Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Χρήστος Γιαννούλης: «Ο δημοκρατικός κόσμος θα απαντήσει. Γιατί όχι τώρα;»

«Πιστεύω βαθιά ότι ο δημοκρατικός κόσμος της Κεντρικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης, δεν φοβάται. Πιστεύω ακόμη ότι ήρθε η ώρα να αντιδράσει. Όχι για το Χρήστο Γιαννούλη. Όχι για τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ούτε ακόμη για τον Απόστολο Τζιτζικώστα που δέχθηκε προπηλακισμούς στο Καβαλλάρι Θεσσαλονίκης, αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο προπηλάκισαν ως προδότη στη Βέροια». Αυτό τονίζει ο Χρήστος Γιαννούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά», στην ανοιχτή επιστολή που απευθύνει στο δημοκρατικό κόσμο. 

Ο Χρήστος Γιαννούλης δηλώνει ακόμη βέβαιος ότι «ο δημοκρατικός κόσμος της Κεντρικής Μακεδονίας θα στείλει το πρώτο μήνυμα στις εκλογές της 26ης Μαΐου», σημειώνοντας ότι «το οφείλει στους αγώνες του, στις ιδέες του, στην ιστορία του, στους κληρονόμους του και τελικά το οφείλει στη Δημοκρατία» και τονίζει: «Εξάλλου κάποια στιγμή θα απαντήσουμε. Γιατί όχι τώρα;».

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του Χρήστου Γιαννούλη:

«Ο δημοκρατικός κόσμος θα απαντήσει. Γιατί όχι τώρα;»
Ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Γιαννούλη, υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του...».

Τα λόγια του Μάνου Χατζηδάκι ήρθαν στο μυαλό μου πριν λίγες μέρες, όταν, ένας άνδρας, ήταν, δεν ήταν, 40 χρόνων, κρατώντας ένα κοριτσάκι, μικρό παιδί, από το χέρι, μου είπε «να φύγετε και να μην ξαναπατήσετε εδώ στα Γιαννιτσά».

Με προβλημάτισε. Με απειλούσε και μου απαγόρευε να κυκλοφορώ στον τόπο μου, ένας άνθρωπος που δεν με γνωρίζει, που δεν έχει διάθεση να μάθει τις απόψεις μου και -πολύ περισσότερο- που δεν έχει αντιληφθεί ότι εγώ δεν ψήφισα ποτέ την Συμφωνία των Πρεσπών - μία συμφωνία προδοσίας σύμφωνα με τον ίδιο. Δεχόμουν απειλές, όχι γιατί ψήφισα μια «προδοτική» συμφωνία, αλλά επειδή «είμαι ΣΥΡΙΖΑ». Με προβλημάτισε όμως, κυρίως το βλέμμα αυτού του παιδιού, που τραβούσε από το χέρι τον πατέρα του για να φύγουν. Για να σταματήσει η ένταση. Για να μην οξυνθούν τα πνεύματα. Γιατί όσοι ζουν κοντά στα παιδιά γνωρίζουν ότι τα παιδιά αισθάνονται και καταλαβαίνουν καλύτερα από εμάς. Αναρωτήθηκα πόσα παιδιά άραγε μπολιάζονται καθημερινά με μίσος για την άλλη άποψη, με τρομοκρατία και φόβο προς το διαφορετικό. Και τρόμαξα όταν αναλογίστηκα το αποτέλεσμα που θα έχει αυτό το «μπόλιασμα» όταν αρχίσουν να... ωριμάζουν οι καρποί.

Ύστερα θυμήθηκα όλους εκείνους που εξακολουθούν να θρέφουν το «τέρας» πιστεύοντας κοντόφθαλμα ότι θα κερδίσουν πολιτικά οφέλη. Όλους όσοι πουλούν «πατρίδα» και «σημαία» για να ξεσηκώνουν μερίδα του κόσμου, εναντίον όσων υπερασπίζονται τη Συμφωνία των Πρεσπών, ή «είναι ΣΥΡΙΖΑ». Εκείνους που επιλέγουν να γιγαντώνουν τις κραυγές δέκα ή είκοσι ατόμων στο σύνολο μίας πόλης 50 χιλιάδων ή ενός εκατομμυρίου κατοίκων. Εκείνους που επιλέγουν να απομονώνουν δέκα στιγμιαίες αντιδράσεις από μία περιοδεία ωρών, καλλιεργώντας κλίμα έντασης.

Γυρνώ τους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας από την 1η Φεβρουαρίου, οπότε ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου για τη διοίκηση της Περιφέρειας. Συναντώ και συζητώ καθημερινά με χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές και νέους. Δεν συμφωνώ με όλους. Δεν διαφωνώ με τους περισσότερους. Εξάλλου οι αγωνίες που συναντώ, οι αγωνίες όλων μας, είναι λίγο πολύ κοινές. Έχω συναντήσει και έντονες διαφωνίες. Σε τέσσερις περιπτώσεις συνάντησα προπηλακισμούς και απειλές.

Θα μπορούσα να παραθέσω μία σειρά μέσων ενημέρωσης (τηλεοπτικών, διαδικτυακών και έντυπων) τα οποία δεν έχουν φιλοξενήσει ούτε μία γραμμή από τις συναντήσεις μου εδώ και δυόμιση μήνες στην Κεντρική Μακεδονία. Μόνο τα τέσσερα περιστατικά των απειλών και των προπηλακισμών βρήκαν χώρο ή χρόνο για την ύλη τους. Νομίζουν ότι έτσι θα «δολοφονήσουν» τον χαρακτήρα μου. Νομίζουν ότι έτσι θα χτυπήσουν την κυβέρνηση και θα ενισχύσουν την Νέα Δημοκρατία. Το έχω πει και το ξαναλέω: εγώ δεν τους φοβάμαι. Τους λυπάμαι τους ανόητους που δεν κατανοούν ότι έτσι θρέφουν μόνο το «τέρας». Στο ίδιο διάστημα προπηλακισμούς και απειλές δέχθηκε στην Κατερίνη και την Εορδαία ένας Χρυσός Ολυμπιονίκης μας. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο άνθρωπος που δόξασε την Ελλάδα σε παγκόσμιες διοργανώσεις τεράστιας δημοφιλίας, κατηγορήθηκε ως προδότης επειδή τόλμησε να υποστηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή.

Δεν αποδίδω ευθύνη όμως μόνο στα ΜΜΕ. Η ευθύνη αφορά και την κοινωνία, μας αφορά όλους. Η ευθύνη είναι ολοκλήρου του Δημοκρατικού κόσμου, πρωτίστως στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Είναι ο δημοκρατικός κόσμος της Κεντρικής Μακεδονίας και όλης της χώρας που πρέπει να επιλέξει αν θα επιτρέψει σε κάποιους να αποφασίζουν ποιος θα επισκέπτεται τα Γιαννιτσά ή την Κατερίνη με κριτήριο τα πιστεύω ή την ψήφο του. Είναι οι δημοκρατικοί πολίτες που θα αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν σε κάποιους να αποφασίζουν ποιος θα μπορεί να μιλά δημόσια και ποιος όχι, με κριτήριο τις πεποιθήσεις του.

Πιστεύω βαθιά ότι ο δημοκρατικός κόσμος της Κεντρικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης, δεν φοβάται. Πιστεύω ακόμη ότι ήρθε η ώρα να αντιδράσει. Όχι για το Χρήστο Γιαννούλη. Όχι για τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ούτε ακόμη για τον Απόστολο Τζιτζικώστα που δέχθηκε προπηλακισμούς στο Καβαλλάρι Θεσσαλονίκης, αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο προπηλάκισαν ως προδότη στη Βέροια.

Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι ο δημοκρατικός κόσμος της Κεντρικής Μακεδονίας θα στείλει το πρώτο μήνυμα στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Το οφείλει στους αγώνες του, στις ιδέες του, στην ιστορία του, στους κληρονόμους του και τελικά το οφείλει στη Δημοκρατία. Εξάλλου κάποια στιγμή θα απαντήσουμε. Γιατί όχι τώρα;

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»
Οι δημοκρατικοί πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώνουμε δυνάμεις και με «όπλο» την ψήφο μας απομονώνουμε τον φανατισμό και τον σκοταδισμό.

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ για τη Δημοκρατία, για την ειρηνική συνύπαρξη, για την πρόοδο και την συνεργασία. Γιατί τελικά κοινή μας αγωνία είναι να αφήσουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που εμείς παραλάβαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.