Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης Τσαμασλή για το κάμπινγκ

Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης από τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή ο οποίος σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Μέρα με χρώμα" της ΕΡΤ3 επιχείρησε για μία ακόμη φορά να θολώσει τα νερά σχετικά με τη συνέργειά του στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για καταστροφή του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, την κοπή των περισσότερων από τα 2.500 δέντρα που υπάρχουν εκεί και την τσιμεντοποίηση της έκτασης με την ανέγερση τουριστικού χωριού με πολυτελείς βίλες και "πεντάστερου" ξενοδοχείου.

Σαφώς αγχωμένος ο κ. Τσαμασλής από τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων στα σχέδια εκποίησης του κάμπινγκ, επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι δεν έγινε και τίποτα με την προετοιμαζόμενη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος καθώς όπως προκλητικά είπε "δεν είναι πευκόφυτη η περιοχή. Πρόκειται για λεύκες που πέφτουν κάθε στιγμή και είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα".

Αναφορικά με το περίκλειστο τουριστικό χωριό που προβλέπουν στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, που φυσικά "ξέχασε" να αναφέρει τι έλεγε για το θέμα αυτό ως Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, για πρώτη φορά αποκάλεσε τα κτίσματα που θα αναγερθούν ως "τουριστικές βίλες πολυτελείας", διαβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται να γίνουν εκεί οικόπεδα για να πουληθούν. Ενώ εμφάνισε και ως μεγάλο επίτευγμα της διοίκησής του το ότι με δικές του ενέργειες στο ΤΑΙΠΕΔ "καταφέραμε να βγάλουμε το συγκεκριμένο οικόπεδο για εκποίηση".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τσαμασλής χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία το ότι "πήραμε εμείς από το ΤΑΙΠΕΔ στην ιδιοκτησία μας χώρο για να κάνουμε σχολεία". Αποκρύβοντας όμως το γεγονός ότι στο σχεδιασμό του Ταμείου είναι η δημιουργία στο χώρο μόνο ενός δημοτικού σχολείου, αν και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπεται να γίνουν στο χώρο του κάμπινγκ ένα Λύκειο, ένα Γυμνάσιο και ένα ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο. Ενώ το ίδιο συνέβη και με τα περίφημα 40 στρέμματα που τάχα απέσπασε ο Δήμος για κοινόχρηστους χώρους, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η εισφορά σε γη ανέρχεται στο 55% και επομένως η έκταση που θα έπρεπε να παραχωρηθεί στο Δήμο Θερμαϊκού είναι κοντά στα 100 στρέμματα.

Τέλος, αναφορικά με τους φόβους των καταστηματαρχών της περιοχής ότι με τη δημιουργία του τουριστικού χωριού και των καταστημάτων που θα υπάρχουν μέσα σ' αυτό θα πληγούν οικονομικά οι επιχειρηματίες του Δήμου Θερμαϊκού, ισχυρίστηκε αόριστα ότι "έχω την έκθεση των εμπόρων της περιοχής που είναι υποστηρικτές του έργου που πρόκειται να γίνει", δίχως όμως να μπει στον κόπο και να δείξει την "έκθεση" αυτή.

Περιττό βέβαια να πούμε ότι η κρατική ΕΡΤ3, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τις αρχές του πλουραλισμού, της αντικειμενικότητας και του σωστού ρεπορτάζ απέκρυψε και δεν φρόντισε καν να παρατεθούν οι απόψεις της πολύ μεγάλης μερίδας των δημοτών του Θερμαϊκού και αρκετών φορέων της περιοχής που αντιδρούν έντονα στο περιβαλλοντικό έγκλημα που επιχειρείται να διαπραχθεί στο χώρο του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.