Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Δοξάστε τους: ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κουκούλωσαν με την ψήφο τους το σκάνδαλο Siemens


Το κουκούλωμα της υπόθεσης Siemens, του μεγαλύτερου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου που σημειώθηκε στο χώρα από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα, ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη, με την υπερψήφιση από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. της σχετικής ρύθμισης, η οποία έναντι πινακίου φακής βγάζει «λάδι» τη γερμανική εταιρία.

Η ρύθμιση για τη Siemens ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με πλειοψηφία 164 βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Καταψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης ενώ «παρούσα» ψήφισε η Αννα Νταλάρα.
Σύμφωνα με το άρθρο του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΝ, η γερμανική εταιρεία καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Hellas και… ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, η οποία ΘΑ οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων.
Σε αντάλλαγμα, η ελληνική κυβέρνηση απαλλάσσει τη Siemens από κάθε αστική ή διεκδικητική αξίωση σε σχέση με το σκάνδαλο ενώ η συμφωνία δεν απαλλάσσει τη Siemens από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.
Υπενθυμίζεται ότι η ζημία για το ελληνικό δημόσιο είχε υπολογιστεί από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε πάνω από 2 δισ. Ευρώ, ενώ στην ουσία η ζημία που υπέστη η χώρα μας ανέρχεται σε ύψος δεκάδων δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.