Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Συμπολιτεία: «Πάρτε μέτρα για την αποψίλωση των δρόμων»

Να πάρουν επειγόντως μέτρα για την αποψίλωση του οδικού δικτύου του δήμου Θερμαϊκού από τα αγριόχορτα, που εμποδίζουν την ορατότητα στους οδηγούς των αυτοκινήτων, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών και συμβάλουν στο να ελλοχεύουν φίδια, ζητάει από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο του δήμου Θερμαϊκού, δημιουργείται εξ αιτίας της πυκνής βλάστησης από χόρτα και θάμνους, το ύψος των οποίων σε πολλές περιπτώσεις φτάνει τα δύο μέτρα, με συνέπεια να προκύπτουν προβλήματα ορατότητας στους οδηγούς διερχόμενων οχημάτων, κυρίως στις στροφές και τις διασταυρώσεις των δρόμων.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, πέρα του γεγονότος ότι δυσφημεί στα μάτια των επισκεπτών και των τουριστών, τον κατ΄εξοχήν τουριστικό δήμο Θερμαϊκού, εγκυμονεί επιπροσθέτως κινδύνους πυρκαγιάς, ιδίως τους θερμούς μήνες του θέρους. Την ίδια στιγμή, εμφανίζονται στο δρόμο φίδια. Και όλα αυτά συνθέτουν μία εικόνα ανεπίτρεπτης εγκατάλειψης και αδιαφορίας.
Εξ αιτίας και των συχνών βροχοπτώσεων, το τελευταίο διάστημα, τα αγριόχορτα και τα ζιζάνια κατακλύζουν τους επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους του Θερμαϊκού, δυσχεραίνοντας την δίοδο των οχημάτων και την ασφαλή  κίνηση των διερχόμενων οδηγών (έλλειψη ορατότητας, δυσκολία πρόσβασης στις οδούς κ.λ.π.). Επίσης, ο καθαρισμός των δρόμων, επιβάλλεται τόσο για λόγους πολιτικής προστασίας (κίνδυνος πυρκαγιάς) όσο και για λόγους αισθητικής.
Παρ΄όλα αυτά, δεν υπήρξε φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το παραμικρό ενδιαφέρον στην κατεύθυνση αυτή από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.  Και ναι μεν ο δήμος Θερμαϊκού επικαλείται οικονομικά προβλήματα, έλλειψη προσωπικού, κονδυλίων και αναγκαίου εξοπλισμού για να προχωρήσει στην άκρως απαραίτητη αποψίλωση στην πλέον τουριστική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Προκαλεί όμως ερωτήματα η στάση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δεν ανέλαβε αυτό το έργο. Παρά το γεγονός ότι σε κάποιες Περιφερειακές Ενότητες, όπως αυτή της Πέλλας, διατέθηκε πολύ πρόσφατα, το ποσό των 24.600,00 € από το πρόγραμμα των ΚΑΠ 2014 και τον κωδικό αριθμό 2131ΠΕΛ001ΚΑΠ14, για τον καθαρισμό εκατέρωθεν του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από την αυτοφυή βλάστηση.
Παρά τις οχλήσεις των κατοίκων προς το δήμο Θερμαϊκού και τις διαμαρτυρίες τους για το γεγονός ότι οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι, ακόμη κι αυτοί που συνδέουν τους οικισμούς, είναι πνιγμένοι στα χόρτα, φιλοξενώντας φωλιές φιδιών και αποτελώντας εν δυνάμει εστίες πυρκαγιών, το αίτημα τους για επείγουσα αποψίλωση της βλάστησης στα πρανή και τα σημεία εκατέρωθεν των δρόμων, δυστυχώς πέφτει στο κενό.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να δει με τη δέουσα σοβαρότητα το πρόβλημα και να λάβει επειγόντως μέτρα, καθώς τέτοια θέματα, όπως αυτά της προστασίας της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της υγείας των συμπολιτών μας πρωτεύουν.
                                                Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»
                                                            Σπύρος Κουζινόπουλος     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.