Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Επιχείρηση καθαρισμού του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας οργανώνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Επιχείρηση καθαρισμού του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας από τα σκουπίδια και τα ογκώδη που έχουν συσσωρευθεί στο χώρο, οργανώνει η Eπιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το Κάμπινγκ" το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022. Η εκκίνηση θα γίνει στις 11 το πρωί από την κεντρική είσοδο του κάμπινγκ, επί της δημοσίας οδού Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το Κάμπινγκ" συγκροτήθηκε από ευαισθητοποιημένους πολίτες, γυναίκες και άνδρες του Δήμου Θερμαϊκού που νοιάζονται για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και προσπαθούν να αποτρέψουν την καταστροφή του πρώην κάμπινγκ, έκτασης 162 στρεμμάτων. Το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο περιήλθε η έκταση την περίοδο των μνημονίων, επιδιώκει την κοπή των περισσότερων από 2.500 δέντρων που υπάρχουν εκεί, προκειμένου να τσιμεντοποιηθεί ο χώρος με την ανέγερση "τουριστικού χωριού" από πολυτελείς βίλες για λίγους, "πεντάστερο" ξενοδοχείο,  εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης.

Πρόταση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας προς τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού -η οποία δυστυχώς συντάσσεται με τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ να αφανίσει αυτή τη μοναδική όαση πρασίνου, αναψυχής, ξεκούρασης και ψυχαγωγίας στην  ανατολική Θεσσαλονίκη - είναι η διεκδίκηση του κάμπινγκ από το Δήμο, προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που τόσο λείπουν από την περιοχή.

Ενδεικτικά της σπουδαιότητας του χώρου για ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, είναι και τα όσα χαρακτηριστικά αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ: «Το ακίνητο έχει εκτεταμένο αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ. και πυκνή και εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς δενδροφύτευση στο χερσαίο τμήμα του. Εντός της έκτασης υφίστανται παλαιές και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, υποδομές και διαμορφώσεις camping. Η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου λόγω της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και της εύκολης προσβασιμότητάς της προσελκύει επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη». Αυτό το φιλέτο επιδιώκουν οι διοικούντες ΤΑΙΠΕΔ και Δήμου να το ξεπουλήσουν, διαπράττοντας ανοσιούργημα.

Συμμετοχή στην εκστρατεία καθαρισμού του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, για το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, έχουν αρχίσει ήδη να δηλώνουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, ομάδες πολιτών και απλοί πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.