Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Δύο υπέροχα γκράφιτι στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας

Δύο υπέροχα γκράφιτι, ζωγράφισαν στους τοίχους του λιμανιού της Νέας Μηχανιώνας μαθητές σχολείων του Δήμου Θερμαϊκού με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Δικτύου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα για το τι θέλουν τα παιδιά μας. Τι τίτλο του τραγουδιού που τραγουδάει ο Φίλιππος Πλιάτσικας "Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα", είναι το σύνθημα του πρώτου γκράφιτι ενώ το δεύτερο παριστάνει νέους που με μια ηλεκτρική σκούπα ρουφάνε όλα τα κακά πράγματα αυτού του κόσμου.




Ποιά είναι αυτά; Αναγράφονται ευκρινώς στο γκράφιτι: πόλεμος, βία, μόλυνση, όπλα, σκουπίδια, φασισμός, αδικία, ρατσισμός.
Όπως σημειώνεται στο περιθώριο, στη δημιουργία των γκράφιτι συνέβαλαν με τη σειρά που αναφέρονται: η Δ΄τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μηχανιώνας, το 2ο Γυμνάσιο Περαίας, το Γυμνάσιο Νέων Επιβατών, το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μηχανιώνας, το 2ο Δημοτικό ΣΧολείου Ν. Μηχανιώνας και το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μηχανιώνας.
Σημειώνεται ότι το τραγούδι του Φίλιππου Πλιάτσικα, από τον τίτλο του οποίου εμπνεύσθηκαν τα παιδιά του δήμου Θερμαϊκού, είναι σε στίχους της Ντέπυς Χατζηκαμπάνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.