Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Η παραπληροφόρηση για τους μαθητές


του Σπύρου Κουζινόπουλου

Προσπαθούν συστηματικά ορισμένοι να συκοφαντήσουν τον αγώνα των μαθητών Λυκείων και Γυμνασίων της χώρας που αυτές τις ημέρες προχωρούν σε καταλήψεις, αποχή και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στα τεράστια κενά εκπαιδευτικών και υπαλλήλων καθαρισμού που υπάρχουν στα σχολεία, στις υπεράριθμες τάξεις των 25 και 30 μαθητών, στην έλλειψη πραγματικών μέσων προστασίας και απολυμάνσεων των σχολικών εγκαταστάσεων. Και αντί αυτού, προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη ότι τάχα οι μαθητές απεργούν "κατά της χρήσης μάσκας".

Όντως υπάρχουν και κάποια παιδιά και κάποιοι γονείς που άστοχα και αντιεπιστημονικά ζητούν την κατάργηση της μάσκας στα σχολεία. Αυτοί όμως είναι ελάχιστοι, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης πηγαίνει στα σχολικά κτίρια φορώντας κανονικά τις μάσκες, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Τι προσπαθούν να κρύψουν οι συκοφάντες; Το γεγονός ότι οι μαθητές κινητοποιούνται διεκδικώντας όλα όσα η κυβέρνηση δεν έκανε τους προηγούμενους 6 μήνες για την προστασία της δημόσιας υγείας, καταφεύγοντας απλώς στη σύσταση της μάσκας ως πανάκεια.

Την ώρα που στις περισσότερες Ευρωπαϊκές  χώρες τα σχολεία λειτουργούν με ολιγομελείς τάξεις έως  15 μαθητών οι οποίοι κάθονται ένα-ένα σε μονά θρανία που φρόντισαν να κατασκευαστούν μέσα στο καλοκαίρι, σε εμάς τα παιδιά  στοιβάζονται σε τάξεις των 25 και πλέον ατόμων, την ώρα που υποτίθεται ότι ισχύει και η κυβερνητικκή απαγόρευση των συναθροίσεων περισσοτέρων των 9 προσώπων. Κατόπιν αυτού, αντιλαμβάνονται τον εμπαιγμό, αγανακτούν και αποφασιστικά διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για την σχολική καθημερινότητα.

Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το άθλιο όργιο παραπληροφόρησης για τους μαθητές. Οι άδικες κατηγορίες ότι τάχα κινούνται επιπόλαια, βάζοντας σε κίνδυνο τους ίδιους και το περιβάλλον τους. Ότι δήθεν λειτουργούν ως "επιδημιολογική βόμβα", ταυτίζοντάς τους με  σενάρια συνομωσίας, τσουβαλιάζοντάς τους όλους ως "αρνητές της μάσκας".  Ας πάψουν να ενεργούν στη λογική ότι "τα μέτρα για την προστασία των σχολείων από τον κορονοϊό κοστίζουν", την ώρα που  μοιράζουν με τη σέσουλα χρήμα σε φίλους και γνωστούς.

Καθήκον και υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να πάρει τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.  Να κατανοήσουν επιτέλους οι κυβερνώντες ότι τα προβλήματα, η ανασφάλεια και οι κίνδυνοι για την υγεία, είναι αυτά που "υποκινούν" τους αγώνες των μαθητών. Και φυσικά τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται με εξορκισμούς και αφορισμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.