Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά σήμερα τα σχολεία λόγω παγετού

Σε πολλούς δήμους της Θεσσαλονίκης και στο δήμο Θερμαϊκού
Κλειστά παρέμειναν σήμερα Δευτέρα, τα σχολεία σε πολλούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, του παγετού, αλλά και της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης στις σχολικές μονάδες λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων. Κλειστές είναι όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στο δήμο Θερμαϊκού.
Aύριο, Δευτέρα, κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων.
Η απόφαση ελήφθη μετά από ενημέρωση των διευθυντών των σχολείων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους.
Κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στον δήμο Λαγκαδά. Επίσης, για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων– Μενεμένης και Δέλτα. 
Στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Τα σχολεία στο δήμο Θερμαϊκού
Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες ολικού παγετού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα σχολεία παρέμειναν κλειστά τις τελευταίες 15 τουλάχιστον ημέρες,  ανακοινώνεται από το δήμο Θερμαϊκού ότι αύριο Δευτέρα, 9.1.2017, δε θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Αβάθμιας και Ββάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των μαθητών μας και η ομαλή λειτουργία των σχολείων. Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε με σχετική ανακοίνωση. 

Τι θα γίνει στον δήμο Θεσσαλονίκης
Ο δήμος Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, καλεί τους διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια να ελέγξουν την ορθή λειτουργία της θέρμανσης στα σχολικά κτίρια και να ενημερώσουν τον δήμο και τα αρμόδια όργανα (σχολικές επιτροπές) για τυχόν προβλήματα και βλάβες.
Στόχος της ενημέρωσης είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν στα σχολεία, το δυνατόν συντομότερο. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί βλάβες σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη, 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
 Οι παιδικοί  σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί.
 Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου και τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο Αργος Ορεστικό. 
Στον δήμο Έδεσσας, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. 
Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στην Εορδαία.
Tην Δευτέρα και την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο Φλώρινας, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Στην Κατερίνη, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά Δευτέρα και Τρίτη, ενώ της δευτεροβάθμιας μόνο τη Δευτέρα.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. 
Κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν την Δευτέρα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
Στον δήμο Πολυγύρου τα σχολεία θα είναι κλειστά Δευτέρα και Τρίτη.

Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος)τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.