Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τρεις στους τέσσερις πολίτες θέλουν να ψηφιστεί η συμφωνία

Το 70,1% των πολιτών θέλουν η νέα συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές να ψηφιστεί από τη Βουλή, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της KΑΠΑ Research για «Το Βήμα» έναντι 25,3% που επιθυμούν να καταψηφιστεί.

Στα κύρια ευρήματα της δημοσκόπησης περιλαμβάνεται ότι το 51,5% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν «θετική» τη συμφωνία, ενώ ακόμη υψηλότερο είναι το ποσοστό εκείνων που τη χαρακτηρίζουν «αναγκαία», καθώς ανέρχεται στο 72%. Κάτι με το οποίο διαφωνεί το 25,3%.
Η κοινή γνώμη εξακολουθεί να εμφανίζεται αντίθετη στο ενδεχόμενο εκλογών, στην συντριπτική της πλειοψηφία, καθώς το 64,5% θεωρεί ότι πρέπει να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με στήριξη από την παρούσα Βουλή, έναντι 31,2% που θεωρεί αναγκαία τη νέα προσφυγή στις κάλπες.
Αναφορικά με το σε ποιον επιρρίπτεται η ευθύνη για τα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου, το 48,7% θεωρεί υπεύθυνους τους Ευρωπαίους που δεν έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα της Ελλάδας, ενώ 44,4% την ελληνική κυβέρνηση που ακολούθησε λανθασμένη πολιτική.
Σημειώνεται οτι η πανελλαδική έρευνα της ΚΑΠΠΑ Research διεξήχθη στις 14 Ιουλίου στις 13 περιφέρειες της χώρας με δείγμα 762 ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.