Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

"Έπεα πτερόεντα" για το θέμα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

 

Τι ακριβώς συνέβη και ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, τρεις μόλις μήνες μετά την ανάληψη του δημαρχιακού αξιώματος ξαφνικά... "είδε φως" και παρά τα όσα έλεγε τα τελευταία χρόνια και την "ακλόνητη" όπως τη χαρακτήριζε προεκλογικά στάση του κατά της τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, ξαφνικά έκανε στροφή 180 μοιρών και θεωρεί τώρα πλέον "θετική εξέλιξη" το ξεπούλημα της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ;

Τι μεσολάβησε και ο νέος δήμαρχος αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του προκατόχου του Γ. Τσαμασλή, που ήταν ο πρώτος ο οποίος άνοιξε την κερκόπορτα για να πατήσει πόδι στην περιοχή το υπερταμείο, αν και δεν ήταν στις προτεραιότητές του; Πως ξεχάστηκαν τόσο γρήγορα οι τοποθετήσεις του κ. Τζέκου στα δημοτικά συμβούλια όπου εξαπέλυε μύδρους κατά ΤΑΙΠΕΔ και Τσαμασλή για την σχεδιαζόμενη καταστροφή ενός από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής σε ολόκληρη την ανατολική Θεσσαλονίκη; Που πήγαν οι παραινέσεις του προς την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το κάμπινγκ" να δυναμώσει τον αγώνα της και να κινητοποιήσει μεγαλύτερη αριθμό συνδημοτών μας; Τι απέγιναν οι παρεμβάσεις του στο δημοτικό συμβούλιο και οι υπογραφές του μαζί με τους άλλους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα της καταστροφής του κάμπινγκ, κάτι που το απέφευγε η προηγούμενη δημοτική αρχή και το αποφεύγει σήμερα, αντιγράφοντας Τσαμασλή και ο κ. Τζέκος;

Θέλουμε να θυμίσουμε στον με θητεία μόλις τριών μηνών δήμαρχο ότι ένας από τους λόγους που οι δημότες του ΘερμαΪκού τον εξέλεξαν στην τιμητική αυτή θέση, έναντι των άλλων διεκδικητών του δημαρχιακού αξιώματος ήταν και οι ξεκάθαρες μέχρι τότε θέσεις του ότιη έκταση του κάμπινγκ "πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας". Θέσεις που τώρα δυστυχώς λησμονούνται. Και να σκεφθεί μήπως το γεγονός ότι ο αντίπαλός του στη διεκδίκηση του Δήμου κατά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, έλαβε μικρότερο ποσοστό απ' ότι στον πρώτο γύρο, έχει να κάνει και με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του στο θέμα του κάμπινγκ.

Τι μας λέει σήμερα ο κ. Τζέκος; Τα έλεγε αυτά που έλεγε προεκλογικά και εξαπέλυε μύδρους κατά του ΤΑΙΠΕΔ "γιατί τότε ήταν περίοδος διαβούλευσης ενώ τώρα πρέπει να δούμε ρεαλιστικά το ζήτημα και να μεγιστοποιήσουμε το όφελος". Ποια "διαβούλευση", που υποτίθεται έγινε μέσα σε λίγες μέρες; Και ποιος έλαβε υπόψη του τις δεκάδες προτάσεις που κατέθεσαν δημότες και φορείς του Θερμαϊκού; Κανείς. Καθώς το παιχνίδι για το ξεπούλημα του κάμπινγκ είναι στημένο και το αποτέλεσμα-όπως τουλάχιστον κατ΄ επανάληψη γράφτηκε χωρίς να διαψευστεί- προδιαγεγραμμένο. Και μόνο κάποιοι ελάχιστοι αιθεροβάμονες θεωρούν ότι θα υπάρξουν για το Δήμο μεγαλύτερα αντισταθμιστικά οφέλη.


Τι έλεγε ο κ. Τζέκος το 2022

Για κάποιους που διαθέτουν κοντή μνήμη ή έχουν καταληφθεί από αμνησία, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα των όσων έλεγε ο κ. Θεόδωρος Τζέκος, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμμετέχω Θερμαϊκός" στην επιστημονική ημερίδα που είχε διοργανώσει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού η Επιτροπή Πρωτοβουλίας:

Θοδωρής Τζέκος: Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας για το έργο της. Γινόμαστε μάρτυρες ενός έργου που το έχουμε δει πολλές φορές: Παραμέληση της δημόσιας περιουσίας που οδηγεί σε μία "αξιοποίηση" με πολλά εισαγωγικά. Εξαρχής ταχθήκαμε σαν παράταξη κατά αυτής της λογικής, αυτού του πλάνου "αξιοποίησης" με ερωτήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο και εξαναγκάσαμε μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο με το θέμα αυτό. Εκεί όμως ο δήμαρχος λειτουργώντας με ένα τρόπο αντίθετο και στους συνδημότες μας που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, λειτούργησε κατά τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος να μην οδηγηθούμε σε κάποια απόφαση.

Για μας είναι κόκκινη γραμμή η δόμηση στην περιοχή, στο παραλιακό μέτωπο. Πολύ περισσότερο που στο σημείο του κάμπινγκ βρίσκεται ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου που έχει απομείνει στην περιοχή και πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι πρέπει να επαναφέρουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, πιέζοντας να ληφθεί απόφαση και όχι να γίνει μια συζήτηση μόνο στον αέρα. Παράλληλα η Επιτροπή Πρωτοβουλίας να βγει έξω δυναμικά, όπως κάνει και τώρα, έτσι ώστε να δώσουμε το στίγμα μας, να ακουστούμε όπου πρέπει. Ότι δεν μπορεί η δημοτική αρχή να προχωράει το θέμα του κάμπινγκ εν αγνοία μας, όπως κάνει τώρα. Ο δήμαρχος διαπραγματευόταν για το κάμπινγκ με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ στα κρυφά. Και αν δεν τον πιέζαμε και δεν τον αναγκάζαμε δεν θα έφερνε ποτέ το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά θα μας οδηγούσε σε διαβούλευση κατόπιν εορτής", κατέληξε ο κ. Τζέκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.