Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

"Κοιτάμε Μπροστά": Να στηριχθεί η εκπαίδευση από την Περιφέρεια Κ.Μ.

 


Είναι επιτακτική ανάγκη η στήριξη της εκπαίδευσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπογραμμίζει η παράταξη "Κοιτάμε Μπροστά", με επικεφαλής τον Χρήστο Γιαννούλη, σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τη νέα σχολική χρονιά που άρχισε και συνεχίζεται με τόσα προβλήματα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης έχει ως εξής:

Mία διαφορετική χρονιά ξεκινάει για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σε ένα γενικευμένο κλίμα φόβου, υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αντιλαμβάνεται και να σχεδιάζει με γνώμονα την συγκυρία αλλά και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Ακριβώς επειδή η πιο άμεση επαφή κάθε πολίτη για τα προβλήματα στην ποιότητα ζωής του είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση με τους τοπικούς εκπροσώπους, πρέπει να απαντάμε στα ζητήματα με ουσία και όχι με επικοινωνιακά τερτίπια ή δημιουργική λογιστική σε προϋπολογισμούς.

Ανεξάρτητα λοιπόν από τα δώρα της διοίκησης της Περιφέρειας με σχολικές τσάντες για τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, θα αναμέναμε την ευαισθησία αυτή μεταφρασμένη σε μια έκτακτη χρηματοδότηση ή μια τροποποίηση του προϋπολογισμού της κοινωνικής πολιτικής, ειδικά για την έναρξη της σχολικήςακαδημαϊκής χρονιάς με συγκεκριμένους άξονες:

1. Περισσότερα δρομολόγια για την μεταφορά μαθητών, ώστε να τηρούνται και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εφόσον γίνεται η μεταφορά τους με λεωφορεία ή με ταξί, με ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές ΑΜΕΑ.

2. Μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την συντήρηση των σχολικών αυλών εφόσον και ο καιρός επιτρέπει να γίνεται σε προαύλιο χώρο η διδασκαλία.

3. Καταγραφή ελλείψεων και αναγκών σε συνεργασία με το Υπ. Εσωτερικών και τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης για τις υλικοτεχνικές υποδομές σε ενδεχόμενα τηλεμαθημάτων (laptop, tablet) σε σχολικές μονάδες, και για την ευεξία των μαθητών (σχολικά γεύματα).

4. Πέρα από την χρηματοδότηση σε δήμους η υποστήριξη σε αναγκαία ήδη δηλαδή μάσκες, αντισηπτικά, γάντια για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους και να παραμείνουν τα σχολεία πυξίδες γνώσης, ελπίδας, δημιουργίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.