Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Β.Βασιλικός: "Τι γνωρίζετε κ. Μητσοτάκη για τη νεολαία "Λαμπράκη";

Ο σπουδαίος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού στη νεολαία «Λαμπράκη» κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου Κεραμέως που πέρασε με της ψήφους της Ν.Δ. και της "Ελληνικής Λύσης", χαρακτηρίζει την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη «απερίγραπτη» και υπενθυμίζει πως ο πατέρας του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, «συνέβαλε στην καταστροφή [του προοδευτικού παρελθόντος της νεολαίας] με την αποστασία του 1965».

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την πρωτολογία του, αναφέρθηκε σε κείμενο της νεολαίας «Λαμπράκη», στη βάση του οποίου κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν πρότασή του για υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές.

«Αν δεν συμφωνείτε με εμάς, συμφωνείστε μαζί τους. Με τις εμβληματικές προσωπικότητες μιας άλλης Αριστεράς με την οποία δεν έχετε καμία σχέση», τόνισε.

Λαθροχειρία

Η αναφορά προκάλεσε αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «λαθροχειρία» των αγώνων της νεολαίας «Λαμπράκη».

Ο Βασίλης Βασιλικός, που συνέγραψε το «Ζ» το 1966, αποτυπώνοντας μοναδικά τα γεγονότα και το παρασκήνιο της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, από παρακρατικούς της Δεξιάς, σε δήλωσή του στο avgi.gr ρωτά: «Τι γνωρίζετε κ. πρωθυπουργέ, που παίζετε ακορντεόν με το ένα χέρι, για τη νεολαία ''Λαμπράκη'';».

Ολόκληρη η δήλωση του Βασίλη Βασιλικού στο avgi.gr

Απερίγραπτο θα έλεγα το κλείσιμο του πρωθυπουργού στη Βουλή, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Αν υπάρχει η λέξη «μπέσα» - κληρονομιά από το παρελθόν που σήμερα έχει εξαφανιστεί- άλλο τόσο υπάρχει το «μέσα στα όλα» που μπορούμε να το φέρουμε στο δικό μας γήπεδο.

Κι εκεί πληκτρολογεί ο κ. Μητσοτάκης ανασκάπτοντας ένα προοδευτικό παρελθόν της νεολαίας που και ο πατέρας του συνέβαλε στην καταστροφή του με την αποστασία του 1965.

Τι γνωρίζετε κ. πρωθυπουργέ, που παίζετε ακορντεόν με το ένα χέρι, για τη νεολαία «Λαμπράκη»;

Κι εσείς σήμερα την παρουσιάζετε ως σωστικό της καταβύθισης της Παιδείας με τον νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.