Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Δεν θα γίνει και φέτος λόγω covid η λιτάνευση εικόνας της Παναγίας στη Ν. Μηχανιώνα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 22 Αυγούστου  η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα, κάτι που γίνονταν αδιάλειπτα εδώ και ένα αιώνα. Αντί αυτού, η απόδοση τιμής θα γίνει με πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό την παραμονή της μεγάλης γιορτής.

Κατόπιν αυτού, το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων διαμορφώθηκε ως εξής από τη Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στην οποία υπάγεται η Ν. Μηχανιώνα:

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021, 7:00 μ.μ., Εσπερινός και Εγκώμια της Παναγίας 

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, 6:30 μ.μ., Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και 11:30 μ.μ., Όρθρος – Θεία Λειτουργία

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, 7:00 π.μ., Όρθρος – Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής, "σύμφωνα με τις εγκυκλίους που απαγορεύουν τη συγκέντρωση άνω των 100 ατόμων σε εκκλησίες και πιστεύοντας ότι σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης δεν υπάρχουν επίσημοι, δε θα σταλούν προσκλήσεις, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά τη διάρκεια του εσπερινού".

Ευνόητο είναι ότι  εξαιτίας των ίδιων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, δεν στήθηκαν και φέτος στη Νέα Μηχανιώνα οι πάγκοι των μικροπωλητών, όπως γίνονταν σε κάθε πανηγύρι.

2 σχόλια:

  1. Ζητώ η Ελληνική Δημοκρατία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γίνεται η περιφορά της εικόνας της Παναγίας έγινε όμως η γιορτή των Μουσουλμάνων όπου αυτομαστιγωνονται στον Πειραιά!!! ΩΡΕ ΠΟΥ ΠΆΜΕ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.