Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ανασκόπηση των γεγονότων της χρονιάς στο Δήμο Θερμαϊκού

Δ΄ ΤΡΙΜΗΝΟ: Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2016
Ολοκληρώνουμε την ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων που συνέβησαν στο δήμο Θερμαϊκού, τη χρονιά που έφυγε, με την παρουσίαση των όσων διαδραματίσθηκαν  στην περιοχή κατά το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2016. Είναι ένα τρίμηνο κατά το οποίο το μεγαλύτερο μέρος του δήμου Θερμαϊκού προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές από την  καταστροφική πλημμύρα της 7ης Δεκεμβρίου. Με την κρατική βοήθεια να καθυστερεί αλλά και τις υποδομές της περιοχής, να εμφανίζουν όψη… βομβαρδισμένη, τέσσερις μήνες μετά την υδάτινη λαίλαπα.

Αναλυτικά τα γεγονότα στο δήμο Θερμαϊκού το τρίμηνο αυτό, είχαν ως εξής: 
Οκτώβριος 2016
1 Οκτωβρίου: Καθαρίζει τα ρέματα η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και οι πολίτες αναρωτιούνται: Δεν μπορούσε αυτός ο καθαρισμός να είχε γίνει νωρίτερα, ώστε να είναι μικρότερες οι καταστροφές από την καταιγίδα της 7ης Σεπτεμβρίου;
2 Οκτωβρίου: Περιπαικτικά, αντιμετώπισε η διοίκηση Μαυρομάτη το αίτημα πολλών κατοίκων της Αγίας Τριάδας, που μετέφερε η «Συμπολιτεία» στο δημοτικό συμβούλιο για την άσκηση πίεσης προς τη διοίκηση της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να προταχθεί το έργο επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου προς την Αγία Τριάδα.
2 Οκτωβρίου: Σχεδόν ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή που υπέστησαν οι βιοκαλλιεργητές στην Επανομή μετά τις πρόσφατες πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας Χρυσούλα Σκορδίτη.
3 Οκτωβρίου: Στη συντήρηση του κτιρίου δημοτικής αγοράς Επανομής προχωρά ο δήμος Θερμαϊκού.  έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αρχικά ο προϋπολογισμός του έργου είναι 81.000 ευρώ, αργότερα όμως το ποσό αυτό θα πέσει στο μισό.
6 Οκτωβρίου: Έκτακτη Γενική Συνέλευση, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θερμαϊκού, με θέμα: «Εργασιακά ζητήματα και λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπισή τους».
6 Οκτωβρίου: Ο Δήμος Θερμαϊκού και η ΔΕΥΑΘ, διαβεβαιώνουν τους κατοίκους ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στην ποιότητα του πόσιμου νερού, όμως τη διαβεβαίωση αυτή τη στηρίζουν σε αναλύσεις του νερού που έγιναν προ διμήνου, πριν δηλαδή τις πλημμύρες.
8 Οκτωβρίου: Στα 15 εκατομμύρια ευρώ, ανέρχονται οι ζημιές που προκλήθηκαν στο δήμο Θερμαϊκού από την καταστροφική καταιγίδα της 7ης Σεπτεμβρίου, όπως εκτιμά ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης σε συνέντευξή του.
9 Οκτωβρίου: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι στις προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ, πρόκειται να περιληφθούν και έργα για την προστασία των παράκτιων περιοχών από τη διάβρωση των ακτών.
10 Οκτωβρίου: Αρχίζει η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο, που αφορά τις περιοχές Αγγελοχωρίου, Επανομής και Ν. Μηχανιώνας του δήμου Θερμαϊκού.
10 Οκτωβρίου: Η βροχή που έπεσε, παρέσυρε το χαλίκι, με το οποίο είχαν κλείσει οι μεγάλες λακκούβες στους δρόμους αρκετών περιοχών του Θερμαϊκού, με συνέπεια αυτές να επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν αμέσως μετά την καταιγίδα της 7ης Σεπτεμβρίου.
10 Οκτωβρίου: Σοβαρές καταγγελίες κατά της διοίκησης της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού, διατυπώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, κατηγορώντας την για απαράδεκτη, απρεπή, ανάρμοστη, προσβλητική για την προσωπικότητα, ψευδή, ανυπόστατη και συκοφαντική συμπεριφορά.
10 Οκτωβρίου: Ξεκίνησαν να εργάζονται στο Δήμο Θερμαϊκού οι πρώτοι εξήντα τρεις  ωφελούμενοι από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. 
11 Οκτωβρίου: Σαράντα ημέρες μετά τις πλημμύρες που έπληξαν το δήμο Θερμαϊκού, συνεδριάζει επιτέλους η Οικονομική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, για να εγκρίνει την απευθείας ανάθεση σε εταιρία για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων που κατέβασαν τα ρέματα του Θερμαϊκού.
11 Οκτωβρίου: Οι βροχές των τελευταίων ημερών, αύξησαν τα προβλήματα στον «βράχο» της Νέας Μηχανιώνας, καθώς επηρεάστηκε κι’ άλλο η προϋπάρχουσα διάβρωση και συνεχίστηκε το φαινόμενο της κατολίσθησης.
12 Οκτωβρίου: Ξαναρχίζουν τα προγράμματα «Άθληση για όλους», για την περίοδο 2016-02017, που οργανώνει το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.
14 Οκτωβρίου: Τρεις νέες κοινωνικές δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του δήμου Θερμαϊκού εντάσσονται για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με απόφαση του  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.  Τζιτζικώστα.
18 Οκτωβρίου: Είκοσι τέσσερα κιλά ψάρια, που ήταν μεγέθους μικρότερου του επιτρεπόμενου, κατασχέθηκαν στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας κατά τη διάρκεια ελέγχου από τη Λιμενική Αρχή.
19 Οκτωβρίου: Η καφετέρια στο παρκάκι της Επανομής, που ξεκίνησε ως … «ξύλινο δάπεδο» κατά την έκφραση του δημάρχου Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτη, εξελίχθηκε  σήμερα σε μία τεράστια κατασκευή.
19 Οκτωβρίου: Τα «άκουσε για τα καλά» ο δήμαρχος Θερμαϊκού από τους μικρούς μαθητές της Γ΄ τάξης  του  δημοτικού σχολείου Νέας Κερασιάς, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τους γονείς και τη δασκάλα τους, επισκέφθηκαν το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού.
20 Οκτωβρίου: Tη μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού σε ευπαθείς ομάδες πολιτών του Δήμου Θερμαϊκού που χρήζουν στήριξης, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό  Συμβούλιο Θερμαϊκού.
22 Οκτωβρίου: H «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» κατήγγειλε ότι η διοίκηση Μαυρομάτη αρνήθηκε την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Μηχανιώνας, προκειμένου να πραγματοποιήσει εκεί η παράταξη  ημερίδα με τρεις καθηγητές Πανεπιστημίου και θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου.
22 Οκτωβρίου: Tην πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριανταενός  ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, ανακοίνωσε ο δήμος Θερμαϊκού.
24 Οκτωβρίου: Στην ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων και παπουτσιών, συμμετέχει οργανωμένα ο Δήμος Θερμαϊκού, τοποθετώντας για το σκοπό αυτό ειδικούς κάδους σε 23 σημεία.
24 Οκτωβρίου: Ο Δήμoς Θερμαϊκού και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, οργανώνουν ομιλία με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού, Πρόληψη, Αντιμετώπιση & Γυναικεία Ψυχολογία», στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας.
27 Οκτωβρίου: Η εγκληματική αδράνεια της κρατικής μηχανής και οι πολυετείς καθυστερήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ευθύνονται για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το δήμο Θερμαϊκού στις 7 Σεπτεμβρίου,  επισημαίνει η εφημερίδα Μακεδονία σε άρθρο του Σωτήρη Γιατζόγλου.
31 Οκτωβρίου: Να υπάρξουν ριζικές παρεμβάσεις του Δήμου στο θέμα των ρεμάτων, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον επανάληψη των καταστροφών της 7ης Σεπτεμβρίου, ζήτησε ο εκπρόσωπος της «Συμπολιτείας» Θ. Ζδούκος κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Νοέμβριος
2 Νοεμβρίου: Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, έχει μεταβληθεί εδώ και πολύ καιρό ολόκληρος ο Δήμος Θερμαϊκού.
3 Νοεμβρίου: Κοινωνικό Φροντιστήριο, οργανώνει η αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου, με σκοπό την προσθετή διδακτική στήριξη σε μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα παρακολούθησης οποιασδήποτε μορφής ενισχυτικής διδασκαλίας.
3 Νοεμβρίου: Έργα ανακαίνισης, έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Μηχανιώνας. Οι επεμβάσεις που έγιναν αφορούν την τοποθέτηση πολυκαρβουνικού για την προστασία της θερμότητας, αντικατάσταση του δαπέδου και βάψιμο των κερκίδων.  
4 Νοεμβρίου: Εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης για το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο σύγχρονης γενικής παιδείας, οργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θερμαϊκού  στην αίθουσα του Δ.Σ., στο κοινοτικό κατάστημα των Νέων Επιβατών.
5 Νοεμβρίου: Δυσβάστακτα υψηλά, είναι τα τροφεία που πρέπει να πληρώσουν οι γονείς για τη συμμετοχή των νηπίων τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Θερμαϊκού, τονίζει σε ανακοίνωση η «Συμπολιτεία».
7 Νοεμβρίου: Όπως προκύπτει από έγγραφο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος, 148 κτίσματα στο δήμο Θερμαϊκού υπέστησαν ζημιές στην πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου.
7 Νοεμβρίου: Υπερβολικές προσαυξήσεις ζητούνται από δημότες οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης καθυστέρησαν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο.
9 Νοεμβρίου: Σκληρή κριτική από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη  διοίκηση Μαυρομάτη, για το «κουτσουρεμένο» Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, έτους 2017.
10 Νοεμβρίου: Ανακοινώνεται ότι  στο Κέντρο Υγείας Ν.Μηχανιώνας  διενεργείται δωρεάν εξέταση τέστ ΠΑΠ σε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 25 έως 65 ετών
10 Νοεμβρίου: Ένας εργαζόμενος της ΔΕΥΑΘ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ διέτρεξε κίνδυνο και ένας ακόμη συνάδελφός του που εργάζονταν μαζί σε όρυγμα της Αποχέτευσης Επανομής.
10 Νοεμβρίου: ΟΙ επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γ.Τσαμασλής και Σ.Κουζινόπουλος ζητούν για μία ακόμη φορά την αποχώρηση του δήμου Θερμαϊκού από τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ.
11 Νοεμβρίου: Το ποσό των 283.000 ευρώ διατέθηκε από το Δήμο για το έργο ανάπλασης που έγινε μπροστά στα ΚΑΑΥ Αγ.Τριάδας και τα «σταμπωτά» που τοποθετήθηκαν εκεί.
11 Νοεμβρίου: Τη μείωση κατά 20% των τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ζήτησε η «Συμπολιτεία», θεωρώντας ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό για τα βαλάντια των δημοτών το ποσό των 100 ευρώ το μήνα.
12  Νοεμβρίου: Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επιχορηγεί το Δήμο Θερμαϊκού με το ποσό των 69.299 ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
12 Νοεμβρίου: «Καπέλο» 90.000 ευρώ, βάζει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας στο δήμο Θερμαϊκού για το έτος 2017, αυξάνοντας την ετήσια συνδρομή που πληρώνει ο Δήμος κατά 25%.
13 Νοεμβρίου: Αποκαλύπτεται ότι «βουνά» από λάσπη και κάθε είδους άλλα υλικά, έχουν εναποτεθεί δίπλα στο 3ο Νηπιαγωγείο της Νέας Μηχανιώνας, μετά τον καθαρισμό του κεντρικού ρέματος της πόλης. 
14 Νοεμβρίου: Στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Ανατ. Θεσσαλονίκης «Αινείας» που λειτουργεί στο Αγγελοχώρι, υφίστανται σε καθημερινή βάση επεξεργασία 160.000 μ3 λύματα την ημέρα, ενώ εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο και περίπου 120 βυτία την ημέρα.
15 Νοεμβρίου: Η «Συμπολιτεία» καταγγέλει ότι τα δημοτικά τέλη για τους δημότες του Θερμαϊκού διατηρούνται και το 2017 από τη διοίκηση Μαυρομάτη στο ίδιο απαράδεκτο επίπεδο των 2,46 ευρώ τ.μ.
16 Νοεμβρίου: Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τοπικός Ορίζοντας»,  διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά του δήμου Θερμαϊκού, από  επιθεωρητές του «Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης».
16 Νοεμβρίου: Το Τμήμα Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε σπείρα πέντε ατόμων που «χτυπούσε» σπίτια και αυτοκίνητα σε Επανομή και Νέους Επιβάτες.
17 Νοεμβρίου: Πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία του δήμου Θερμαϊκού για την 43η επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο.
17 Νοεμβρίου: Σε επαφή με ιδιοκτήτες άδειων διαμερισμάτων στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, βρίσκεται η «Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», προκειμένου να τα νοικιάσει για την προσωρινή φιλοξενία Σύρων προσφύγων.
18 Νοεμβρίου: Ο Δήμος Θερμαϊκού ανακοινώνει ότι 250 Σύριοι πρόσφυγες θα στεγαστούν σε δύο πολυκατοικίες στον Πάλιουρα Επανομής.
19 Νοεμβρίου: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους νέους αγρότες να συμμετάσχουν στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».
20 Νοεμβρίου: Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας στο μαρτυρικό χωριό του Χορτιάτη.
22 Νοεμβρίου: Υπό συνθήκες απόλυτης υγιεινής και ασφάλειας, θα γίνει στον Πάλιουρα Επανομής η φιλοξενία των 250 προσφύγων, όπως διαβεβαίωσαν το δημοτικό συμβούλιο και τους εκπροσώπους των φορέων του δήμου Θερμαϊκού οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
23 Νοεμβρίου: Κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του απολογισμού και ισολογισμού του Δήμου για το έτος 2015, και οι τρεις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή Μαυρομάτη για παντελή απουσία ουσιαστικού έργου.
23 Νοεμβρίου: Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο  από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Caritas Hellas», προκήρυξη για την πρόσληψη 23 ατόμων που τα στελεχώσουν τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Πάλιουρα.
23 Νοεμβρίου: Θα υπάρξει μείωση στους λογαριασμούς νερού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης,  για όλες τις οικογένειες που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, υπόσχεται ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης.
24 Νοεμβρίου: Κλειστό παραμένει το Δημαρχείο Θερμαϊκού λόγω της συμμετοχής των δημοτικών υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία που καλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
24 Νοεμβρίου: Στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και των ψηφιακών υποδομών των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά η Περιφέρεια, με συνολικά κονδύλια 1,8 εκ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ.
24 Νοεμβρίου: Αναστάτωση στην Αγία Τριάδα από νέα καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα οικοδομής.
25 Νοεμβρίου: Έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τινάζει στην ουσία στον αέρα τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων  του έργου για κατασκευή Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων στο Μεσημέρι. 
27 Νοεμβρίου: Eκδήλωση, για να τιμήσει τα θύματα του αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού, οργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού.
28 Νοεμβρίου: Ο πρότζεκτ μάνατζερ της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Caritas Hellas», Υάκινθος Δελέρνιας, δηλώνει στο «Φάρο του Θερμαϊκού» ότι θα θερμαίνονται τα διαμερίσματα στον Πάλιουρα που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες .
29 Νοεμβρίου: Mέλος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, έγινε o Δήμος Θερμαϊκού και πλέον  θα εκπροσωπείται σ’ αυτό από την Τ.Ε.Θ. Α.Ε.
30 Νοεμβρίου: Αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε βετεράνους καλαθοσφαιριστές Θεσσαλονίκης και βετεράνους του Θερμαϊκού για φιλανθρωπικό σκοπό, οργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού στο κλειστό γυμναστήριο Ν.Μηχανιώνας.
30 Νοεμβρίου: Επερώτηση στη Μητροπολιτική Θεσσαλονίκης από δύο  περιφερειακούς συμβούλους για τα ογκώδη του δήμου Θερμαϊκού.
30 Νοεμβρίου: Οι θερμαινόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ του δήμου Θερμαϊκού θα είναι ανοιχτές για τους  πολίτες, τις ημέρες της κακοκαιρίας, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο.

Δεκέμβριος
1 Δεκεμβρίου: Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Από το δήμο Θερμαϊκού μετέχουν ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης και ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπιουλος, ωε αντιπρόσωπος της ΠΕΔ Κεν.Μακεδονίας.
1 Δεκεμβρίου: Για 14η χρονιά, το «Βοήθεια στο σπίτι» Επανομής, συγκεντρώνει  ενόψει των εορτών, τρόφιμα, απορρυπαντικά, είδη πρώτης ανάγκης και δώρα, για να τα προσφέρει στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.
2 Δεκεμβρίου: Ανακοινώνεται το πρόγραμμα των «Αστρογειτονιών 2016» του δήμου Θερμαϊκού που είναι πιο φτωχές από κάθε προηγούμενη χρονιά και χωρίς περίπτερα.
3 Δεκεμβρίου: Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στους Νέους Επιβάτες,  εγκαινιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.
3 Δεκεμβρίου: Ανακοινώνεται ότι  πάνω από 330 δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά κτήρια των Νέων Επιβατών, έχουν συνδεθεί μέχρι στιγμής στο δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΠΑ.
3 Δεκεμβρίου: Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος και ο πρόεδρος της ΕΠΑ, Β.Μπούρας, ανακοινώνουν ότι σύντομα θα συνδεθεί στο δίκτυο φυσικού και η Αγία Τριάδα, ενώ μέσα στην επόμενη τριετία το δίκτυο αερίου θα φτάσει μέχρι τη Ν.Μηχανιώνα και την Επανομή.
4 Δεκεμβρίου: Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ένας  45χρονος από την Επανομή, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν από τους αστυνομικούς ναρκωτικά, έντεκα μαχαίρια, σουγιάς, ξίφη και ένα γκλοπ.
5 Δεκεμβρίου: Ημερίδα, διοργανώνει η αντιδημαρχία Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εθελοντισμού, με θέματα τους σεισμούς και τις φυσικές καταστροφές.
6 Δεκεμβρίου: Πρωταθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του αθλήματος «Παγκράτιο», που έγινε στην πόλη Eboli της Ιταλίας, ανακηρύχθηκε ο συμπολίτης μας Βασίλειος Κελεσίδης.
7 Δεκεμβρίου: Συγκέντρωση–συζήτηση οργανώνει στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών η «Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού» για το θέμα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
7 και 8 Δεκεμβρίου: Δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους και ασφαλισμένους δημότες του διοργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου «Μετρήσεις Ζωής».
8 Δεκεμβρίου: Χωρίς αστικά λεωφορεία, μένει η περιιοχή του δήμου Θερμαϊκού και όλη η Θεσσαλονίκη, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
8 Δεκεμβρίου: Συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο η χορήγηση ποσού 942.142 ευρώ στη «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού» (ΔΗΚΕΘ) για να μπορέσει να καταβάλει μέρος του προστίμου που της είχε επιβληθεί, όσο ακόμη ήταν στην αρμοδιότητα του παλιού δήμου Επανομής.
8 Δεκεμβρίου: Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση ενός πολίτη που του κατασχέθηκαν από την τράπεζα τα 567 ευρώ της μισθοδοσίας του, μετά από εντολή του δήμου Θερμαϊκού.
9 Δεκεμβρίου: Η «Λαϊκή Επιτροπή» Θερμαϊκού καταδικάζει την ενέργεια του δήμου Θερμαϊκού να κατασχέσει, μέσω τραπέζης, τον μισθό ενός χαμηλόμισθου με άνεργη σύζυγο και μικρό παιδί για.
9 Δεκεμβρίου: Μετά την έκταση που πήραν οι αντιδράσεις κατά του δήμου Θερμαϊκού, για το θέμα της κατάσχεσης της μισθοδοσίας, ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης δηλώνει ότι θα φέρει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για τη διαγραφή του προστίμου. 
10 Δεκεμβρίου: «Ληστεία», χαρακτηρίζουν οι πολίτες τα πανάκριβα δημοτικά τέλη που υπάρχουν στο δήμο Θερμαϊκού.
10 Δεκεμβρίου: Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Ν. Μηχανιώνα, στην  πλατεία της εκκλησίας Παναγίας Φανερωμένης.
10 Δεκεμβρίου: Δημοτικό συμβούλιο δια … περιφοράς, προκειμένου να παραχωρηθεί το δημοτικό θέατρο Επανομής στον κ.Κ.Βελόπουλο για την πραγματοποίηση εκδήλωσης.
11 Δεκεμβρίου: Ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Επανομή, στην κεντρική πλατεία και ακολουθούν μελωδίες από τη μουσική Σχολή ‘’ΚΙΘΑΡΙΣ’’
11 Δεκεμβρίου: Ενημερωτική συνάντηση στην κεντρική πλατεία του Μεσημερίου, πραγματοποιούν οι κάτοικοι που αντιδρούν στο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων.
12 Δεκεμβρίου: «'Ελβετικό τυρί» θυμίζει ο δρόμος Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου από τα πάμπολλα μπαλώματα, τις λακκούβες και τα ξυσίματα, που τον καθιστούν άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς των αυτοκινήτων.
13 Δεκεμβρίου:  Σε διαγωνισμό, για την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, προχωράει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για το σκοπό αυτό διαθέτει το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.
14 Δεκεμβρίου: Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Β.Πατουλίδου δηλώνει ότι ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στις περιοχές του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας, της ιχθυόσκαλας, του ΠΙΚΠΑ καθώς και στο Αγνάντι Επανομής που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές κατά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.  
 14 Δεκεμβρίου: Ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν.Μηχανιώνας, πραγματοποιείται στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ν.Μηχανιώνας.
15 Δεκεμβρίου: Ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης δηλώνει ότι δόθηκε εντολή στις τράπεζες για την κατάσχεση λογαριασμών περίπου 5.000 μικροοφειλετών προς το Δήμο. Η «Συμπολιτεία» με ανακοίνωση τον καλεί, αντί να προβαίνει σε κατασχέσεις για οφειλές των 100 και 150 ευρώ, να διεκδικήσει τις οφειλές μεγαλόσχημων, τα χρέη των οποίων προς το Δήμο ανέρχονται σε  6,5 εκατ. ευρώ.
16 Δεκεμβρίου: Εκδήλωση διοργανώνει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με ομιλητή τον γνωστό αναλυτή, δημοσιογράφο και συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο.
16 Δεκεμβρίου: Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας  ανακοινώνει ότι μετά από παρέμβασή του, αποφασίσθηκε η διατήρηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Μηχανιώνα.
 17 Δεκεμβρίου: Στην Περαία, στο πάρκο επί της Ανθέων, εορταστικό άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και ακολουθεί συναυλία με τους ‘’ΙΜΑΜ BAILDI’’
17 Δεκεμβρίου: Η αστυνομία ανακοινώνει τη σύλληψη 13 ατόμων για «φρουτάκια» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές Περαίας, Μηχανιώνας, Ευόσμου και Αμπελοκήπων.
18 Δεκεμβρίου:  Eκδήλωση, διοργανώνει στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας με τα κάλαντα των  ημερών από τα μουσικά τμήματα του συλλόγου.
19 Δεκεμβρίου: Σε άθλια κατάσταση, βρίσκεται το οδικό δίκτυο του δήμου Θερμαϊκού, καθώς οι τεράστιες λακκούβες που άνοιξαν μετά τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, δεν αποκαταστάθηκαν ακόμη.
20 Δεκεμβρίου: Θέματα που απασχολούν το δήμο Θερμαϊκού, τέθηκαν από τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη στον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, κατά τη συνάντηση που αυτός είχε με 6 δημάρχους για τον ΟΑΣΘ.
20 Δεκεμβρίου: Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, του έργου ανέγερσης του 5ου Δωδεκαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Περαίας.
22 Δεκεμβρίου: Ανακοινώνεται από το Δήμο ότι θα αξιοποιηθεί ως πάρκινγκ, το οικόπεδο του πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού στην Περαία, που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο Θερμαϊκού. 
23 Δεκεμβρίου: Κατά πλειοψηφία, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δώσει θετική γνωμοδότηση στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου  κατασκευής βιολογικού σταθμού στο Μεσημέρι. Παρέμβαση κατοίκων και του επικεφαλής της «Συμπολιτείας».
24 Δεκεμβρίου: Ανακοινώνεται ότι ο δήμος Θερμαϊκού θα μετάσχει μαζί με τον  δήμο Δέλτα, στο «Δίκτυο Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θερμαϊκού Κόλπου».
26 Δεκεμβρίου: Την αισιοδοξία του ότι το αργότερο μέσα στο 2019 θα λειτουργεί κανονικά η Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο πρόεδρος της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», Απόστολος Αντωνούδης.
27 Δεκεμβρίου: Ανακοινώνεται ότι  το Κοινωνικό παντοπωλείο του  δήμου  Θερμαϊκού θα μοιράσει στις 4 και 5 Ιανουαρίου πακέτα με τρόφιμα για την ενίσχυση 270 οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
28 Δεκεμβρίου: Τουρνουά φιλανθρωπικού σκοπού οργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού στο γήπεδο της Ν.Κερασιάς, με συμμετοχή βετεράνων ποδοσφαιριστών από τις ομάδες του ΠΑΟΚ και της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.
29 Δεκεμβρίου: O Δήμος Θερμαϊκού  είναι μεταξύ των 150 Δήμων της χώρας που πρόκειται να ενταχθούν ως δικαιούχοι χρηματοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο», λαμβάνοντας το ποσό των 65.000 ευρώ.
29 Δεκεμβρίου: Να ληφθούν μέτρα για τους άστεγους ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας, ζήτησε από το Δήμο η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

30 Δεκεμβρίου: Η Φιλαρμονική του Δήμου Θερμαϊκού, δίνει συναυλία στο ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων μουσικής δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.