Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ας εκλεγούν οι καλύτεροι στις δημοτικές εκλογές

του Γιάννη Αικατερινάρη*
Για τις μικρές κοινωνίες, σε μεγαλύτερο βαθμό, η επιλογή των συμπολιτών που θα συγκροτήσουν τις δημοτικές και κοινοτικές αρχές είναι πάντα το ζητούμενο! Βασικό κριτήριο γι' αυτό, για την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα των όσων θα εκλεγούν και θα ασχοληθούν με τα κοινά, θα πρέπει να είναι η αξιοσύνη και η εντιμότητά τους. Αυτό δηλαδή που ονομάζουμε δείγμα γραφής, όλα αυτά που σχεδόν πάντα αποτυπώνονται στον πρότερο βίο, πριν δηλαδή την απόφαση συμμετοχής στα αυτοδιοικητικά όργανα.

Είχα μια κουβέντα περί αυτών με δυο φίλους και στο τέλος φαίνεται να συμφωνήσαμε! Σε ό,τι με αφορούσε τους υπενθύμισα ότι σε όλες τις δημοτικές εκλογές του τόπου της καταγωγής μου, πάντα συνέτρεχα όσους θεωρούσα συγκριτικά καλύτερους, παρακάμπτοντας  το γεγονός ότι δεν ήμασταν στον ίδιο πολιτικό φορέα και δεν συμμετείχα καν ως υποψήφιος στις εκλογές.
Πάντα πίστευα ότι ο κάθε δημότης που αγαπάει τον τόπο του θα πρέπει να επιλέγει τους κατά το δυνατόν βέλτιστους, αυτούς που θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του και θα βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής μας. Όσο για τους άλλους, που ενδεχομένως δοκιμάστηκαν και δεν έφεραν ικανοποιητικά αποτελέσματα στον τόπο μας, καλό θα είναι αφήσουν τη θέση τους στους νεότερους. Είναι πράξη ηρωισμού και φιλοπατρίας να αποσύρεται κανείς εγκαίρως από τον δημόσιο βίο και να ...αυτοτοποθετείται στα ράφια της μνήμης του συμπολιτών του. Τα πεπραγμένα του και ο χρόνος θα δείξουν αν άφησε αγαθή ή κακή ανάμνηση και σε ποιο ράφι θα πρέπει ...να επανατοποθετηθεί!
20-5-2019
Γιάννης Αικατερινάρης 
αρχιτέκτων, δημότης Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.