Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ξεχειλίζει η οργή στο διαδίκτυο κατά των ξένων

«Φωτιά», έχει πάρει το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες από τις αντικρουόμενες τοποθετήσεις πολιτών για τη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος. Από τα χιλιάδες μηνύματα πολιτών σταχυολογήσαμε μερικά:


Παρακολουθώντας τη ροή των γεγονότων και τα ρεπορτάζ απο τις Βρυξέλλες τη νύχτα της ΚΥριακής αισθάνθηκα αισθήματα που δεν περιγράφονται με άλλες λέξεις παρά μόνο απο τα επίθετα ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΣ, ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ, ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ, και πάνω απο όλα ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ, με ένα θυμό που δεν έχω ξαναγνωρίσει…..
Πέρναγε μπροστά απο τους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Μάλτας (μιάς χώρας με έκταση μισού νομού της Ελλάδος) και εξέφραζε άποψη για τη χώρα που κατέχει το 47% της ναυτιλίας της Ευρώπης, για τη χώρα που οι ΕΔ της είναι στην 7η θέση των χωρών της ΕΕ και διαθέτει ένα απο τα 5 Ευρωπαικά Στρατηγεία, για τη χώρα που το δίκτυο τραπεζών της στα Βαλκάνια (αυτή τη στιγμή) διαθέτει πάνω κάτω 400 και πλέον υποκαταστήματα και που ένα σκόπιμο κλείσιμό τους στον κατάλληλο χρονο θα κατέστρεφε την οικονομία των Σκοπίων.
Επιτρέψαμε σε κράτη όπως η Φινλανδία και η Λιθουανία που οι κάτοικοί τους τρώνε πηγμένο αίμα γουρουνιών και ταράνδων να μας αποστρέφονται με βδελυγμία και να εκφράζονται ανάλογα μπροστά στο φακό των φωτογράφων.
Επιτρέψαμε σε κράτη όπου η κτηνοβασία και η παιδεραστία θεσμοθετήθηκε με νόμο να μας κουνάνε το δάχτυλο…επιτρέψαμε σε κράτη όπου το έταιρο ήμισυ του πρωθυπουργού τους δεν μπορεί εκ φύσεως, να καταστεί έγκυος, να μας διδάσκουν δημοσιονομική ηθική.
Επιτρέψαμε σε κοράκια να κρίνουν αετούς και τελειωμένους να εκφέρουν άποψη για το μέλλον των παιδιών μας, της χώρας μας και της υπόστασής μας….
Επιτρέψαμε στους ηττημένους ΝΑΖΙ και τους δορυφόρους τους να πάρουν τη ΡΕΒΑΝΣ. Φερθήκαμε ανόητα χρόνια τώρα. Τελευταία περισσότερο.
ΦΤΑΙΜΕ, όλοι μας, μα κάποιοι ΠΑΡΑΠΑΝΩ και όταν αυτό τελειώσει, έτσι ή αλλιώς, καλώς ή κακώς, αυτοί που μας οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την απίστευτη περιπέτεια, θα πρέπει να παρουσιάσουν και να εκθέσουν τα γεγονότα της καταστροφής. Και τότε, εγώ προσωπικά, ώς πολίτης θα δεχθώ μόνο επαρκείς και τεκμηριωμένες ΙΣΤΟΡΙΕΣ….ΙΣΤΟΡΙΕΣ για αρκούδες δεν θα γίνουν αποδεκτές και δεν θα καταλαγιάσουν τον ΘΥΜΟ μου

Ο Σαββόπουλος το είχε γράψει από τότε με τις οικουμενικες και τον "μέγα" σωτήρα Μητσοτάκη. .."ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ"
Ο Μαχαιρίτσας κι αυτός. ..."ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ"
" ΤΟΥ 8 ΩΡΟΥ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ,ΝΑΝΟΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΣΌΝΤΕΣ. .."
Αντι να κάνετε την κριτική του καναπέ, κάθεστε κοιτάξτε τον καθρέφτη και αναρωτηθείτε τα εξής
- πόσα Ελληνικά προϊόντα έχω σπίτι μου?
- πόσα Ελληνικά προϊόντα παράγουμε κι αν επαρκούν για να τραφούμε?
-πως στηρίζω εγώ την Ελληνική οικονομία?
-τι θα κάνω αν αύριο εκτός από τις τράπεζες κλείσουν και τα πετρέλαια, δηλαδή φως , νερό, κλπ κλπ....?
- τι θα κάνα αν αύριο μου κάνουν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα?
-Τι ψήφιζα τόσα χρόνια?????..... ( ο βολεμένος τσιφτετΕλληνας)?
...αλλά συγνώμη. ..ξέχασα
Για όλα φταίει ο ΣΎΡΙΖΑ κι αυτό το άχρηστο αλανοτσουτσέκι που μας έδωσε ελπίδα και όνειρα. ...πως θα συνεχίσαμε να ζούμε σαν ....
"ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ "

Ρε παίδια ο Τσίπρας έχει τυφλωθεί? έχει κουφαθεί τι στο διάολο γινεταί ? δν βλέπει τη κραυγή του απλού κόσμου έστω κ την τελευταία στιγμή να πεί ένα δυνατό ΟΧΙ......

Κάτι πολύ απλό: δημοψήφισμα για δραχμή ή ευρώ, για να μείνουμε μέσα, αιώνιοι ζήτουλες και οφειλέτες χρεών που δεν μας αναλογούν, με πώληση όσο-όσο του δημόσιου πλούτου της χώρας στον κάθε Μπόμπολα και κάθε γερμανοΜπόμπολα, ή να φύγουμε, να πεινάσουμε (και καλά, λες και η Ελλάδα πέρασε πρώτη φορά πτώχευση), και να μαζέψουμε όποιον κυρ μαλάκα ευθύνεται (και οι δημεύσεις περιουσιών και κατασχέσεις καταθέσεων θα βοηθούσαν). Αλλά αρχίδια...Οι μόνοι που θα μείνουν θα είναι οι βολεμένοι και τα απολιθώματα (τουλάχιστον θα έχουν ευρώ να ζούνε Ευρωπαϊκά την φτώχεια τους).

ek 
Λυπάμαι που το λέω, αλλά η χώρα χρειαζόταν έναν ηγέτη. Ο Τσίπρας ναι μεν, έντιμος, αλλά δεν άντεξε. Ήθελε η κατάσταση πυγμή και δύναμη, και εκείνος δεν τα είχε.

Δυστυχώς το μνημόνιο έσκισε τον Αλέξη !!! 

Διαφωνώ με σας και χαίρομαι που όντως ετοίμαζε σχέδιο εξόδου στή δραχμή, η οποία είναι και η μοναδική λύση, σε συνδυασμό με μέτρα για την αναδιοργάνωση όλου του κρατικού μηχανισμού, ώστε να εχουμε κράτος κι όχι γελοία καρικατούρα κράτους. Το κακό είναι ότι η κυβέρνηση δέν προετοίμασε το λαό για τέτοιο ενδεχόμενο, και παρότι ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ αυτό το ενδεχόμενο συζητούσαν (εφ'όσον έβλεπαν ότι δέ δεχόμαστε τα μέτρα τους) ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αντί να μελετήσουν τα υπέρ και τα κατά αυτού του σχεδίου, το δαιμονοποίησαν και δέν δέχονταν ούτε να το αναφέρουν (πλήν ΛΙΓΩΝ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΏΝ ΦΩΝΩΝ και του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής-εκεί έφθασε η κατάντια μας ένα διεστραμμένο κόμμα να είναι από τα ελάχιστα που εξέφεραν λογική άποψη σ'αυτό το θέμα, διότι είναι παράλογο να μήν εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα σενάρια επειδή είσαι κολλημένος στό Ευρώ.) Τώρα φίλοι μου θα φάμε καλά... τώρα θα δούμε ποιοί είναι τα "αδέρφια μας"οι Ευρωπαίοι. Και μήν πει κανείς πώς αυτά τα σκυλιά είναι τεχνοκράτες και δέν εκφράζουν τα ευρωπαικά ιδεώδη. Αυτά τα άγρια ζ...α είναι το καταστάλαγμα του ευρωπαικού πολιτισμού αιώνων. Ευρωλιγούρηδες χαρείτε ατόφιο ευρωπαικό πολιτισμό. Καλή σας όρεξη

Όλες αυτές τις απορίες Λάκη μας ,τις δικές σου και των σχολιαστών οι Εβραίοι τις αποτυπώνουν με ένα ανέκδοτο.
Ένας περπατούσε σε έναν σκοτεινό δρόμο. Κάποια στιγμή νοιώθει κάποιον να του έχει βάλει ένα περίστροφο στην πλάτη και να του λέει:
-Τα λεφτά σου ή την ζωή σου ;
Ο άλλος δεν απαντούσε . Τότε ο ληστής τον ξαναρωτά - Τα λεφτά σου ή την ζωή σου ;
Και μετά από σιωπή ο άλλος λέει :
- Σκέφτομαι , σκέφτομαι..
Υ.Γ Νομίζω ότι και ο πρωθυπουργός όλο το βράδυ αυτό θα σκεφτόταν...
Η δική μου πείρα ζωής λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να σου εμπιστευθούν την ζωή τους αλλά όχι τα χρήματά τους.

επιτέλους, γύρισε η ηρεμία στο MEGA.

ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟ...
κριμα ρε γαμωτο, μας απογοητευσε ο Αλεξης--οχι για σημερα, αλλα γιατι αργησε...

Απων • 
Οσοι επιμείναμε στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, αποσκοπούσαμε στην υποστήριξη των θέσεων της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και όχι στην αυτοκτονία της Ελλάδας. Εγώ
τουλάχιστον δε νιώθω ότι προδόθηκα, δυστυχώς όλοι γνωρίζαμε, ότι παλεύουμε με
λύκους και στην άθλια κατάσταση που είμαστε τώρα, το γνωρίζουμε όλοι πως δεν θα
αντέχαμε ένα Grexit. Για παράλληλο νόμισμα δε γίνεται λόγος, στο τέλος θα τρώγαμε τα ίδια τα IOU για να χορτάσουμε. Οσο για τη δραχμή, εκτός από όσους λίγους έχουν εξασφαλίσει τις οικονομίες τους με διάφορους τρόπους, οι υπόλοιποι πως θα επιβιώναμε? θα βιώναμε καταστάσεις της Α΄ γερμανικής κατοχής και θα βλέπαμε πως είναι να ξεπουλάς ολόκληρη περιουσία για ένα ντενεκέ λάδι.. Αυτό που πρέπει να κάνουμε στην παρούσα φάση, είναι να κερδίσουμε χρόνο. Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στον Τσίπρα, δε ζητάμε να τα διορθώσει όλα ως δια μαγείας αλλά θέλουμε έργα και κατ αρχήν τιμωρία σε όσους ευθύνονται για τα σημερινά χάλια της Ελλάδας.
 

Μετά το Σεπτέμβρη αν εφαρμοστούν όλα αυτά θα δούμε τι θα ζήσουμε (και 360 θα είναι πολλά!!!!)
Τιμωρία;;; Γιατί;;; Άκουσες κανένα από τα λαμόγια να μιλάνε τόσο καιρό για κατάργηση του Περί Ευθύνης Υπουργών;;;; Δεν θέλω τιμωρία, τα λεφτά πίσω τώρα!!!!
Το τέλος της Ελπίδας, η ΕΛΠΙΔΑ πεθαίνει τελευταία, όμως πάντα ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!!!

Το χρέος αυτό είναι παράνομο και η παρανομία συνεχίζει να βασιλεύει στη χώρα μας και παντού... Όλα τα άλλα για εμένα προσωπικά είναι δικαιολογίες.... Περιμένω και πιστεύω ότι έχει ξεκινήσει η καθαρση με οποιο πρόσωπο και αν εμφανίζετε, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει......

Για να καταλάβουμε κάποια πράγματα παιδιά, δυστυχώς μας πετάξαν εντός Ευρώ και μας αφήσαν με δραχμές.!!!! Γιατί; Έχεις χρήματα στην τράπεζα και είναι σαν να μην υπάρχουν. Τα δικά σου χρήματα - αν έχεις - δεν μπορείς να τα σηκώσεις. Αν είσαι επιχειρηματίας δεν μπορείς να κάνεις καμία αγορά ή εισαγωγή από το εξωτερικό - χειρότερα από τότε με τη δραχμή. Αν είσαι υπάλληλος μάλλον δεν έχεις πληρωθεί ακόμη!!! Και βέβαια θα έχουμε κυβέρνηση η οποία θα νομοθετεί αν και εφόσον θα το εγκρίνουν οι θεσμοί!!!!! Και θα μπορούσα να τα δεχτώ όλα αυτά αν είχαμε μια ελπίδα να στρώσουν τα πράγματα, αν βρε αδελφέ είχαν πάρει τα μηνύματα του δημοψηφίσματος όλοι. Ναι συγνώμη το πήραν όλοι τα μήνυμα και το μετέφρασε ο καθένας όπως ήθελε.!!!!
Εμπρός λοιπόν, από εδώ και πέρα δεν πρέπει κανείς να μιλάει.... Το κεφάλι μέσα και τσιμουδιά.....
Κρίμα, εγώ να πληρώσω, το παιδί μου όμως τι φταίει;;;;;
 

Δεν κατάλαβα αδελφέ, τι θα παλέψεις ως Έλληνας;;; Το περήφανο ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ;;; Την Ευρώπη αυτή δεν τη θέλω..... Το κεφάλι δεν το σκύβω..... Και όταν πεινάσεις εδώ θα είμαι να σε βοηθήσω με τα λίγα Ευρώ που μπορεί να έχω ή να μην έχω. Και αυτό που γράφω είναι ειρωνικό και πάει στους ανθρώπους του ΝΑΙ, αυτούς που τους έχω πολλά χρόνια απέναντι να μου τρώνε τις σάρκες. Απλά είμαι σκασμένος από χθες βράδυ. Αν καταλάβατε τι έγινε: Μας χρέωσαν όλους από 10.000€ ακόμη. Χρωστάει ο καθένας μας από 40.000 πλέον, ακόμη και ο 5χρονος γιός μου.

Αλέξη, ξανφέρνεις ισχυρότερη την δεξιά στην εξουσία. αποδείχθηκες χειρότερος και από τον ύπνο τον Γιωργάκη. τελικά, έγινες η χαρά του κάθε Σαμαρά και του κάθε Άδωνι.
τώρα παραιτήσου και τράβα διακοπές με την πρωθυπουργική αποζημίωση η οποία να υποθέσω δεν θίγεται από τα νέα μνημόνια, έτσι ?
ο χριστιανικός γάμος σου έχει απομείνει για να μην ξεχωρίζεις από δαύτους.

«Στο τέλος ορισμένοι διπλωμάτες με θολά μάτια εμφανίστηκαν αβέβαιοι για το ποιος είχε επικρατήσει στη μαραθώνια συνεδρίαση. Αλλά έδειξαν να συμφωνούν για το ποιος είχε υποφέρει περισσότερο.
«Σταύρωσαν τον Τσίπρα εκεί μέσα», σημείωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης που είχε παραστεί στη Σύνοδο. «Τον σταύρωσαν».>>>
Αντιγραφή και αυτό....
Τον σταύρωσαν...Είχε στην πλάτη του 11.000.000 ψυχές, μία τεράστια ιστορική ευθύνη...
Δεν είπε το μεγάλο ΟΧΙ, ποιος όμως μπορεί πραγματικά να τον κατηγορήσει?Ποιος?
Ντροπή μας που τον σταυρώνουμε και εμείς...ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.. 

έτσι θα λέγαμε αυτό είναι σίγουρο, αλλά δεν καταλαβαίνω τα χρυσά αυγά που χωράνε? Ο φασισμός που χωράει εδώ? Τι σκεπτικό είναι αυτό? Αφορά αυτούς που βλέπουν σωτηρία με δαύτους!!! Με τους εξακριβωμένους σκατάδες, αμόρφωτους και εκδικητικούς φασίστες? Τότε δεν θα μπορείς ούτε κιχ να πεις, αφήστε τις παντιέρες από εδώ και ας βάλουμε το μυαλό μας σε χρήση πλέον!!! 

εσύ θα το έλεγες αυτό, εμείς οι Έλληνες γράψαμε την ιστορία μας με τα μεγάλα ΟΧΙ....εσείς οι εφιάλτες πάντα υπήρχατε

Ποιοι εφιάλτες ρε φιλαράκο λες και με ξέρεις και από χτες??? Όλοι για το καλό της χώρας μας ενδιαφερόμαστε!!! Και τί νομίζεις ότι ψήφισα στο δημοψήφισμα???Ναι , νομίζεις??? Ή ότι θα απόλαμβάνω τα υφεσιακά μέτρα???Απλά εσύ αλλιώς μετάφρασες το όχι και αλλιώς εγώ.

Μερικές φορές οι κήρυκες γίνονται πιο μισητοί από το μήνυμα. Όχι μόνο από εκείνους που περίμεναν στη γωνιά για να ξεσπαθώσουν με το παλαιοκομματικό μένος τους, αλλά και από εκείνους που βασίστηκαν στα λόγια του κήρυκα, που πήραν ελπίδα και θάρρος και τόλμησαν να πιστέψουν. Αγνοώντας ότι ο κήρυκας είναι ένας από εκείνους και που, όπως όλοι, πήρε ελπίδα και θάρρος και τόλμησε κι εκείνος να πιστέψει. Και που συνεχίζει να ελπίζει και να πιστεύει. Η απογοήτευση είναι φυσικό ανθρώπινο συναίσθημα, αλλά δεν οδηγεί πουθενά. Μην πυροβολείτε τον πιανίστα, παιδιά, πυροβολείτε όλους μας.

Μπράβο καλά τα κατάφερε. εκανε ο,τι του ειπαν οι Ελληνες. σκληρή διαπραγμάτευση αλλα με 80% μεσα στο ευρώ. Αρα, πάλι καλά. όλες οι δημοσκοπήσεις ειναι αντικρουόμενες ,γκρίνια για τα μέτρα αλλα μέσα στο ευρώ.ψηφίζω συριζα απο την αρχή ,ειμουν υπέρ του ευρώ, τώρα ειμαι εναντίο του ευρώ θελω να βγούμε αλλα με τη θελησή μας και συγκροτημένα οχι ατακτα και χρεοκοπημένα .δε γίνεται και η πιτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος στο κατω-κατω καποτε θα πρέπει να γίνουμε κράτος και μάλιστα σύγχρονο κρατος

Γιάννη ετσι το βλέπουμε οι πιο πολλοί, συμφωνώ. Ας κανουν μια καλή προετοιμασία και ας φύγουμε σιγά σιγά. Μη νομίζεις πάντως ότι τα πράγματα στην Ευρώπη θα παραμείνουν ίδια!!! Μετά το ξεβράκωμα της Ευρώπης αυτής, η πίεση για αντίδραση των άλλων λαών γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ!!! Ήταν ένα καλό ξεβράκωμα για όσους πίστευαν ότι μιλάμε για ενωμένη Ευρώπη και όχι για ενα Δ' ράϊχ ιοκονομικό. Το περίεργο είναι που ο γερμανικός λαός δεν αντιδρά.... ύποπτο αυτό!!!! Απολαμβάνουν την κυριαρχία τους για άλλη μια φορά??? Αναρωτιεμαι...

φιλε μου συμφωνω με αυτο που λες.ημουν και ειμαι υπερ του ευρω.επιασα πολλες φορες τον εαυτο μου να λεω ας φυγουμε.να πανε να γαμηθουν ολοι τους.το θεμα για μενα ειναι ομως οτι κρατος συγχρονο μονο εδω μεσα θα φτιαξουμε.πηγαινοντας στη δραχμη ολοι θα νομιζουμε οτι περνουμε αφεση αμαρτιων.στη δραχμη θα γυρισουμε στα παλια...δεν θα καταφερουμε τιποτα.τωρα ειναι που πρεπει να πισμωσουμε εμεις ως νεοι. διαφωνω με τον λαζοπουλο σε πολλα.σημερα θα συμφωνησω σε ολα εκτος απο ενα.υπαρχουν πολλοι νεοι ακομα στην ελλαδα.υπαρχουν μυαλα ακομα στην ελλαδα.ειμαστε εδω .χρησιμοποιηστε μας.δεν κατηγορω αυτους που εφυγαν αλλα ειμαστε πολλοι ακομα εδω..

Αυτοί είχαν plan B, εμείς πού πηγαίναμε χωρίς;
Την κυβέρνηση δεν την ήθελαν... δεν την θέλουν, το ξέρουμε.
Το ότι θέλουν τον τον ορυκτό μας πλούτο και τον έλεγχο της πατρίδας μας κι αυτό το ξέρουμε,
κι όποιος δεν το ήξερε τώρα το έμαθε.
Το grexit, δεν αμφιβάλλω πως έπεσε στο τραπέζι, αλλά ήταν αρνητική πώληση, για να μας τρομάξουν και να πάμε στα μέτρα...άποψή μου βέβαια.
Εξάλλου μ' αυτά τα μέτρα αποκλείεται να πιάσουμε τους στόχους που μας βάζουν, οπότε σε λίγους μήνες θα έχουμε ξανά απειλές για grexit.
Για την εθνική κυριαρχία, δεν θα το σχολιάσω..........
Δημοψήφισμα κι ας αποφασίσει ο Λαός τι θέλει.

Ένα δεν μπορώ να καταλάβω και ας μου το εξηγήσει κάποιος από αυτούς που γνωρίζουν(π.χ Λαζόπουλος- δημοσιογράφοι - πολιτικόι).ΓΙΑΤΙ; δεν δέχτηκαν το μνημόνιο των 8δις και δέχτηκαν αυτό που είναι χειρότερο Μήπως λέω μήπως είναι διεστραμμένοι;Και εμείς ο λαός ψυχανώμαλοι;
  
Εκεί που έφθασαν τα πράγματα δεν μπορούσε να κάνει περισσότερο ο Τσίπρας από αυτό που έκανε. Ήταν μονόδρομος. Πάλεψε όλη τη νύχτα για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το λάθος του κατά τη γνώμη μου ήταν ότι άφησε να εκπνεύσει όλο το χρονικό διάστημα του δεύτερου προγράμματος χωρίς να υπογραφεί συμφωνία. Όταν τα χρονικά περιθώρια φτάνουν στο τέλος στριμώχνεσαι άσχημα.Όταν υπάρχει πολλή χρονοτριβή στην προσπάθεια επίτευξης μιας συμφωνίας, κακά μαντάτα, συνήθως ο ένας από τους δύο δεν την επιδιώκει. Συνήθως την πληρώνει ο πιο αδύναμος.

Μόνος του στρίμωξε τον εαυτό του και αυτο δείχνει ανικανότητα.

Ανικανότητα??? Οι υπόλοιποι που εναλλάσονταν στην εξουσία 40 χρόνια επέδειξαν ικανότητα ή ήθος???Φτάσαν τη χώρα στο ναδίρ ενώ είχαν όλο το χρόνο μπροστά τους και περιμέναμε τον Τσίπρα να βουτήξει κατευθείαν στα σκατά και στη μέγγενη και να βγει αλώβητος,παίρνοντας στις πλάτες του μια ρήξη για να τον θεωρήσουμε μετά ικανό??? Η είχες την ψευδαίσθηση ότι αν έκανε τα δημοψηφίσματα νωρίτερα δε θα δημιουργόταν η ίδια μέγγενη??Πάλι θα έκλειναν οι τράπεζες και πάλι θα υπήρχε η μέγγενη.Η μόνη διαφορά θα ήταν ότι θα γινόντουσαν λίγες περισσότερες μέρες οι διαπραγματεύσεις επειδή θα άντεχαν οι τράπεζες λίγο παραπάνω.Άπειρος ήταν, ρομαντικός στα ιδεώδη του περί δημοκρατίας και ευρωπαϊκού ιδεώδους και αυτά τον έκαψαν.Είχε όμως ήθος, προσπάθησε να αυξήσει τη διαπραγματευτική μας θέση με το δημοψήφισμα άλλο αν οι άλλοι τελικά μας έγραψαν στα αρχίδια τους όσον αφορά την ελάφρυνση στα υφεσιακά μέτρα.Ωστόσο μπήκε στο παιχνίδι η αναδιάρθρωση του χρέους και τα αναπτυξιακά μέτρα που αυτό κάπου μπορεί να βοηθήσει.Τεσπά... ότι νομίζει ο καθένας.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν νοιάζεται για τη συμφωνία. Αυτή τη στιγή ο ελληνικός λαός (τουλάχιστον αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ) νιώθει προδομένος. Πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, τότε που έλεγαν η συμφωνία σχεδόν έκλεισε και ακουγαμαι τα μέτρα, είπα μας πρόδοσε ο Αλέξης. Όταν ανακοίνωσε το δημοψήφισμα είπα αυτός είναι ο Αλέξης, ευτυχώς δεν μας έκανε να "νιώθουμε προδομένοι", γιατί αυτή η αίσθηση είναι χειρότερη από όλα, την φτώχεια, την αρρώστεια και τον θάνατο. Ίσως στην παρούσα φάση η συμφωνία ήταν για το "συμφέρον". Αλλά εμείς δεν θέλουμε το συμφέρον. Θέλουμε το "καλό". Θέλουμε τον Αλέξη που δεν ήταν πρωθυπουργός και δεν δίσταζε να λέει την αλήθεια. Δεν φοβόμασται τη φτώχεια, την προδοσία φοβόμαστε. Ο Αλέξης ήταν η ελπίδα μας. Σε ποιον να ελπίζουμε τώρα, στον κουτσούμπα;

ΕΝΑ 
Τη λαϊκή κυριαρχία τη διεκδίκησε ο λαός και την πρόδωσε ο πρωθυπουργός, ο λαός δεν είναι ούτε με Τσίπρα ούτε με σύριζα, είναι κατά αυτών που συμφώνησε με τους δανειστές - εκτελεστές μας και οχι φίλους που τους αποκαλούν, Σκέφτηκε ο πρωθυπουργός πως θα γράψει το παρόν η ιστορία; Οτι πρόδωσε τη δημοκρατία της ελλάδας, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της, ολοκλήρωσε την προδοσία της πατρίδας όση δεν τέλειωσε το κατεστημένο και την παρέδωσε δεμένη χειροπόδαρα στον 4ο οικονικό ράϊχ. Αυτή είναι η πιο σημαντική αρνητική παρακαταθήκη που αφήνει ο πρωθυπουργός με τη συμφωνία, και καμμία θετική εκτός από τη σωτηρία των ξένων συμφερόντων, μέσα στην ελλάδα και μέσα στην ευρωζώνη. Αυτά με πολύ απογοήτευση και μακάρι να διαψευστώ

Kai opws panta, emeis pali arxizoume na tsanwnomaste meta3u mas...aristeroi, de3ioi, akrode3ioi kai alles tampeles...san tous siites pou poleman me tous sounites...diairei kai vasileue opws eipe o Makiaveli. H megaluteri diamaxi twn ellinwn einai panta me ton eauto tou, gi'auto eimaste ekei pou eimaste... An eixame tosi dia8esi na kanoume ta oneira mas pragmatikotita oso exoume sto na tsakw8oume meta3u mas, den 8a stekotan tipota sto dromo mas. Kairos na kanete (nai kai egw ellinas eimai, omws zw sto e3wteriko kai voi8aw me opoion tropo mporw-agorazontas ellininka proionta mexri diakopes ka8e xrono stin ellada)kati wste na alla3ei auti i katastasi..alliws oute o Tsipras mporei na sas voi8isei oute kanenas.. To paramikro pragma sti zwi exei simasia, to ti 8a peis sta paidia sou, ti 8a kaneis ka8e mera stin douleia sou, ti marka autokinito kai psugeio 8a agoraseis, mexri kai o tropos pou epikoinwneis me tous sunan8rwpous sou. An de to 3exnas auto pote kai den kaneis e3aireseis gia ton eauto sou otan prokeitai gia anomia, atimwrisia, apati kai koutoponiria 8a deis oti kai oi gurw sou mporoun na alla3oun...siga, siga. Mias kai edw pou ftasame ws laos(nai, me 8ewrw akoma ellina) den ftasame se mia mera.

Παιδια μη σκάτε... αμα δε σας αρέσει, ρίξτε την κυβέρνηση και πάτε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μας οδηγήσετε στη δραχμή!
Εμπρός λοιπόν! Στη βράση κολάει το σίδερο! Πείσετε και τον κόσμο να σας ακολουθήσει, αφού είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι διαβάσατε σωστά το 62% και βουρ να θυσιαστείτε!
Αλλιώς ΜΟΚΟ και δρόμο απο την κυβέρνηση! Τουλάχιστον ο Τσίπρας ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ!!!
Έβαλε τα χέρια τα σκατά και θα ζήσουμε να πολεμήσουμε μια άλλη μέρα.
Και μη ξεχνάτε, ότι θυσιάζεται κανείς, γιατί το επιλέγει ο ίδιος! Δε θα υποδείξετε εσείς αν πρέπει να θυσιαστεί ο Ελληνικός λαός.
Που είναι φοβισμένος, διχασμένος, αμόρφωτος και ότι άλλο θες, ΑΛΛΑ είναι αυτός που έχουμε!
Με ΑΥΤΟΝ θα πολεμήσουμε ΟΠΩΣ μπορούμε! Όχι όπως θέλει ο καθένας απο εσάς.
Ασχέτως απο το ποιός έχει δίκιο!

Greg 
Επιτέλους η αγωνία ενός ολόκληρου λαού έφθασε στο τέλος της.
Δεν μείναμε μόνο στο υπερήφανο και γενναίο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος αλλά ένας νέος και ελπιδοφόρος Πρωθυπουργός μετουσίωσε σε πράξη τις προσδοκίες και ελπίδες της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού υπογράφοντας μια μοναδική συμφωνία προόδου, ανάπτυξης και Εθνικής ανεξαρτησίας.
Ξεφεύγοντας από τα αποτυχημένα προεκλογικά κλισέ των προκατόχων του, όπως «λεφτά υπάρχουν» και «εγώ τα σκίζω τα μνημόνια», τήρησε όλες τις δεσμεύσεις του και αφού χόρεψε με νταούλια και ζουρνάδες όλη την Ευρώπη ανάγκασε την καγκελάριο σε πρωτοφανή συνθηκολόγηση που ερμηνεύεται ως η μεγαλύτερη ήττα του Δ’ Ράϊχ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Έτσι αποφεύχθηκε η άτακτη χρεωκοπία προς χάρη της μεθοδευμένης τακτικής χρεωκοπίας.
Τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι μέρος από το Χρυσό Αιώνα του Αλέξη και της Αριστεράς.
Όσα δεν κατάφεραν πέντε χρόνια ο πράκτορας των Αμερικανών, το τσιράκι της Μέρκελ και το νομικό παχύδερμο τα κατάφερε μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες ο Αλέξης.
Κάλιο ταπεινωμένος με ευρώ παρά περήφανος με δραχμή.
Και τώρα θαυμάστε ξανά τα ξέκωλα από τη Μύκονο που θα σας δείχνουν τα τσοντοκάναλα για να ξεχάσετε το 3ο μνημόνιο.
Καλό Καλοκαίρι !

Από το πρωί δεν θέλω να βγάλω λέξη. Δεν ξέρω αν με πειράζει το ότι υπόγραψε -κάπου το περίμενα-, όσο ο τρόπος. Αυτή η ξεφτίλα πού ένοιωσα χτες το βράδυ από τούς γερμανούς καί τα σκυλάκια τους, απλά με ξεπερνάει.
Δεν θα τού χρεώσω τού Τσίπρα, τίποτα παραπάνω από όσο τού αναλογεί καί θα περιμένω. Αλλά χωρίς χαμόγελο, χωρίς ελπίδα, μέχρι να καταφέρω αύριο μεθαύριο να ξανασταθώ στα πόδια μου.
Μέχρι τότε, θα κοιτάω αμήχανα τα συγχαρητήρια τού Άδωνη, τού Μαρκουλάκη καί τού Μπακογιάννη.
(Ελπίζω η ιστορία να μην επαναληφθεί καί να μην δω να σέρνονται αριστεροί στα δικαστήρια, πληρώνοντας γιά όλα.)

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΚΡΑΤΑΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ? Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Η ΦΩΦΗ Ή ΜΗΠΩΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ?

Armani 
50 δις κρατική περιουσία( απο αυτή που χρωστάμε ακόμα και απο τις υπερκοστολογησεις έφαγαν ολα τα λαμογια ) θα μεταβιβαστεί σε γερμανικό fund (με έδρα την Ελλάδα ) με αγοραστές γερμανικές εταιρείες που θα αγοράζουν σε τιμές κρίσης με σκοπό τα χρηματα αυτά να πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να επιστρέψουν και με τόκους μάλιστα στην ΕΚΤ . ΈΧΕΤΕ ΤΡΕΛΑΘΕΊ ΤΕΛΕΙΩΣ ? ΟΙ ΕΊΣΤΕ ΤΟΣΟ Μ#$%ΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ? Την μάνα σας την ίδια θα την πουλήσετε για το ευρώ η όχι ?

Δρυός πεσούσης...δεν κάνει να τον πολεμάτε τώρα....δεν εχει και νόημα....πολέμησε για τον σιδερένιο θρόνο , τον κερδισε και ήταν έτοιμος να γίνει ο βασιλιάς της αριστεράς οχι μονο σε Ευρωπαϊκό αλλα και σε παγκόσμιο επιπεδο.....αλλά μόλις εφτασε η στιγμή να ανέβει.....κάτι έσπασε μέσα του...και απλα δείλιασε....ούτε ο πρωτος ...ουτε ο τελευταίος είναι

η αληθεια ειναι οτι ανοιγοντας το laptop μολις ξυπνησα{γιατι τηλεοραση δεν ανοιγω} ηθελα να δω ενα μεγαλοπρεπες ΟΧΙ να αισθανθω μετα απο τοσα χρονια φτωχος{αυτο ετσι κι αλλιως} αλλα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ....απο την αλλη ομως κι ενω με πηρε ο υπνος 8 το πρωι{ανεργος}περιμενοντας τι θα γινει, ο αλεξης συνεχισε να διαπραγματευεται για να πετυχει οτι καλυτερο μπορουσε γιατι σε αντιθεση με μενα και αρκετους αλλους εδω μεσα που θελουμε ρηξη και εξοδο απ τα φασιστομουτρα της ευρωπαικης ενωσης,το ΟΧΙ του δημοψηφισματος δεν του εδινε εντολη ρηξης κακα τα ψεματα ο λαος δεν εχει ξυπνησει ακομα δυστυχως....μη μποροντας να κανω τιποτα αλλο γιατι δε μπορω να ξαναδω τα λαμογια στην εξουσια θα περιμενω να δω τι θα γινει απο δω και περα και δε θα βιαστω να τον αφορισω θα του δωσω αλλη μια ευκαιρια αν και ειναι πολυ δυσκολο και το ξερω να τον αφησουν να κυβερνησει θα τον χτυπανε ολη την ωρα....για να δουμε λοιπον......

drax 
Κλαίω για τη χώρα μου που βγαίνει στο σφυρί
Κλαίω γιατί τα βλοσυρά τους πρόσωπα γελούν...
Κλαίω για την πίεση και για την καταπίεση
για τα όχι που έγιναν ναι
για την ελπίδα που μαραζώνει κρυμμένη στη γωνιά της
για αυτούς που εκλεχτηκαν για να κυβερνήσουν και καταδέχτηκαν να ταπεινωθούν
κλαίω για την υποκρισία και τα βρώμικα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι
για αυτούς που θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού
για όσους χαίρονται
για όσα περάσαμε και για αυτά που θά έρθουν
Για το δίκιο που δεν έλαμψε σαν ήλιος νοητός
Για αυτούς που οίδασι πολύ καλά τί ποιούσι...

Αυτό πάντως που βάζουμε έναν άνθρωπο να τα βάλει με τα άγρια θηρία και εμείς καθόμαστε και τα ξύνουμε και τον βρίζουμε από τους καναπέδες με ξεπερνάει πάντως

Δεν εχουν εξαντληθει ακομη οι αλλες λυσεις για να σκεπτομαστε την δραχμη ας μαθουμε να περιμενουμε
Το δημοψήφισμα ,μη νομιζεις οτι εγινε για να επηρεαστούν τα κορακια της ευρωπης απο το υπερηφανο ΟΧΙ
Το δημοψηφισμα το πρότεινε ο Τσιπρας σαν μια έσχατη προσπάθεια διαπραγματευτικής πίεσης
Είχε την σιγουριά το επιτελείο του οτι με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος οι αγορες θα πανικοβάλλονταν και θα άρχιζε η παγκόσμια και κυρίως η ευρωπαϊκή πτώση και σαν τελικό χτύπημα θεώρησε οτι με το ΟΧΙ θα έπεφταν οι αγορές ανεξέλεγκτα
Δεν τους βγήκε και δεν τους βγήκε γιατι οι αγορές απο τις αρχες Φεβρουαρίου ειχαν προετοιμαστεί για ενα τέτοιο ενδεχόμενο με τα αναλογα χαρτοφυλακια
Οι αγορές καταρρέουν οταν αιφνιδιάζονται Ενω στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Τσιπρας βάρεσε τα καμπανάκια πολυ πριν γινει κυβέρνηση

CP
Για όσους θυμούνται κάτι από την ιστορία μας, το Μεσολόγγι ήταν μια μεγάλη ήττα. Αυτή όμως ακριβώς η ήττα και ο θάνατος του Byron ήταν η αιτία που δημιουργήθηκε τελικά το ελληνικό κράτος το 1829.
Κάθε ήττα σε μια μάχη μπορεί να γίνει νίκη στον πόλεμο. Όχι όμως με μιζέριες και κοντόφθαλμα συμπεράσματα, αλλά με αγώνα να πετύχουμε το καλύτερο μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Από ΟΛΟΥΣ εμάς εξαρτάται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.