για "τουριστικό χωριό", είπε ο κ. Μήλιος.

Η απάντηση Τσαμασλή: Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε

Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού είπε ότι ήταν "λάθος" το ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση, που είχε βγει από το γραφείο του, ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου. Και ισχυρίστηκε ότι είχε γραφτεί για να αναρτηθεί στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, χωρίς όμως να μπει στον κόπο και να αναιρέσει τα όσα αναφέρονταν στην απαξιωτική ανακοίνωση, άρα υιοθετώντας τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς..

Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά της αντιπολίτευσης στο Δήμο, κατηγορώντας την ότι "εκβιαστικά", άνοιξε τη συζήτηση για το θέμα του κάμπινγκ. Και λησμονώντας τα όσα δήλωνε ο ίδιος θριαμβευτικά το προηγούμενο διάστημα για τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και τις δικές του πιέσεις προς αυτό ώστε να προχωρήσει γρήγορα η εκποίηση του χώρου, δήλωσε τώρα ότι "πριν να έχουμε στα χέρια μας το τεύχος της δημοπράτησης δεν μπορούμε να κάνουμε καμία συζήτηση". Ενώ αναφορικά με τις προηγούμενες δηλώσεις του για το ζήτημα, τις απέδωσε στα όσα του είχαν πει ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο επισκέφθηκαν το Δήμο Θερμαϊκού. "Ότι μου είπανε, είπα εγώ εδώ μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Ότι λέω εγώ είναι γιατί το άκουσα", ανέφερε ο κ. Τσαμασλής. Και δήλωσε ότι συζήτηση για το κάμπινγκ θα γίνει όταν ληφθεί επίσημα η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ.

Αγωνιστής κατά της τσιμεντοποίησης!

Κάνοντας στροφή 160ο μοιρών στις μέχρι τώρα θέσεις που είχε δημοσίως διατυπώσει για το θέμα του κάμπινγκ, ο δήμαρχος Θερμαϊκού παρουσιάστηκε ως... υπέρμαχος της προσπάθειας κατά της τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ, λέγοντας: "Τα διαβάζετε όλα αλλά αυτό δεν το διαβάσατε. Αυτό που είπα ότι εγώ δεν θα επιτρέψω με όλες τις δυνάμεις που διαθέτω, από όποια θέση και να είμαι, την τσιμεντοποίηση, όπως τη λένε κάποιοι. Και επιμένω σ' αυτή τη θέση. Και τους το ξεκαθάρισα (σε ποιους άραγε;) εκείνη τη μέρα, ότι μη τυχόν πάτε να κάνετε κάτι άλλο από αυτό που λέτε; Δεν θα συμφωνήσω". Δείχνοντας όμως ξεκάθαρα το πως εννοούν και ο ίδιος και το ΤΑΙΠΕΔ την περίφημη "διαβούλευση" στην οποία ομνύουν, είπε απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο κ. Μήλιο: "Θα είναι σεβαστή στη διαβούλευση η κάθε πρόταση, αλλά δεν θα μου επιβάλετε εσείς την πρότασή σας για να είμαι εγώ ευγενικός. Στο τέλος κυριαρχεί η πλειοψηφία".

Αιτιολόγηση της κωλοτούμπας 2014-2022

Στο τέλος ο κ. Τσαμασλής προσπάθησε να δικαιολογήσει τη ριζική απομάκρυνση από τη στάση που είχε λάβει το 2014 ως αντιπεριφερειάρχης τότε για το θέμα του κάμπινγκ, δηλώνοντας ότι λέει τα ίδια και τότε και τώρα. Και μάλιστα προβάλλοντας τον αναληθή και παραπλανητικό ισχυρισμό ότι τάχα το 2014 "το κάμπινγκ πουλιόταν ως οικόπεδο για να χτιστούν οικοδομές". 

Σημειώνεται ότι πριν από εννέα (9) ακριβώς μέρες ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Τσαμασλής, ο κατά τα άλλα.. "πολέμιος της τσιμεντοποίησης" μιλώντας στην ΕΡΤ3 και επιχειρώντας να δικαιολογήσει την καταστροφή του πνεύμονα πρασίνου, όταν υλοποιηθούν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, είχε ισχυριστεί ότι "κακώς γίνεται αναφορά σε πευκόφυτη έκταση, λεύκες είναι και μάλιστα σάπια που πέφτουν συνέχεια και κάθε στιγμή είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.