Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Εκδήλωση αλυτρωτισμού με χάρτη να δείχνει ΠΓΔΜ μέχρι το Θερμαϊκό!

Ο ίδιος χάρτης της ΠΓΔΜ σε παλαιότερη εκδήλωση αλυτρωτισμού
Νέα πρόκληση της πΓΔΜ κατά της Ελλάδος, με τις διακηρύξεις περί εγκατάλειψης του αλυτρωτισμού και μίας νέας αρχής στις σχέσεις της με τη χώρα μας να μένουν γράμμα κενό. Αυτό προκύπτει από την τελευταία προκλητική συμπεριφορά των Σκοπίων, με τη συμμετοχή του γενικού προξένου της πΓΔΜ στο Τορόντο, Γιόβικα Παλατσέφσκι, σε αλυτρωτική εκδήλωση, με φόντο έναν τεράστιο χάρτη στον οποίο απεικονίζεται το κράτος των Σκοπίων να  «εξαπλώνεται» μέχρι τον Θερμαϊκό, την Καβάλα και τη Φλώρινα, χωρίς να απουσιάζει φυσικά και ένας τεράστιος ήλιος της Βεργίνας!

Το γεγονός καταγγέλει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι με την ενέργεια αυτή παραβιάζεται γι άλλη μία φορά από την πΓΔΜ η Ενδιάμεση Συμφωνία που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων.
Ο κ. Παλατσέφσκι έλαμψε δια της παρουσίας του εκπροσωπώντας την κυβέρνηση των Σκοπίων σε αλυτρωτική εκδήλωση συμπατριωτών του απεθύνοντας χαιρετισμό από εξέδρα με πίσω φόντο έναν μεγάλο αλυτρωτικό χάρτη της πΓΔΜ,
Σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του επιπλήττει την κυβέρνηση των Σκοπίων τονίζοντας ότι παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου και τις αλλαγές προσώπων «φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα».

Υπενθυμίζει δε με σαφήνεια ότι «απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της πΓΔΜ» είναι «η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, ο σεβασμός των συνόρων και η έμπρακτη τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.