Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Οι πιθανοί υποψήφιοι των κομμάτων στη Βόρεια Ελλάδα


Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στα επιτελεία όλων των κομμάτων για το σχηματισμό των ψηφοδελτίων και όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξουν πολλά νέα πρόσωπα που κατέρχονται στην πολιτική, σε αυτές τις εκλογές, φιλοδοξώντας να καταλάβουν μία θέση στο νέο κοινοβούλιο της χώρας. Τα ονόματα που ακούγονται ότι θα είναι υποψήφιοι στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, όπως τα κατέγραψε η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» είναι τα ακόλουθα:

Νομός Πέλλας
Με τη μεταπήδηση του Ηλία Θεοδωρίδη στη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί τις δύο έδρες της Θ. Τζάκρη και του Βασίλη Γιουματζίδη. Με τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου όμως που θα ισχύσει σε αυτές τις εκλογές, αρκετοί είναι εκείνοι που ανησυχούν ότι υπάρχει κίνδυνος να μην έχει το ΠΑΣΟΚ έδρα στο νομό, την επομένη των εκλογών. Στην καλύτερη περίπτωση μιλούν για μία. Η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος πάντως πρότεινε τον Σωτήρη Κεχαγιά, υποψήφιο και το 2009, το γιατρό Θωμά Μουμτζιδέλη, τον αντιδήμαρχο Αλμωπίας, Νίκο Μπαρούτογλου, τη δικηγόρο από τη Σκύδρα, Ραχήλ Αλεξανδρίδου, τον Σωτήρη Δραγούμη, υποψήφιο στις εκλογές του 2009, τον οικονομολόγο Γιάννη Στογιαννίδη, τον πρώην αντινομάρχη Κώστα Χατζηλουλούδα, τον προϊστάμενο στη ΔΕΗ, Δημήτρη Ασβεστόπουλο, και τον πρώην αντινομάρχη Χαράλαμπο Παυλίδη.
Στην Πέλλα το παζλ στη ΝΔ φαίνεται ότι σιγά σιγά συμπληρώνεται. Στο σχήμα 3-2-1 που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια (3 υποψήφιοι από τα Γιαννιτσά, 2 από την Εδεσσα και 1 από την Αλμωπία) φαίνεται να έχουν κλειδώσει ο Γιώργος Καρασμάνης και ο Διονύσης Σταμενίτης, ενώ για τη τρίτη θέση διαγκωνίζονται η Πόπη Φουντουκίδου και ο Μηνάς Γρηγοριάδης. Για τις δύο θέσεις της Εδεσσας φαίνεται ότι υπερισχύουν ο Αλκης Νουσυκύρου και ο Δάνης Τζαμτζής και από την Αλμωπία η Αννα Βαμβάκη.
Στο ΛΑΟΣ το ψηφοδέλτιο σχεδόν έχει κλείσει με τους Σάκη Καλαμπάκα, Γρηγόρη Δέλιο, Χρήστο Δήμτση, Γιώργο Σαμαρτζίδη και Χρήστο Καμπουράκη.
Για το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οι διαθεσιμότητες του φαρμακοποιού Νάκη Πασχαλίδη, του εκπαιδευτικού Χρήστου Πετρίδη και της συνταξιούχου δικηγόρου Παναγιώτας Μαντζάρα- Ψαρίκογλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει σήμερα στις 11 το πρωί εκδήλωση στην Αριδαία με ομιλητές την Ηρώ Διώτη και τον Χρήστο Λάσκο.
Από τη ΔΗΜΑΡ υπάρχει η υποψηφιότητα του Ηλία Θεοδωρίδη, του Δημήτρη Χριστοφορίδη και του Μάκη Αντωνιάδη, ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ. Συζητιούνται ακόμη τα ονόματα των Δημήτρη Τρυπάνη και Μαρίας Γρηγοριάδου (γιατρού στο επάγγελμα).
Για τους Οικολόγους Πράσινους συζητιούνται τα ονόματα του δικηγόρου Χάρη Αγγελίδη και του βιοκαλλιεργητή Χαρίση Αργυρόπουλου.

 Νομός Πιερίας
Και στην Πιερία το ΠΑΣΟΚ μετρά την απώλεια μιας βουλευτικής έδρας, με τη μετακίνηση του Γιάννη Αμοιρίδη στο κόμμα του κ. Κουβέλη. Πέρα από τους βουλευτές Θανάση Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει στην Ιπποκράτους ο γραμματέας της νομαρχιακής, Γιάννης Μαλτζάρης, ενώ ακούγεται το όνομα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αλέκου Οφίδη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προτεινόμενοι -ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο πολιτευτής Ηλίας Τσιτλακίδης- δε δείχνουν ενδιαφέρον. Διερευνάται όμως το ενδεχόμενο συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο δύο γιατρών, ο ένας εκ των οποίων είναι ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Γιάννης Νερολαδάκης.
Στην Πιερία η καταγωγή από το ίδιο μέρος της Αννας Μανή και του Κώστα Κουκοδήμου έχει προκαλέσει τριβές στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου τηςΝΔ. Ετσι ως σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του κ. Κουκοδήμου, του πρώην υφυπουργού Γιώργου Κωνσταντόπουλου, του Δημήτρη Χριστογιάννη (είχε αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, όταν είχε προκύψει η σύγκρουση με τη ΝΔ, επειδή ο τότε υποψήφιος περιφερειάρχης ήθελε να ορίσει τον αδελφό του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης), αλλά και της Ανατολής Κωνσταντινίδου. Από εκεί και πέρα μια θέση διεκδικούν με μεγάλες πιθανότητες ο Ανέστης Ινεγλης και ο Ξενοφώντας Μπαραλιάκος.
Για το ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφερόμενοι είναι ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Αντώνης Μάντζος, η αδιόριστη φιλόλογος Μπέτυ Σκούφα και ο φαρμακοποιός Γρηγόρης Ζάννας, ενώ από τη ΔΗΜΑΡ υποψήφιος θα είναι βεβαίως ο Γιάννης Αμοιρίδης και επίσης ο Βαγγέλης Κουκιώτης, η Εφη Δήμου και η Δήμητρα Χαλικιά.
Για το ΛΑΟΣ ακούγεται η δικαστική επιμελήτρια Χρυσούλα Ζαρογιάννη. Για τη Δημοκρατική Συμμαχία υποψήφιοι φέρονται οι Βαγγέλης Βαρμάζης, Νίκος Κατσαβός, Λευτέρης Μωυσιάδης και Ευτυχία Καραγιαννάκη-Σαπίδου.
Σίγουρες υποψηφιότητες στους Οικολόγους Πράσινους για το ψηφοδέλτιο της Πιερίας είναι οι Μιχάλης Βέλλης και Γιώργος Περδίκης.
Για τους Ανεξάρτητους Ελληνες ακούγεται το όνομα του απόστρατοy της Πολεμικής Αεροπορίας Νίκοy Θεοχάρη, του Πέτρου Ζέρξη και του φαρμακοποιού Ανέστη Μυστρίδη.
Νομός Σερρών
Στο τραπέζι των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ έπεσε το όνομα της πρώην ευρωβουλευτίνας, Ευαγγελίας Τζαμπάζη, που ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του 2009, αλλά από την πλευρά της υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, άρνηση. Αλλες, μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι ενδιαφέρον δεν υπάρχει ούτε από τη συνταγματολόγο και υποψήφια ευρωβουλευτίνα, Λίνα Παπαδοπούλου, που επίσης βολιδοσκοπήθηκε. Εκτός από τους τρεις βουλευτές, Μάρκο Μπόλαρη (υφυπουργός Υγείας), Μιχάλη Τζελέπη και Στάθη Κουτμερίδη, ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο υπάρχει από τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Βουλγαρίδη και τον παλιό πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου, Γιάννη Πέτκογλου. Επιθυμία δείχνει και η κινητικότητα του υποψηφίου του 2009, Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, αν και το γεγονός ότι δεν προσήλθε στις εσωκομματικές κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχολιάστηκε μεταξύ των τοπικών κομματικών.
Στις Σέρρες γίνεται πραγματική μάχη για τις 9 θέσεις του ψηφοδελτίου τηςΝΔ. Στη λίστα θα είναι οι δύο βουλευτές Τάσος Καρυπίδης και Θεόφιλος Λεονταρίδης, καθώς, όπως όλα δείχνουν, και ο πρώην βουλευτής Κώστας Τσιπλάκης. Επίσης πιθανότατα τρεις γυναίκες, με πιο δυνατά τα ονόματα της Φωτεινής Αραμπατζή, της Σωτηρίας Πάνου και της Αγγελικής Μήκκα, ενώ για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις θα πέσουν κορμιά, καθώς διαγκωνίζονται οι Μενέλαος Βλάχβεης, Σπύρος Μάμαλης, Κώστας Στάνγκος, Στάθης Πανταζής, Θανάσης Μασλαρινός και Θανάσης Μπασδάνης.
Στις Σέρρες, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς να είναι ξανά υποψήφιος ο Φιντίας Βελίκης, ενώ ακούγεται και το όνομα της Αφροδίτης Σταμπουλή.
Για τη ΔΗΜΑΡ καταγράφονται οι διαθεσιμότητες του δημοσιογράφου Αστέριου Μπουφίδη, του βιβλιοπώλη Ευάγγελου Φωτίου, του οικονομολόγου Παύλου Παπαδόπουλου, του διαφημιστή Αντώνη Κωνσταντίνου (από τους Ελεύθερους Πολίτες), της φιλολόγου Ελενας Δουβλέτη, της οικονομολόγου Αννας Θεοδωρίδου, της υπαλλήλου Ευαγγελίας Τόλα και του αγρότη Γιάννη Καρακούση.

Με το ΛΑΟΣ υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής Ηλίας Πολατίδης και με τους Ανεξάρτητους Ελληνες η πρώην βουλευτίνα της ΝΔ, Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα.
Με τη Δημοκρατική Συμμαχία αναμένεται να κατέλθουν υποψήφιοι οι Γιώργος Αβραμίδης, Χρήστος Αποστόλου, Ευθυμία Κολύβα, Αναστάσιος Μάλαμας, Πόπη-Πηνελόπη Σταματίου και Αναστάσιος Χατζηβασιλείου.

Στο νομό Σερρών δεν αποκλείεται η παρουσία στο ψηφοδέλτιο τηςΚοινωνικής Συμφωνίας του πρώην βουλευτή και υπουργού Αλέκου Δαμιανίδη.
Στις Σέρρες, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, πιθανότερες συμμετοχές στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων είναι αυτές της Πετρούλας Λαζαρίδου, ασφαλίστριας, του Μάριου Αρμάο, βιοκαλλιεργητή, του γεωπόνου Βασίλη Καΐση, του Φώτη Μοβσεσιάν, αγρότη, και του προέδρου της Ενωσης Βιοκαλλιεργητών, Γιάννη Παπαδόπουλου.

Νομός Χαλκιδικής
Στο ΠΑΣΟΚ, εκτός από τους δύο βουλευτές Χαλκιδικής, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Δριβελέγκα, και την Αννα Κατσαρού που κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος λίγο πριν από την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, Αργύρη Λαφαζάνη, ενδιαφέρον και μάλιστα σταθερό για την εκ νέου παρουσία του στο ψηφοδέλτιο επιδεικνύει και ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος έκανε ήδη αίτηση αυτοπρότασης στο ΠΑΣΟΚ. Από τα νέα πρόσωπα που προτάθηκαν στην Ιπποκράτους, είναι ο τριαντάρης περιφερειακός σύμβουλος, Αποστόλης Πάνας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Αγγελος Πράτσας, ο πρώην δήμαρχος Ανθεμούντα και πρώην περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας, Ζαφείρης Σακελάρης, και ο δημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου, Δημήτρης Ευαγγελινός. Προτεινόμενες γυναίκες είναι η δημοτική σύμβουλος Προποντίδας Ρούλα Μυκονιάτη, η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Βούλα Τσοπουρίδου και ο γραμματέας της τοπικής του ΠΑΣΟΚ στα Μουδανιά, Βασίλης Μανωλάς.
Στη Χαλκιδική το ψηφοδέλτιο της ΝΔ φαίνεται ότι σιγά σιγά συμπληρώνεται, καθώς πέντε ονόματα θεωρούνται ότι σχεδόν «έχουν κλειδώσει». Πρόκειται για τους Γιώργο Βαγιωνά (βουλευτή), Ολγα Παπαμέτη, Δημήτρη Πάχτα, Νίκο Καραμανλή και Ευθύμιο Καρανάσιο. Επίσης γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια δεύτερη γυναίκα.
Στο νομό Χαλκιδικής με το ΚΚΕ θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Νίκος Παρθενιώτης. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οι προτάσεις της Νομαρχιακής Οργάνωσης προς το πανελλαδικό συντονιστικό της συμμαχίας περιλαμβάνουν τα ονόματα των Κατερίνας Ιγγλέζη (δασολόγου), Αριστομένη Δήμου (ελεύθερου επαγελματία), Γιώργου Γεράκη (αγρότη), Χρήστου Σακκά (τραπεζοϋπαλλήλου) και του Νικήτα Χουχούτα (ξενοδόχου), ο οποίος το 2009 ήταν υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους και τώρα συμπορεύεται με τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Οσον αφορά τη Δημοκρατική Αριστερά, ακούγονται τα ονόματα των Σίμου Οφλίδη, Βασίλη Βασίλα, Ιωακείμ Πάνου και του Θεολόγου Καραδήμου. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην βουλευτής Αλ. Ξανθόπουλος θα μετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμφωνίας.
Από το κόμμα του Παναγιώτη Καμμένου ακούστηκε το όνομα του δημοτικού συμβούλου Μεγάλης Παναγιάς Γιάννη Γερούκη.



Νομός Κιλκίς
Μπορεί να έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Παραστατίδης, αλλά φαίνεται πως δε θα ήταν αρνητικός αν του το ζητούσε η Ιπποκράτους να είναι και πάλι υποψήφιος. Να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην προεκλογική αρένα θέλει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, Λεωνίδας Δημητριάδης. Ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο εκδήλωσε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ευρωπού, Δοξάκης Αναστασόπουλος. Στα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται περιλαμβάνονται το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Σάββας Τσολάκης, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Νίκος Τερζής, η δημοτική σύμβουλος Παιονίας, Κατερίνα Κούπανη, η γραμματέας της τοπικής Γουμένισσας, Αντωνία Κέζου, και το κομματικό στέλεχος στην Αξιούπολη, Τασούλα Περπερίδου. Κρούσεις έχουν γίνει στον πρώην βουλευτή Νίκο Αφεντουλίδη και τον πρώην δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Τερζίδη, αν και, κατά πληροφορίες, είναι αρκετά επιφυλακτικοί.
Ερωτηματικό μεγάλο αποτελεί το Κιλκίς για τη ΝΔ, όπου παίζουν πολλά σενάρια και υπάρχουν όλο και περισσότερες αβεβαιότητες. Οπως όλα δείχνουν στο πλαίσιο της ανανέωσης της λίστας, απομακρύνεται το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Γιώργου Συμπιλίδη, που παραμένει πάντως στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά. Τις τελευταίες ημέρες πλέκονται σενάρια που προβλέπουν ότι στο πλαίσιο της ανανέωσης υπάρχουν εισηγήσεις στη Συγγρού που ζητούν να μην είναι στο ψηφοδέλτιο ούτε ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος πάντως έχει ξεκινήσει κανονικά τον προεκλογικό του αγώνα. Καινούργια υποψηφιότητα είναι αυτή της πρώην υποψήφιας δημάρχου Παιονίας Αθανασίας Λιάρτση, ενώ ακούγεται ότι κινητικότητα επιδεικνύουν και κάποια παλιά στελέχη του πολιτικού γραφείου του Κώστα Κιλτίδη. Ισχυρά φαβορί είναι η Ελισάβετ Δημητριάδου, ο πρώην βουλευτής Θόδωρος Πασσαλίδης και ο πολιτευτής Γιώργος Γεωργανάς. Το Κιλκίς, πάντως, φαίνεται να προκαλεί πονοκεφάλους στη Συγγρού, αλλά και στο ΛΑΟΣ, απ' όπου αποχώρησαν δύο υποψήφιοι βουλευτές του 2009 (Χριστίνα Κοτσοβού και Δημήτρης Αϊδηνίδης).
Στο Κιλκίς, όπου τα περισσότερα «παλιά» στελέχη του ΣΥΝμετακινήθηκαν στη Δημοκρατική Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, όπως αποκαλείται πλέον ο εκλογικός συνδυασμός, μετά τη συνεργασία με τη Σοφία Σακοράφα, τον Π. Κουρουμπλή κ.ά. θα στηριχτεί πολύ περισσότερο σε νέα πρόσωπα που προέρχονται και από τις λοιπές συνιστώσες. Θα είναι υποψήφιοι ο γραμματέας του ΣΥΝ, Λάζαρος Λαζαρίδης, ο γιατρός Παναγιώτης Χρονόπουλος (από την ΚΟΕ), ο Τάσος Κουλίνας από το χώρο των ΑΜΕΑ και ο Χρήστος Μπίμπασης από το ΔΗΚΚΙ, ο οποίος ήταν υποψήφιος το 2009 με το ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Το πέμπτο όνομα θα εκπροσωπεί την περιοχή της Παιονίας και θα επιλεγεί στη διάρκεια παγκιλκισιώτικης συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ που έχει οριστεί για σήμερα, στις 5 το απόγευμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς προγραμμάτισε και μεγάλη πολιτική εκδήλωση στις 18 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο της πόλης (7 μ.μ.) με ομιλητές τους βουλευτές Παναγιώτη Κουρουμπλή, Τάσο Κουράκη και το γραμματέα του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα.
Με τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) θα κατέλθουν τα «ιστορικά » στελέχη της ανανεωτικής Αριστεράς Χρήστος Σπίγγος και Ιωσήφ (Γιόσκας) Παυλίδης, ο γεωπόνος Σπύρος Θεοφανίδης, η εκπαιδευτικός Αναστασία Κωνσταντινίδου και η Μαρία Φωτοπούλου.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συζητούν για το ψηφοδέλτιο του Κιλκίς το όνομα του Αστέριου Μούζα.
Για τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Παναγιώτης Λαπατίνας και ο Βασίλης Σιαμπάνης.

Νομός Ημαθίας
Στο ΠΑΣΟΚ, στην Ημαθία έγινε κάτι που μπορεί να μην έχει γίνει πουθενά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, υπέδειξε τους δύο ισχυρούς δημάρχους στο νομό, το δήμαρχο Νάουσας, Τάσο Καραμπατζό, και τη δήμαρχο Βέροιας, Χαρούλα Ουσουτζόγλου, για το ψηφοδέλτιο χωρίς καν να τους ενημερώσει. Ο κ. Καραμπατζός, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει την αυτοδιοίκηση, ενώ ανάλογη είναι η στάση και της κ. Ουσουτζόγλου. «Οταν λέω ότι ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση, ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση. Δεν ανήκουμε στις ευκαιριακές περιπτώσεις που αναζητούν ρόλους από εκλογές σε εκλογές», λέει η ίδια, ενώ συνεργάτες της μιλούν για κινήσεις εντυπωσιασμού της Νομαρχιακής Επιτροπής. Σφοδρά κονταροχτυπήματα αναμένονται μεταξύ των εκλεγμένων στη Βουλή, Αγγελου Τόλκα, Τάσου Σιδηρόπουλου και Θανάση Γικόνογλου, καθώς εκτιμάται ότι οι τρεις έδρες που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ το 2009 θα περιοριστούν αυτή τη φορά σε μία. Συζητιούνται πάντως τα ονόματα του πρώην δημάρχου Βέροιας Γιάννη Χασιώτη, του πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής Δημήτρη Παράσχου, του πρώην δήμαρχου Μακεδονίδος, Γιάννη Δάλλα. Μια ακόμη «πρωτοτυπία» της Ημαθίας, όταν το γυναικείο ενδιαφέρον είναι δραματικά περιορισμένο σε άλλους νομούς, είναι ότι διάθεση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο δήλωσαν η τραπεζική υπάλληλος, Χρυσάνθη Σιδηροπούλου και η ασφαλίστρια Τριανταφυλλιά Καρανικολοπούλου.
Σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται για τη ΝΔ ο σημερινός βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης και ο κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Ζιώγας, αλλά και ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Επίσης κλεισμένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Σταυρούλας Γιανούτσου, που το 2009 ήταν πρώτη σε σταυρούς υποψήφια με το ΛΑΟΣ και της Γεωργίας Μπατσαρά. Από εκεί και πέρα σκληρή μάχη δίνουν πολλοί άλλοι υποψήφιοι με πιο ισχυρούς τους Ζήση Πατσίκη, Γιώργο Ορφανό, Τάσος Μπαρτζώκα, Χρήστο Μάμαλη και Απόστολο Βεσυρόπουλο.
Στην Ημαθία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται οι υποψηφιότητες του γεωπόνου Δημήτρη Χαμπίδη, του κτηνοτρόφου Θωμά Τσιάνα, της δικηγόρου Χριστίνας Γεωργιάδου και του εργάτη Λευτέρη Κιοσέογλου. Από τη ΔΗΜΑΡ «έκλεισαν» τα ονόματα του δημοτικού σύμβούλου Βέροιας Πέτρου Τσαπαρόπουλου, του πρώην γραμματέα του ΣΥΝ, Φίλιππου Γιανούλη, του πρώην αντιδημάρχου Νάουσας, Σταύρου Τσέλιου, προγραμματιστή - αναλυτή στο επάγγελμα και της Φωτεινής Μεντίρογλου.

Για τη Δημοκρατική Συμμαχία «έχουν κλειδώσει» τα ονόματα των Αντώνη Αυγερού, Βασίλη Τζώρτζη και Νίκου Λιολιόπουλου.
Σίγουρες υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο για τους Οικολόγους Πράσινους είναι οι Βαγγέλης Κακάρογλου και Μαρία Παπουλίδου.

Δυτική Μακεδονία
Νομός Κοζάνης
Ο νυν υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος κι ο βουλευτής Γιάννης Βλατής θα είναι αυτοδίκαια στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Μετά το προσκλητήριο που απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή, θεωρητικά ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στο ψηφοδέλτιο και του διαγραμμένου, επειδή δεν υπερψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, Αλέκου Αθανασιάδη. Ωστόσο, ο ανεξάρτητος σήμερα βουλευτής που καταψήφισε τους εφαρμοστικούς νόμους και τη δανειακή σύμβαση δηλώνει ότι παραμένει μεν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Εντονα ακούγεται το όνομα του νευροχειρουργού Χρήστου Αντωνιάδη, όπως και του πρώην νομάρχη Ιορδάνη Ανδρεάδη. Επίσης, συζητείται το όνομα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Παπαϊορδανίδη. Σε γυναικείες υποψηφιότητες κυκλοφορούν ξανά τα ονόματα των δύο υποψηφίων του 2009, της Βέτας Σπόντη και της Αναστασίας Μπούρτσου, που τώρα είναι διοικήτρια των νοσοκομείων Κοζάνης - Πτολεμαΐδας. Ανοιχτή παραμένει η διαδικασία αναζήτησης μιας ακόμη γυναίκας.
Στην Κοζάνη δύο θέσεις στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ έχουν καταληφθεί από τους βουλευτές Γιώργο Κασαπίδη και Μιχάλη Παπαδόπουλο. Τις υπόλοιπες πέντε θέσεις διεκδικούν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο 7 άτομα: Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, Γιώργος Τοπαλίδης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Ελσα Φωτιάδου, Θεόδωρος Κουκάκης, Φώτης Ζυγούρης και Γιάννης Δεληγιάννης. Η πρόσφατη απόσυρση της Αννας Νανοπούλου ανακάτεψε την τράπουλα, καθώς αναζητείται μια γυναίκα που να έχει αναφορές στην Κοζάνη. Οπως όλα δείχνουν, για τις πέντε θέσεις οι υποψηφιότητες των κ.κ. Κωνσταντινίδη, Βαχτσιαβάνου και της κ. Φωτιάδου θα πρέπει να θεωρούνται ως σίγουρες και αυτή του κ. Τοπαλίδη ως πολύ πιθανή.
Ελπίδες για εκλογή βουλευτή στην Κοζάνη εκτρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα βεβαίως και με το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή και πώς θα κατατανεμηθούν τα υπόλοιπα. Ως υποψήφιοι φέρονται οι Φανή Δεληγιαννίδου (υπάλληλος ΔΕΗ), Πολυδεύκης Λιάκος (μηχανικός), Αλέξης Λιοσάτος (από τη ΔΕΑ), Ευγενία Ουζουνίδου (μηχανικός), Μανόλης Πατσώνας (εκπαιδευτικός), Γιώργος Σιαμπανόπουλος (Νεολαία ΣΥΝ) και Σπύρος Τόλιος (δικηγόρος).
Για τη ΔΗΜΑΡ στο νομό Κοζάνης τα ονόματα που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι της Ελένης Γκέκα, του Ιούλιου Θεοφάνους, του Αντώνη Σιαμπανόπουλου, της Ντόρας Τσικαρδάνη και του προερχόμενου από τους Ελεύθερους Πολίτες Θανάση Τζικαλιά.

Νομός Καστοριάς
Ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος θα είναι ξανά υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, έντονες πιέσεις δέχεται, χωρίς κατά πληροφορίες να δείχνει ιδιαίτερα αρνητικός, ο Χ. Γκοσλιόπουλος, δήμαρχος Γράμμου, που διατηρεί καλές σχέσεις με το περιβάλλον του Ευ. Βενιζέλου. Ενα ακόμη όνομα που συζητήθηκε τις τελευταίες ημέρες ήταν και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Θωμά Αναστασίου.
Στη λίστα της ΝΔ στην Καστοριά, όπου μετέχουν 4 υποψήφιοι, θα συμπεριληφθούν σίγουρα ο βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας και -όπως όλα δείχνουν- η Μαρία Αντωνίου. Θέση διεκδικούν ακόμη ο Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Μαγαλιός, για τον οποίο υπάρχουν ενστάσεις από μερίδα τοπικών κομματικών στελεχών, επειδή θεωρείται «αβραμοπουλικός». Ταυτόχρονα, υπάρχουν κινήσεις προς αναζήτηση και άλλων ενδιαφερομένων.
Για τη λίστα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ακούγεται έντονα το όνομα του Συμεών Κουμπάσο που διετέλεσε αντιδήμαρχος Καστοριάς.
Νομός Γρεβενών
Στη μονοεδρική περιφέρεια των Γρεβενών εκτός από το νυν βουλευτή τουΠΑΣΟΚ Θανάση Χαντάβα, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει για να είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής του νομού Κυριάκος Ταταρίδης. Ακούγεται επίσης ότι ενδιαφέρον υπάρχει κι από την πλευρά του υποψήφιου βουλευτή το 2009 Δημήτρη Ψευτογκά.
Στη ΝΔ έχει ξεσπάσει πραγματικός εσωκομματικός εμφύλιος μεταξύ των «ντόπιων» υποψηφίων και των «ξένων», δηλαδή αυτών που δε διαμένουν μόνιμα στο νομό. Μάλιστα, συνέβη και το πρωτοφανές: στήθηκαν κάλπες και έγιναν εσωκομματικές εκλογές με ψηφοφορία για να ψηφιστούν από τα μέλη του κόμματος οι πιο ικανοί και δημοφιλείς! Στη διαδικασία δε συμπεριλήφθηκαν οι «μνηστήρες» για τη λίστα που δε θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, όπως ο Φώτης Σιούμπουρας, ο Γιώργος Βακουφτσής και ο Αθανάσιος Σδράλης. Για την ιστορία, στην ψηφοφορία πρώτευσε ο Τιμολέων Κοψαχείλης, πολιτευτής του 2009. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, το πιο ισχυρό φαβορί θεωρείται η δασκάλα Ευανθία Γκαραβέλα-Χατζηζήση από τη Δεσκάτη. Επίσης, μάχη για μια θέση στη λίστα δίνουν εκτός από τους κ.κ. Βακουφτσή, Σδράλη και Σιούμπουρα και οι Απόστολος Τσένης, Γιάννης Μήτσιου και Σπύρος Σκόδρας, ενώ ισχυρό χαρτί παραμένει και ο κ. Κοψαχείλης.
Νομός Φλώρινας
Στο ΠΑΣΟΚ δε θα είναι υποψήφιος ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Λιάνης. Πρόταση έγινε και στο γυναικολόγο, πρώην αντινομάρχη Φλώρινας, Παύλο Λαζαρίδη, ο οποίος κατά πληροφορίες δεν ενδιαφέρεται. Εκτός απροόπτου, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι υποψήφιοι του 2009 Θεόδωρος Σουμπάσης και Ολγα Μούσιου. Δυνατό χαρτί για το ψηφοδέλτιο θεωρείται ο ορθοπεδικός και περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Σαμαράς.
Στη Φλώρινα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ υποψήφιοι θα είναι ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρώην περιφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου και κατά πάσα πιθανότητα και ο πολιτευτής Σταύρος Παπασωτηρίου. Από εκεί και πέρα, γίνεται μάχη κυρίως μεταξύ του Γιάννη Αντωνιάδη (αντιπεριφερειάρχη) και του Απόστολου Ασλανίδη. Αίτηση έχει κάνει και ο Γιώργος Κουλίδης, ενώ αναζητείται και μια γυναίκα.
Υποψήφιοι με τη ΔΗΜΑΡ αναμένεται να είναι οι Κατερίνα Μέλφου, Μάκης Θεοδωρίδης, Μιχάλης Μητρόπουλος, Δημήτρης Μιχαηλίδης.
Για τη Δημοκρατική Συμμαχία έχει κλείσει η υποψηφιότητα του Λάζαρου Ναλμπαντίδη.

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Νομός Εβρου
Εκπληξη αποτέλεσε η αυτοπρόταση στο ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο του Εβρου που υπέβαλε ο καθηγητής Νομικής στην Αθήνα Σταμάτης Γεωργούλης, ο οποίος ήταν διευθυντής του γραφείου του νυν βουλευτή του νομού Γιώργου Ντόλιου, όσο ήταν υφυπουργός Εσωτερικών. Η κομματική οργάνωση πρότεινε τον πρώτο σε ψήφους περιφερειακό σύμβουλο και θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Θεμάτων, Γιώργο Ούστογλου, όπως και το δεύτερο σε σταυρούς περιφερειακό σύμβουλο Σταύρο Βαβία, που διανύει μόλις το 29ο έτος της ηλικίας του. Επίσης, εισηγήθηκε να βολιδοσκοπηθούν η Μαρία Γκουγκουσκίδου, δικηγόρος στην Ορεστιάδα και περιφερειακή σύμβουλος, όπως και ο Πολυχρόνης Αντωνιάδης, πρώην έπαρχος Β. Εβρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις κρούσεις που τους έγιναν δεν ήταν μεν θετικοί, αλλά δεν ήταν και κάθετα αρνητικοί. Πρόταση υπήρξε και για τον Βαγγέλη Θεοδώρου, δημοτικό σύμβουλο Αλεξανδρούπολης. Ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ζαπάρτας, παρά τις πιέσεις που δέχεται, λέγεται ότι έχει αποφασίσει να απέχει.
Στον Εβρο ως σίγουροι στη ΝΔ θα πρέπει να θεωρούνται ο βουλευτής Αλέκος Δερμεντζόπουλος, ο πολιτευτής και μέχρι πρότινος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ακης Γεροντόπουλος και ο πολιτευτής Σταύρος Κελέτσης, ενώ πολύ πιθανές κρίνονται οι υποψηφιότητες των δύο γυναικών Ελένης Δημούδη και Παγώνας Καράκη. Για την τελευταία θέση της λίστας θα παλέψουν πολλοί, με πιο πιθανούς νικητές τον πρώην δήμαρχο Διδυμοτείχου Χρήστο Τοκαμάνη και τον Ευάγγελο Ρούφο από την Αλεξανδρούπολη.
Στο νομό Εβρου έχουν «κλείσει» για τη ΔΗΜΑΡ οι υποψηφιότητες των Ανδρέα Καφετζή, Τάκη Μπατσιακούδη, Στέλιου Παναγούτσου, Γιάννη Στράτου, ενώ άλλες δύο θέσεις θα καλυφθούν από εκπροσώπους του «ασθενούς φύλου».

Νομός Ροδόπης
Στην περιφέρεια εκλογής του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή και του Αχμέτ Χατζή Οσμάν πολλά είναι τα προτεινόμενα ονόματα για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, πολλές και οι αρνήσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι «όχι» έχει πει η πρώην βουλευτής Χρύσα Μανωλιά, η Ολγα Τσετινέ, κόρη του πρώην βουλευτή Δ. Τσετινέ και υποψήφια το 2007, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Μανανάς, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, Σοφία Μενεσελίδου, ο επιχειρηματίας από τη μειονότητα Ερτζάν Χουσεΐν. «Ισχυρά χαρτιά» από τη μειονότητα, ωστόσο, θεωρούνται ο εκπαιδευτικός και μέλος του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Μεμέτ Γιακούμπ, όπως και η πρώτη σε σταυρούς περιφερειακή σύμβουλος Σεβγκή Σαλίμ. Πιθανότητες συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν -κατά πληροφορίες- επίσης για τους Γιάννη Νικολαΐδη, περιφερειακό σύμβουλο, και Αργύρη Μπακιρτζίδη, αγρότη. Τον εαυτό του για το ψηφοδέλτιο έχει προτείνει ο ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Κομοτηνής Χρήστος Σίμογλου.
Στη λίστα της ΝΔ μπαίνουν τρεις χριστιανοί και δύο μουσουλμάνοι. Για τις τρεις θέσεις των χριστιανών υποψηφίων έχει κλείσει η υποψηφιότητα του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ οι άλλες θέσεις θα κριθούν ανάμεσα στα ονόματα της Βούλας Ελευθεριάδου, του Αλέκου Καζαντζή και του δύο φορές πολιτευτή Κούλη Μπαμπασίδη. Για τις τρεις θέσεις των μουσουλμάνων γίνεται μάχη μεταξύ των Ιδρίς Αμέτ και Ερχάν Ιμάμογλου, που έχουν κάνει αίτηση, και του Μεχμέτ Εμίνογλου, στον οποίο έγινε σχετική κρούση.
Στη Ροδόπη ακούγεται ότι θα συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ ο προερχόμενος από την κίνηση των Π. Κουρουμπλή - Αλέξη Μητρόπουλου, Γ. Τριανταφυλλόπουλος, συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ.
Στη Δημοκρατική Συμμαχία έχουν κλείσει οι Μάγδα Γιαμουστάρη, Χρήστος Μαχαίρας και Νίκος Χατζηκωνσταντίνου.

Νομός Ξάνθης
Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία ή μη του Τσετίν Μάντατζη στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης και όχι μόνο γιατί είναι ένας εκ των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τους οποίους οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες. Η αποχώρηση από την άλλη του Σωκράτη Ξυνίδη από την προεκλογική κούρσα «θολώνει» ακόμη περισσότερο την τελική μορφή του ψηφοδελτίου της Ξάνθης. Ωστόσο, παρά τις εκτιμήσεις ότι αυτήν τη φορά ο νομός θα έχει ένα μόνο εκπρόσωπο στο Κοινοβούλιο, στην Ιπποκράτους υποβλήθηκε αξιολόγος αριθμός προτάσεων για πιθανούς υποψηφίους, αν και υπάρχει σοβαρό έλλειμμα γυναικείου ενδιαφέροντος. Πάντως, αυτοπροτάθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης, αντιδήμαρχος στην πόλη Λουντβισχάφεν, υποβάλλοντας σχετική αίτηση μέσω του διαδικτύου! Μεταξύ των υπόλοιπων προτεινομένων είναι ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος το 2009 Παναγιώτης Σγουρίδης, ο ξενοδοχοϋπάλληλος Χασάν Ιμπραήμ, ο δικηγόρος Δημήτρης Σαλτούρος, γιος του παλιού νομάρχη Ξάνθης και περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, ο πρώην γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Δόντσος, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Πεντζουρίδης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης και ο υπάλληλος της ΣΕΚΑΠ Κώστας Γαβριηλίδης.
Στην Ξάνθη το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αποτελείται συνήθως από τρεις χριστιανούς και δύο μουσουλμάνους. Για τις τρεις θέσεις των χριστιανών σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του βουλευτή Αλέκου Κοντού, ενώ για τις άλλες δύο θέσεις γίνεται πραγματική μάχη μεταξύ τριών γυναικών (Γεωργία Ανδρέου, Πέλλα Βώβου και Σούλα Ιακωβίδου) και τεσσάρων ανδρών (Φίλιππος Τσαλίδης, Κώστας Ζαγναφέρης, Σάκης Κριτσίνης και Κώστας Τριανταφυλλίδης). Για τις δύο θέσεις των μουσουλμάνων ακούγεται ότι έχουν κλείσει οι Αδνάν Πετσενίκ και Μπατάκ Σιαμπάν.
Στην Ξάνθη για τη ΔΗΜΑΡ υπάρχουν οι υποψηφιότητες των Κώστα Γούναρη, Κώστα Δέλκου, Παρθένας Ζουμπουλίδου, Σπύρου Καρβούνη και του προερχόμενου από τη μουσουλμανική μειονότητα δημοσιογράφου Σαμή Καραμπουγιούκογλου.

Νομός Καβάλας
Στην τετραεδρική Καβάλα, σκληρή προβλέπεται η μάχη μεταξύ των τριών νυν βουλευτών Μιχάλη Τιμοσίδη (υφυπουργού Υγείας), Δημήτρη Παπουτσή και Σάββα Εμινίδη, δεδομένου ότι τα προγνωστικά δίνουν πλέον μόνο μία βουλευτική έδρα στο ΠΑΣΟΚ. Κατά τα άλλα, ο δικηγόρος Γιάννης Μούτλιας και ο δάσκαλος Σάββας Εμφιετζής, της γενιάς των σαραντάρηδων, εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν κυριολεκτικά την ανανέωση που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτιά του. Πρόταση έγινε στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Ξενοφών Κροκίδη, αλλά μάλλον δεν ενδιαφέρεται. Πληροφορίες φέρουν και το νυν γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής, Νίκο Χατζηχρήστου, να μην επιθυμεί τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, παρόλο που δέχεται σχετικές πιέσεις. Προτάσεις έχουν γίνει και σε άλλα κομματικά στελέχη, τον πρώην γραμματέα της νομαρχιακής Σάββα Κοσμίδη, το στέλεχος Βασίλη Καγκαΐδη, το νυν γραμματέα της τοπικής Θάσου, Γιάννη Πλαφαδέλη, και τη γραμματέα της τοπικής Καβάλας, Κατερίνα Ντόρλη. Από τις γυναίκες, προτεινόμενες είναι επίσης η υποψήφια του 2009 Μαρίζα Τσακαλέρου - Κλαπάφτη και η δικηγόρος Τάνια Ελευθεριάδου. Διακαώς, όμως, αναζητούνται άλλες μία ή δύο γυναικείες υποψηφιότητες.
Στην Καβάλα σίγουροι για τη λίστα της ΝΔ θεωρούνται ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής, ενώ ένα ισχυρό σενάριο θέλει τρεις θέσεις να καλύπτονται από τρεις γυναίκες (τις διεκδικούν οι Δήμητρα Τσανάκα, Βάσω Παπουτσή-Μήττα, Ειρήνη Κουρτίδου και Μαρίνα Φιλιππίδου). Επίσης, μάχη για μια θέση δίνουν ο Ντίνος Κλειτσιώτης, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι ο πρώην νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλιοντζής εξακολουθεί να διατηρεί κάποιες περιορισμένες πιθανότητες να μπει στη λίστα.
Στο νομό Καβάλας όσον αφορά το ΚΚΕ ακούγονται ονόματα όπως των Δήμου Ζαχαριάδη, Θόδωρου Κοντογεωργίου, Χρήστου Ποτόλια, Νίκου Χρυσάφη (από τη Θάσο), Τζένης Πρασίδου, Ελπίδας Αποστολίδου, Αλεξίας Καλυβιώτου.
Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκροτήσουν οι Ηλίας Ιωαννίδης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Θωμαή Βασιλείου - Λασκαρίδου, Σωτήρης Σωτηριάδης, Γιάννης Ταστσόγλου και Αίγλη Γρέτσικου.
Από το ΛΑΟΣ ακούγεται η υποψηφιότητα της δικηγόρου Μαρίας Χατζηκωνσταντίνου.
Στον ίδιο νομό υποψήφιοι με τη ΔΗΜΑΡ θα είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Σπιτσέρης, ο Βασίλης Τραϊφόρος, η Μαρία Τσουρή, ο Κώστας Λαλένης, ο Κώστας Ζυρνόγλου από τους Ελεύθερους Πολίτες, ενώ μία θέση θα καταλάβει γυναίκα.

Νομός Δράμας
Στη διορία που έδωσε το ΠΑΣΟΚ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος υπήρξε μόνο μια αυτοπρόταση στη Δράμα, αυτή του παλιού νομάρχη, Λάζαρου Ζουρνατζή. Σημειωτέον ότι οι δύο έδρες του κόμματος που κατέχουν σήμερα ο πρώην υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης και η Χαρά Κεφαλίδου ενδέχεται να περιοριστούν σε μία σε αυτές τις εκλογές. Η οργάνωση του κόμματος στη Δράμα πρότεινε τον αντιδήμαρχο Προσοτσάνης Θανάση Τζελεμπή, τους πρώην υποψήφιους βουλευτές Γιάννη Κοτσαηλίδη και Γρηγόρη Μιχαηλίδη, τον υπεύθυνο Επιμόρφωσης του τοπικού ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Παπουτσή, το γραμματέα της τοπικής Κ. Νευροκοπίου, Στέλιο Παπαδόπουλο, τον πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Γιώργο Καρπιτσάρη και από γυναίκες τις δκηγόρους Ελλη Βρακά και Δέσποινα Φεσατίδου.
Στη Δράμα σίγουρος θα πρέπει να θεωρείται στη ΝΔ μόνον ο βουλευτής Μαργαρίτης Τζίμας και πολύ πιθανή η υποψηφιότητα του επίτιμου προέδρου της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Ελλάδας Δημήτρη Κυριαζίδη, ενώ ακόμη καλές πιθανότητες έχει και ο πρώην δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης. Στη λίστα διεκδικούν θέση και δύο γυναίκες, με πιο πιθανή μια εκ των Ελένη Κεσσίδου, Νικολέττα Τσεπέλη και Αννα-Μαρία Νταϊλάκη.

Πηγή: Εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.