Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Στην κατάψυξη η χώρα - Μείον 10 βαθμοί το πρωϊ στο Θερμαϊκό

Στην κατάψυξη βρίσκεται το σύνολο της χώρας, ενώ ο ολικός παγετός, θα συνεχίσει να υπάρχει και σήμερα στο σύνολο του νομού Θεσσαλονίκης. Όπως προβλέπει η ΕΜΥ, η  θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -8 έως -5. Πάντως σε κάποια σημεία του δήμου Θερμαϊκού τις πρωϊνές ώρες της Κυριακής, το θερμόμετρο έδειξε και -10 βαθμούς.

Προβλήματα στην υδροδότηση σε Επανομή και Ν.Μηχανιώνα, τα συντριβάνια πάγωσαν ενώ "πάγωσαν" ακόμη και οι εξωτερικοί σωλήνες συστημάτων θέρμανσης, με συνέπεια πολλές οικογένειες να μείνουν χωρίς ζέστη.
Οι άνεμοι θα πνέουν σήμερα από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα ορεινά της Μακεδονίας προβλέπεται η θερμοκρασία να πέσει και στους -14 βαθμούς.
Σήμερα Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε όλη τη χώρα. Από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου καθώς και τα ορεινά του Αιγαίου και το νότιου Ιονίου. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στα πεδινά των προαναφερθεισών νησιωτικών περιοχών. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στο Αιγαίο, ενώ προς το βράδυ αναμένονται εκ νέου χιονοπτώσεις στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία.
Ολικός παγετός θα σημειωθεί στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη βόρεια Ήπειρο, τη Θεσσαλία, και την κεντρική και ανατολική Στερεά, στα ορεινά και ημιορεινά της νότιας Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, και της Πελοποννήσου, καθώς και στα ορεινά των νησιωτικών περιοχών. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από -7 έως -2 βαθμούς, στη Μακεδονία από -14 έως -2, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από -8 έως 2, στη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Στερεά από -8 έως 1, στην Πελοπόννησο από -5 έως 6, στα νησιά του Ιονίου από -3 έως 4, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από -2 έως 3, και στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 0 έως 7.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα πεδινά, έως και το μεσημέρι. Ολικός παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, καθώς και στις βόρειες πεδινές περιοχές. Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές η θερμοκρασία αναμένεται να είναι οριακά πάνω από το μηδέν κατά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -3 έως 0 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου