Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Θαύμα-θαύμα: Θα συνταξιοδοτείται κανείς μόλις μπει στο... φέρετρο!

Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης απαιτούν οι δανειστές, συνδέοντας το έτος χορήγησης της σύνταξης με το προσδόκιμο της ζωής των πολιτών της χώρας μας, όπως αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Αγορά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα με την απαίτηση σοκ όπως χαρακτηρίζεται της Τρόικας, που πρέπει να συμπεριληφθεί στην συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, το 67ο έτος ηλικίας για για την λήψη της σύνταξης αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Αγοράς τα νέα δεδομένα θα προβλέπουν την αυτόματη αύξηση των ορίων ηλικίας από το 2011, όταν το όριο θα διαμορφωθεί στα 67.5 έτη. Στην συνέχεια θα αυξάνεται περαιτέρω ανά τριετία, με αποτέλεσμα να ανέλθει στα 69 χρόνια έως το 2030 και στα 72 χρόνια έως το 2060!
Παράλληλα, οι δανειστές ασκούν ασφυκτικές πιέσεις σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Αγοράς και για νέα μείωση στο ύψος των συντάξεων, η οποία σε βάθος χρόνου μπορεί να φθάσει ακόμα και στα 80 ευρώ!
Το γεγονός αυτό-οι απαιτήσεις της Τρόικας δηλαδή για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό έχουν προκαλέσει έντονους προβληματισμούς στις τάξεις του κυβερνητικού επιτελείου. Στις τάξεις της κυβέρνησης το γνωρίζουν ότι το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου θα κληθούν να εφαρμόσουν τα νέα δεδομένα στο συνταξιοδοτικό τα οποία θα περιλαμβάνουν νέες περικοπές σοκ σ” ότι αφορά το ΕΚΑΣ αλλά και στις κύριες συντάξεις.
Στο Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες φοβούνται τις αντιδράσεις των συνταξιούχων οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο και έπειτα αναμένεται να δουν μειωμένες τις αποδοχές τους.
Αυτός άλλωστε και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ήταν ο ένας και μοναδικός λόγος που η κυβέρνηση μετέφερε την ψήφιση των μέτρων της «καυτής πατάτας» του συνταξιοδοτικού για το Φθινόπωρο και για την ακρίβεια στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ενδεχομένως, αυτή η αναβολή σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μπορεί και να έχει να κάνει με τις πρόωρες εκλογές που εκτιμάται ότι θα γίνουν στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του στο κυβερνητικό επιτελείο σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμούν ότι η ψήφιση των μέτρων για το συνταξιοδοτικό πριν το Φθινόπωρο θα φέρει απώλειες στα ποσοστά του κόμματος αλλά και νέες αντίθετες φωνές στο εσωτερικό του.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προφανώς στην παρούσα φάση ακολουθεί την τακτική της αναμονής. Θα περιμένει να δει τα ποσοστά που θα λάβει το κόμμα του στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές εφόσον γίνουν και κυρίως αν ο ελληνικός λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Σε αυτή την περίπτωση εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο τότε ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προχωρήσει στην εφαρμογή των οδυνηρών μέτρων σχετικά με το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.