Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα

Σαρώνεται η Βόρεια Ελλάδα από κύμα κακοκαιρίας, με χιονοπτώσεις, βροχές και τσουχτερό κρύο. Στις περισσότερες ορεινές περιοχές η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Χιόνια πέφτουν τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στις πόλεις της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Κοζάνης και των Γρεβενών με τον υδράργυρο να έχει πέσει τις νυχτερινές ώρες κάτω από το μηδέν.
Χιονόπτωση σημειώθηκε και γύρω από τη Θεσσαλονίκη, σε περιοχές με υψόμετρο (Χορτιάτης, Περιστερά, Λιβάδι, 'Ασσηρος κ.ά.). Μέσα στην πόλη παρατηρούνται βροχοπτώσεις τις τελευταίες ώρες ενώ η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει αισθητά.
Κλειστός είναι για τα αυτοκίνητα ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.
Όπως έγινε γνωστό, με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ΄ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς και των Γρεβενών.
Στην Κεντρική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης ή παγετού χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα <<Καϊμάκτσαλαν>> στο όρος Βόρας, Σέλι και "3-5 Πηγάδια".
Εξάλλου, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας.
Την ίδια ώρα, καθαροί είναι οι δρόμοι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή το πρωί.
Στα λιμάνια
 Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε όλα τα πελάγη της χώρας.
Εξαιτίας της κακοκαιρίας δεν έχουν πραγματοποιηθεί δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου προς νησιά του Αιγαίου, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό και δεν λειτουργεί η πορθμειακή γραμμή, από το Πέραμα στα Παλούκια Σαλαμίνας.
Όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.
Στις Σέρρες
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδο Σερρών Θεσσαλονίκη ς ,μετά το 25ο χλμ στο ύψος του Στρυμονικού, σύμφωνα με την τροχαία Σερρών.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του νομού Γιώργο Παπαδόπουλο αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οσοι οδηγοί κινούνται προς Βροντού, στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά, προς τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα στο ύψος της γέφυρας Πετριτσίου και προς τις ακριτικές περιοχές του Αγγίστρου και του Πετριτσίου.
Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Κλειστή παραμένει από νωρίς σήμερα το πρωί η πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Πρίνου
Θάσου λόγω των ισχυρών θυελλωδών ανέμων που πνέουν ανοιχτά του θαλάσσιου κόλπου
της Καβάλας έντασης επτά μποφόρ. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Καβάλα
προς Θάσο από το πορθμείο της Κεραμωτής αλλά μόνο με πλοία ανοιχτού τύπου.

Από το πρωί σήμερα επικρατούν έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν προβλήματα με την
κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από την
Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν αναφέρθηκαν πλημμύρες σε κατοικίες ή καλλιέργειες.

Το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να κλείσει το τμήμα της Εγνατίας από το Βανιάνο έως την Κομοτηνή αν διαπιστωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί πλαγιομετωπικοί άνεμοι που πιθανόν α αποτελέσουν αφορμή για ατυχήματα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Ξάνθης και Δράμας, ωστόσο τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο δρόμο προς τον Εχίνο και προς το Κάτω Νευροκόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.