Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

“Δώστε μας την ευκαιρία στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας”


Του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Λίγες μόλις ώρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και να μιλήσει ο κυρίαρχος λαός. Λίγες μόνο ώρες για να εκφρασθεί η λαϊκή ετυμηγορία. Αντιλαμβανόμαστε όλοι, άλλος λίγο, άλλος πολύ, την τεράστια σημασία που έχει η ψήφος μας στις ευρωεκλογές. Καθώς από αυτές θα εξαρτηθεί το μέλλον της Ευρωπαϊκής οικογένειας, από αυτές θα φανεί αν θα τεθεί οριστικά ταφόπλακα στις δυνάμεις εκείνες της ακροδεξιάς που ονειρεύονται την Ε.Ε. στα χέρια των νοσταλγών του χιτλερικού τέρατος, αλλά και αν θα ανατραπούν στο εσωτερικό της χώρας μας τα σχέδια όσων απεργάζονται επιστροφή στο αμαρτωλό παρελθόν, στην παλινόρθωση των δυνάμεων που οδήγησαν την πατρίδα στη χρεοκωπία και τα μνημόνια, με το λαό μας στη μιζέρια και τη φτωχοποίηση. Όμως, κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι οι περιφερειακές εκλογές της Κυριακής 26 Μαίου 2019. Εκλογές που θα καθορίσουν αν ο υπέροχος αυτός τόπος που ζούμε, θα κάνει ένα βήμα μπροστά, για να ξεφύγει από τη μιζέρια, την κακομοιριά, την απραξία στις οποίες τον οδήγησαν διοικήσεις κατώτερες των περιστάσεων.

Η παράταξή μας "Κοιτάμε Μπροστά" με υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον Χρήστο Γιαννούλη, έναν συμπολίτη μας ικανό, άξιο και δημιουργικό, έθεσε από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της, από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, ως προτεραιότητά της, την αλλαγή στο τιμόνι της ΠΚΜ. Προτεραιότητα που πρόεκυψε από τη διαφορετική αντίληψη που υπάρχει στην παράταξή μας για την άσκηση της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. Καθώς είναι κυρίαρχη σε εμάς η πεποίθηση πως η πολιτική πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τα προβλήματα και τις ανάγκες του. Πρέπει να νοιώθει τον παλμό και τα θέλω του, να αφουγκράζεται τον πόνο και τις δυσκολίες του, με κύριο την εξάλειψη των αιτίων που δημιουργούν την εξαθλίωση, μέσα από μια συνολική αντίσταση και αντίδραση στις πολιτικές της φτώχειας και της μιζέριας. Για αυτό το λόγο αναδεικνύουμε και τον κινηματικό λόγο της Αυτοδιοίκησης ως δύναμης λαϊκής εξουσίας, συμμετοχής και δημοκρατίας.
Παρακολουθούμε χρόνια τώρα να αναλαμβάνουν τη διοίκηση της Περιφέρειας άτομα άτολμα και ανίκανα, όπως παλαιότερα ο "Ζορρό" Παναγιώτης Ψωμιάδης και τώρα ο Απόστολος Τζιτζικώστας που το μόνο τους μέλημα είναι η προσωπική τους προβολή, οι πελατειακές “εξυπηρετήσεις” και οι δημόσιες σχέσεις, αδιαφορώντας για το καλό αυτού του τόπου. Ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τα χαμένα για τους συμπολίτες μας και την ανάπτυξη της περιοχής ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Καθώς είχαμε να κάνουμε με μία διοίκηση που απλώς “έβλεπε να περνούν” τα τρένα των χαμένων ευκαιριών.
Εμείς, η παράταξή μας, που αποτελείται από ανθρώπους με όρεξη και αποφασιστικότητα, νέους κυρίως σε ηλικία πολίτες, που δεν παριστάνουν τους επαγγελματίες πολιτικούς, που έχουν μέσα τους τη φλόγα της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας, έχουμε σχέδιο, ώστε αυτό τον επίγειο παράδεισο στον οποίο ζούμε, να τον αξιοποιήσουμε σωστά, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
Ακράδαντη πεποίθησή μας είναι ότι μία σωστή διοίκηση της Περιφέρειας, μία διοίκηση που βλέπει πέρα από τη μύτη της, που λειτουργεί με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, μπορεί να τα καταφέρει. Ιεραρχώντας τα προβλήματα, δίνοντας προτεραιότητες, κάνοντας οικονομίες, αποφεύγοντας τις σπατάλες, εγκαταλείποντας τη λογική των άχρηστων έργων που γίνονται δυστυχώς υπό πλήρη αδιαφάνεια και για άλλους λόγους, οι οποίοι κάθε άλλο παρά αποβλέπουν στην υξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Εμείς λέμε ότι όλα αυτά θα αλλάξουν με την εκλογή του Χρήστου Γιαννούλη στο αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Ότι θα μηδενιστούν οι σπατάλες, ότι θα εκλείψουν οι περίεργες έως δύσοσμες αναθέσεις έργων, βάζοντας κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Ενώ αντιθέτως, θα πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες απορρόφησης κάθε διαθέσιμου πόρου που θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μας στην ΠΚΜ.
Δεν σας το κρύβω ότι, όταν πήρα στα χέρια μου το ολοκλήρωμένο ψηφοδέλτιο της περιφερειακής μας παράταξης “Κοιτάμε Μπροστά”, ένιωσα πολύ όμορφα, πραγματικά! Ένιωσα περήφανος, που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω κι εγώ σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια που αποβλέπει στο να πάρουμε επιτέλους εμείς, απλοί πολίτες όλοι, την κατάσταση στα χέρια μας.
Ένιωσα τυχερός, γιατί είμαι ανάμεσα σε τόσο αξιόλογα άτομα, ένα κι ένα, που με το σεμνό τους βλέμμα σε κατακτούν. Χωρίς έπαρση, γνωρίζοντας τις πραγματικές αξίες γύρω τους, γνωρίζοντας την αξία του ανθρώπου πάνω απ’ όλα, του ανθρώπου που θέλει ν’ ακουστεί η φωνή του, ο πόνος του, η χαρά του. Του ανθρώπου που έχει ιδέες, αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν τον ακούει. Του ανθρώπου που θέλει να βοηθήσει, αλλά μέχρι τώρα τον απαξιώνουν.
Μέχρι τώρα. Από τις 27 Μαΐου όμως, ελπίζω ότι όλα θ’ αλλάξουν! Δώστε μας την ευκαιρία με την ψήφο σας και η δημοκρατία θα επικρατήσει επιτέλους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Δώστε μας την ευκαιρία και ο πολιτισμός θα γίνει σημαία μας. Δώστε μας την ευκαιρία και η αλληλεγγύη η πραγματική και όχι στα λόγια, θα είναι κυρίαρχη στη ζωή μας. Πιστεύοντας στο μεγαλείο που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος, εμείς κι εσείς, όλοι μαζί, θα καταφέρουμε να κάνουμε πραγματικότητα τις ελπίδες μας για ένα όμορφο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Δώστε μας μόνο την ευκαιρία!


*Ο Σπύρος Κουζινόπουλος είναι δημοσιογράφος-συγγραφέας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο “Κοιτάμε Μπροστά” του Χρήστου Γιαννούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.