Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Εισαγγελική έρευνα για "τρύπα" 1,6 εκατ. ευρώ στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς


Η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε κατεπείγουσα παραγγελία στο ΣΔΟΕ να διενεργήσει έρευνα για την «τρύπα» ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκε στα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης  Τελετών & Αρωγής της Καλαμαριάς, μετά από σχετική καταγγελία δημοτικού συμβούλου.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από τον αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα Λάμπρο Τσόγκα μετά από σχετικό πόρισμα που συντάχθηκε από τους οικονομικούς επιθεωρητές. Ο εισαγγελέας ζητά να διενεργηθεί έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της υπεξαίρεσης και να καταλογιστούν οι ενδεχόμενες ευθύνες που υπάρχουν.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν τόσο ο πρώην δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης όσο και ο νυν Θεοδόσης Μπακογλίδης καθώς και όσοι διετέλεσαν την τελευταία δεκαετία αντιδήμαρχοι Οικονομικών, γενικοί γραμματείς καθώς και διευθυντές των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Παράλληλα ο εισαγγελέας ζήτησε το σχηματισμό ξεχωριστής δικογραφίας για το αδίκημα της απιστίας καθώς καταγγέλλεται η συγκεκριμένη Δημοτική Επιχείρηση ότι εκμεταλλευόταν τα κτίρια του δήμου χωρίς να αποδίδονται μισθώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.