Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αντιδράσεις για νέο ρυμοτομικό σχέδιο Ν.Επιβατών

Δυσαρμονία μεταξύ του λαϊκού αισθήματος και της άσκησης εξουσίας από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, προέκυψε το βράδυ της Τετάρτης, στη συζήτηση για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή του ρέματος των Νέων Επιβατών.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του «Καλλικράτη», το πρόγραμμα για τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης», θεμέλιο της λαϊκής ετυμηγορίας είναι η ανάληψη ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών για ένα κράτος που σέβεται, στηρίζει και προστατεύει τον πολίτη, για ένα κράτος που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
Κι όμως, πολλοί κάτοικοι των Νέων Επιβατών, που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, διαμαρτυρήθηκαν με έντονο τρόπο, καθώς όπως έλεγαν ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή για τα όσα προβλέπει το νέο ρυμοτομικό. Ενώ επισήμαναν τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργούνται για την περιοχή, σε περίπτωση κάποιου έντονου καιρικού φαινομένου, από την επικάλυψη του ρέματος το οποίο βρίσκεται μεταξύ των οδών Αγίου Νικολάου και Κιλελέρ. Οι περισσότεροι μάλιστα δήλωσαν ότι χάνουν τα σπίτια τους, για τα οποία εργάστηκαν 35 και 40 χρόνια μέχρι να τα δημιουργήσουν.
Δεν ήταν εξάλλου λίγοι κι εκείνοι που ανέφεραν ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί η ρυμοτομική μελέτη ως έχει θα πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις από το Δήμο Θερμαϊκού ύψους πολλών εκατομμυρίων, κάτι ανέφικτο με τη σημερινή οικονομική δυσπραγία του Δήμου.
Μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώθηκε, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, πρότειναν να αναβληθεί το θέμα, προκειμένου να επανεξετασθεί η μελέτη και να βρεθεί λύση ώστε και η ρυμοτόμηση της περιοχής να προχωρήσει, αλλά και οι πολίτες να μην θιγούν. Ενώ ανάλογη πρόταση διατύπωσε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Νέων Επιβατών, Αλέξανδρος Ρούφτης.  Όμως η πλειοψηφία επέμενε στην έγκριση της μελέτης, όπως αυτή διατυπώθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, με συνέπεια οι κάτοικοι των Νέων Επιβατών να αποχωρήσουν κάτω από έντονες διαμαρτυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.